boek je vakantie bij de ANWB

Een smartphone is tijdens je vakantie onmisbaar. Of het nu is om de weg te vinden, een zin te vertalen of om het reizen met vliegtuig en trein te vergemakkelijken, deze handige reisapps voor op vakantie mag je niet missen.

 

Inhoud

Zomertijd is vakantietijd

Het is zomer en voor veel mensen de tijd bij uitstek om op vakantie te gaan. Voor de vakantie moet je een heleboel regelen. Van oppas voor je dieren en huis tot een reisverzekering. Tel hierbij nog de gewone dingen zoals alles wat je in koffer moet en allerlei papieren rompslomp en je bent bijna aan een nieuwe vakantie toe van het regelen van je vakantie.

Ben je dan eenmaal op de plek van bestemming komt er ook heel wat op je af, zelfs als je vooraf alles zo goed als mogelijk gepland hebt. Daarom is het noodzakelijk om overal je smartphone met prepaid sim only mee te nemen.

 

Handige reisapps voor op vakantie

Een smartphone met eSIM by Simyo (een digitale simkaart, waardoor je ruimte hebt voor twee simkaarten op je telefoon) is handig om in geval van nood bereikbaar te zijn en anderen te kunnen bereiken. Maar natuurlijk is je telefoon ook onmisbaar voor het nemen van de leukste vakantiefoto’s. Vergeet ook niet onderstaande handige reisapps voor op vakantie op je telefoon te installeren. Altijd handig als je onderweg bent!

 

Reisapp Buitenlandse Zaken

Een handige app die eigenlijk iedere vakantieganger op de telefoon zou moeten hebben is de reisapp van Buitenlandse Zaken. In de app zie je precies hoe het er met je vakantieland voor staat op het gebied van ondere andere veiligheid. Daarnaast kun je makkelijk en snel zien waar je moet zijn in een noodgeval.

 

Douane Reizen App

Altijd handig om te installeren op je telefoon: de Douane Reizen App. Je ziet direct wat je wel en niet mee mag nemen in je reistas. Ideaal als je ergens een leuk souvenir tegenkomt, maar twijfelt of je deze wel mee naar huis mag nemen.

 

Schiphol Amsterdam Airport

Vertrek je vanaf Schiphol? Vergeet dan niet om de Schiphol Amsterdam Airport app te installeren. Met deze app ben je op de hoogte van alle actuele vertrek- en aankomsttijden. Bovendien zie je in één oogopslag waar wachttijden zijn en bij welke gate je moet zijn voor jouw vlucht.

Google Maps

Als je eenmaal ter plekke bent is het handig om een goede navigatie app te hebben. Een bekend voorbeeld hiervan is Google Maps. Het voordeel van deze app is dat je altijd real time updates krijgt, makkelijk en snel op zoek kunt gaan naar een restaurant, een bezinestation of een bezienswaardigheid. Ook heel handig: voor het berekenen van de route geef je aan of je reist met de auto, OV, fiets of te voet.

 

MAPS.ME

Zoek je een app die offline beter werkt dan Google Maps? Dan is MAPS.ME een must. Deze app is ideaal als je weinig internet hebt en/of op zoek bent naar veel meer wandelroutes dan in de bestanden van Google Maps te vinden zijn.

Handige reisapps voor op vakantie

Wifi finder

Een handige reisapp als je onderweg bent en niet direct de beschikking hebt over internet. Met Wifi kun je wereldwijd alle openbare Wifi plekken vinden. Tip: download de database voordat je aan je vakantie begint, anders moet je alsnog beschikking hebben over (voldoende) data. Overigens staat openbaar niet per se voor veilig, hou daar rekening mee.

 

Google Translate

Ideaal als je niet toevallig een mondje Frans of Spaans spreekt: Google translate. De meeste mensen stellen het op prijs als je moeite doet om in de lokale taal te begroeten, je eten bestelt of een compliment maakt. Google Translate kun je zowel online als offline gebruiken en met ruim 108 talen is de kans groot dat je een heel eind komt op je vakantiebestemming.

 

Trabee Pocket

Deze app is ideaal als je onderweg al je uitgaven bij wil houden. Hiermee stel je makkelijk en snel een budget in en houd je overzicht over je kosten onderweg. De app is zowel in een gratis als betaalde premium versie te vinden voor Android en iOs.

 

Happy Cow

Als je vegetariër bent dan weet je hoe lastig het kan zijn om in het buitenland een restaurant te vinden dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Gelukkig heb je hiervoor de Happy Cow app. Met deze app kun je makkelijk en snel vegetarische en veganistische hotspots vinden. Bovendien kun je zoeken op speciale supermarkten en glutenvrij.

 

Weather Pro

Je kunt natuurlijk elke ochtend wakker worden en gewoon uit het raam van je accommodatie kijken om te zien wat het weer doet. Maar een beetje planning waarbij je rekening houdt met de weersvooruitzichten kan geen kwaad. Installeer daarom voor vertrek Weather Pro, zodat je altijd en overal op de hoogte bent van de actuele weersomstandigheden.

 

Flush

Of je nu met kinderen onderweg bent of met je partner, soms is de nood hoog en heb je geen tijd om naar een toilet te zoeken. Dan biedt Flush uitkomst. Dankzij deze app hoef je niet zelf op zoek te gaan naar een openbaar toilet. De app biedt met een paar klikken een makkelijk overzicht, zodat je niet tussen de eerste de beste bosjes hoeft te duiken (en een mogelijke boete riskeert).

 

Reizigersrechten

Helaas verlopen niet alle vakanties zoals je vooraf bedacht hebt. Soms heb je een nare ervaring die je eigenlijk zou willen delen. En misschien niet alleen delen, maar waar je eigenlijk ook een soort van genoegdoening voor zou willen. Of wellicht ben je onderweg ergens gestrand en wil je weten wat je rechten als reiziger nu eigenlijk zijn. In al deze gevallen komt de app Reizigersrechten goed van pas. Let op: alleen geldig voor reizen binnen de EU.

 

Algemene apps om in contact te blijven met achterblijvers

Natuurlijk zijn bovenstaande apps lang niet allemaal die je op je telefoon wil hebben tijdens je volgende vakantie. Om het contact met familie en vrienden te onderhouden mogen ook Facebook/Messenger, Instagram en natuurlijk Whatsapp niet ontbreken in deze lijst. Ook Skype is het perfecte middel om achterblijvers op de hoogte te houden van jouw buitenlandse avonturen.

 

Heb jij nog een handige reisapp voor op vakantie die niet in dit lijstje staat? Laat het weten in de comments hieronder!

*Artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in