boek je vakantie bij de ANWB

Ben je van plan om op vakantie te gaan? 11 Geheime tips om gegarandeerd goedkope vliegtickets te vinden naar elke gewenste bestemming. Want wist je bijvoorbeeld dat de dag en tijdstip van boeken een deel van je ticketprijs bepalen?

 

Inhoud

Met het vliegtuig op vakantie

Wil je snel op de plaats van bestemming zijn, dan is in de meeste gevallen het boeken van een vlucht de beste optie. Daarnaast is een vlucht over het algemeen de meest relaxde manier om op vakantie te gaan. Ja, je moet inchecken en uitchecken, maar je hoeft niet urenlang zelf achter het stuur te zitten. Misschien vast komen te zitten in een file, terwijl het snikheet is. De kinderen kunnen in een vliegtuig rondlopen en hoeven niet op de achterbank in hun stoel te zitten. Bovendien heb jij je handen vrij om je kinderen te vermaken.

Al met al is voor veel mensen een vakantie boeken met het vliegtuig de perfecte oplossing. Mocht het dan door vertraging misgaan, dan heb je in elk geval recht op gratis compensatie via je rechtsbijstandverzekering.

 

11 Geheime tips om gegarandeerd goedkope vliegtickets te vinden

Een groot deel van het vakantiebudget wordt vaak opgeslokt door de prijs van vliegtickets. Toch hoeft dit niet per se de grootste kostenpost te zijn. Hiervoor moet je wel op de hoogte zijn van bepaalde geheime tips om een goedkoop vliegticket te vinden. Gebruik de tips hieronder en het kan zomaar gebeuren dat je honderden euro’s bespaard.

 

1. Tijdstip en dag van boeken

Veel mensen weten niet dat de dag en het tijdstip van boeken heel veel uitmaakt. Op populaire dagen en tijden kosten tickets al gauw tientallen euro’s meer en dat kan zelfs oplopen tot nog meer verschil. De beste dagen om een vliegticket te boeken zijn vrijdag, gevolgd door donderdag. Vermijd het boeken van je ticket op zondag en maandag. Overigens geldt dit vooral voor Europese bestemmingen. Bestemmingen in bijvoorbeeld Azië kun je beter op woensdag boeken en Oceanië op dinsdag en donderdag.

55 Dagen voor vertrek is de prijs het laagst. Als je een last minute bestemming boekt, doe dit dan 10 – 15 dagen voor vertrek om de beste prijs te krijgen.

Wat het tijdstip betreft is het afhankelijk van je bestemming. Volgens alle onderzoeken zou dit om 5:00 uur in de ochtend zijn. Alhoewel ik me kan voorstellen dat je om 5:00 uur in de ochtend weinig zin hebt om je bed uit te rollen, puur om een goedkoper vliegticket te vinden.

 

2. Gebruik VPN

Hoe gek het ook klinkt: soms is het vele malen goedkoper om hetzelfde ticket vanuit een ander land te boeken. Stel je wil naar Turkije op vakantie met vertrek uit Amsterdam. Grote kans dat het een flink stuk scheelt als je het ticket dan ook vanuit Turkije boekt. Hoe je dit voor elkaar krijgt, terwijl je internetverbinding Nederlands IP adres aangeeft? Heel simpel: schakel VPN in. Hiermee kun je bijvoorbeeld aangeven dat je in Turkije zit en van daaruit een vlucht wil boeken.

De besparing kan al gauw in de honderden euro’s lopen. Een besparing die je goed kunt gebruiken voor je vakantie.

 

3. Zoek op een flexibele datum

Veel mensen hebben een bepaalde datum in hun hoofd. Door echter een vaste datum aan te geven in de verschillende zoekmachines pin je je zelf en de resultaten vast. Dit zorgt ervoor dat je automatisch duurdere ticketprijzen voorgeschoteld krijgt. Als je echter wat speling hebt in de vertrekdatum en retourdatum, dan kan je dat zomaar een paar tientjes voordeel opleveren.

