boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu op jezelf woont of je je kledingkast deelt met je partner, het organiseren van je kleding is een karwei waar niet veel mannen op zitten te wachten. Zeker wanneer je een grote garderobe hebt, bespaart een de juiste indeling veel tijd en onnodig zoekwerk in de vroege ochtend. Maar hoe kun je dit het beste doen? In dit artikel zetten we vijf stappen op een rij zodat je goed voorbereid en ontspannen op pad gaat met de juiste outfit.

 

Inhoud

1. Begin helemaal opnieuw

Voordat je aan de slag gaat met het herinrichten van je kledingkast, is het te adviseren om met een schone lei te beginnen. Haal je kledingkast leeg en maak gelijk gebruik van de gelegenheid om kleding die niet meer past, beschadigt is of die je niet meer draagt, apart te leggen. Je kunt ervoor kiezen om ze te verkopen, weggeven of laten recyclen. Met een lege kast heb je direct overzicht en kun je de beschikbare ruimte beter inschatten.

 

2. Sorteer je kleding

Om de berg op je bed of vloer minder intimiderend te maken, is het verstandig om je kleding te sorteren. De gebruikelijkste methode is op basis van seizoen. Zorg ervoor dat je de kleding van het huidige seizoen het snelst kunt pakken. De overige kledingstukken berg je ergens anders op. Zo blijf je het overzicht houden. Kom je regelmatig op kantoor in pak? Dan kun je kleding indelen in groepjes; bijvoorbeeld witte overhemden, colberts en pantalons bij elkaar.

 

3. Maak onderscheid tussen hangen en vouwen

Let op de stof van je kleding om te bepalen wat je het beste kunt vouwen of hangen. De meeste kledingkasten hebben een roede waarop je overhemden, pakken, jassen en pantalons kunt hangen. Kleding die minder snel kreukt zoals jeans, shorts en T-shirts kun je prima opvouwen. Heb je geen kastroede? Dan is het geen overbodige luxe om een kledingstomer in huis te hebben. Ideaal voor als je onverwacht een avondje uitgaat!

 

4. Verbeter de beschikbare kastruimte

Zorg dat elk kledingstuk een vaste plaats heeft. Zo hoef je niet na te denken waar wat ligt. Je kunt dit doen is door efficiënt gebruik te maken van de verschillende planken en vakken in je kledingkast. Maak voor jezelf een indeling gebaseerd op de frequentie waarin je iets draagt en toegankelijkheid. Daarnaast kun je ervoor kiezen om opbergdozen en manden in de kast te zetten. Ideaal om rondslingerende ondergoed, sokken en accessoires tegen te gaan!

 

5. Blijf je kledingkast opruimen!

Het maakt niet uit hoe goed je de kledingkast opruimt, als je het niet bijhoudt, heb je binnen de kortste keren weer een chaotische boel. Spreek met jezelf af dat je op z’n minst tijdens het wisselen van de seizoenen de kast opnieuw schoonmaakt en opruimt. Wees ook niet bang om te experimenteren met het organiseren. Zo kun je je kleding sorteren op kleur of kledingstijl, bijvoorbeeld casual kleding gescheiden van zakelijke outfits.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in