 

4. Vergelijken in Google flights

Waarschijnlijk ken je de bekende site Skyscanner wel. Hiermee kun je vluchten van over de hele wereld met elkaar vergelijken. Maar wist je dat Google ook zoiets heeft? Met Google Flights kun je ook vluchten met elkaar vergelijken en vaak zijn deze net iets voordeliger dan bij andere vergelijkers. Wij hebben in oktober 2019 een vlucht naar Istanbul gevonden met Google Flights die heel wat tientjes goedkoper was dan bij Skyscanner.

 

5. Stel prijsalarm in

Geen zin om de prijzen zelf in de gaten te houden? Geen nood. Je kunt bij verschillende vergelijkingssites ook een prijsalarm instellen. Je geeft de gewenste bestemming aan en de periode van vertrek, optioneel de gewenste luchthaven en je krijgt een melding zodra er een goedkoop vliegticket gevonden is.

6. Kies als bestemming ‘overal’

Misschien heb je bij voorbaat een bepaalde bestemming in gedachten, maar blijkt deze na de eerste keer scannen eigenlijk boven je budget uit te komen. Of hou je wel van een beetje avontuur. In beide gevallen zou je op de volgende manier een goedkoop ticket kunnen bemachtigen. In plaats van dat je een bepaalde plaats van bestemming invult kies je voor ‘overal’. Er wordt dan gezocht naar alle prijzen rond een bepaalde periode die je vaak kunt sorteren naar oplopende prijs.

Op die manier zie je de goedkoopste tickets als eerste. Wie weet komen er hele andere, verrassende bestemmingen uit de bus waar je in eerste instantie misschien helemaal niet aan gedacht hebt. Maar achteraf ben je misschien alleen maar blij dat je op die manier je vakantie hebt gekozen.

 

7. ‘Open jaw’ ticket boeken

Als je een beetje flexibel bent dan is deze optie perfect voor jou. Je boekt dan namelijk een retourvlucht waarbij je van of naar een andere luchthaven terugvliegt. Je vertrekt bijvoorbeeld vanaf Amsterdam, maar je terugvlucht komt in Eindhoven aan. Of je vliegt naar Bali en vertrekt uiteindelijk vanaf Bangkok. Ideaal als je bijvoorbeeld een rondreis wil maken of het niet zo veel uitmaakt vanaf welke luchthaven je vertrekt.

 

8. 24-uurs optie tot wijzigen

Niet alle luchtvaartmaatschappijen hebben deze optie, maar mocht jouw luchtvaartmaatschappij deze optie hebben dan kun je hier gebruik van maken. Soms kun je een ticket binnen 24 uur gratis annuleren. Dat wil zeggen dat als jij binnen 24 uur een goedkopere vlucht vindt je het andere ticket kunt annuleren. Lees hiervoor wel goed de voorwaarden door, anders kost het je alleen maar meer.

 

9. Reizen met alleen handbagage

Vooral low budget vliegmaatschappijen hanteren de regel dat je zonder bijbetalen met handbagage mag reizen. Wil je een echte koffer voor het ruim meenemen? Dan betaal je hiervoor. Pak dus je koffer zo in dat je aan handbagage genoeg hebt. Wat je ook kunt doen is goedkope kleding kopen en deze achterlaten, zodat je ruimte hebt voor het meenemen van souvenirtjes.

 

10. Koop een enkeltje in plaats van een retourtje

Een geheime tip die lang niet altijd opgaat, maar zeker de moeite van het bekijken waard. Soms is het voordeliger om twee losse tickets te kopen in plaats van een retourtje. Ook hier geldt weer: soms is het handiger om daarbij gebruik te maken van een VPN.

 

11. Vertrek uit een ander land

Het lijkt misschien onhandig, omdat er naast een vlucht ook nog een auto- of treinrit bij komt kijken, maar je kunt een heel stuk voordeliger uit zijn als je vertrekt vanuit één van onze buurlanden. Vaak wordt gekozen voor vertrek vanaf Brussel (België) of Düsseldorf (Duitsland).

 

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in