boek je vakantie bij de ANWB

Uitgekeken op je interieur, maar wil je geen of zo min mogelijk geld uitgeven voor nieuwe spullen? Lees dan snel verder, want met deze budgettip leer je met weinig geld je interieur opfrissen.

 

Inhoud

Ben je toe aan een interieur make over?

Soms heb je het helemaal gehad met je inrichting. Ineens zijn de meubels toch niet meer je smaak en vind je de kleuren op de muur maar niets meer. In sommige gevallen helpt het al als je het interieur anders inricht. Door de meubels een andere plek te geven ontstaat er soms meer rust en ruimte en kun je er weer een tijdje tegenaan, zelfs met meubels waar je eigenlijk op uitgekeken bent.

 

Budgettip: met weinig geld je interieur opfrissen doe je zo

Maar soms is het ook echt niet meer haalbaar, dan helpt zelfs het verplaatsen van meubels niets meer. Het liefst zou je alles nieuw willen hebben, maar als je naar je bankrekening kijkt, dan weet je gewoon dat dit niet haalbaar is. Tijd om het over een andere boeg te gooien, want ook met weinig budget kun je je interieur een grote make over geven.

 

Nieuwe deurklinken voor een nieuwe look en feel

Misschien is dat niet het eerste waar je aan denkt: maar het vervangen van je deurklinken kan al een wereld van verschil betekenen. Dit is een goedkope en snelle oplossing om de eerste verandering in je interieur door te voeren. Combineer je dit met een likje verf of een compleet nieuwe kleur op de deur dan heb je low budget al een grote verandering teweeg gebracht.

 

Meubels pimpen of vervangen

Ben je uitgekeken op je meubels, maar heb je geen geld voor nieuwe meubels? Probeer dan het volgende: pimp je oude meubels. Vaak helpt het al als je de meubels van een frisse nieuwe kleur voorziet. Soms kun je een meubel ook aanpassen (kleiner maken of van twee meubels één meubel maken).

Lukt dat allemaal niet, maar zijn nieuwe meubels gewoon niet haalbaar voor jouw portemonnee? Dan kun je altijd nog Marktplaats en weggeefhoeken of tweedehands winkels afstruinen op zoek naar een nieuw tweedehands exemplaar. Deze kun je zo laten of ook pimpen (verven, schuren, met een laag mozaïek tegels bedekken).

 

Nieuwe kleur op de muur

In veel gevallen kan het helpen om de kleur op de muur te veranderen. De impact is heel groot, terwijl de kosten en het werk beperkt blijven. Je kunt kiezen voor nieuwe trendkleuren of gewoon een kleur die past bij jou en je interieur. Kies voor het verven van één statement muur of geef de hele kamer een andere kleur. De keuze is aan jou!

 

Vervang accessoires

Wist je dat je zonder veel geld en inspanning een hele andere draai kunt geven aan je inrichting? Dat doe je simpelweg door het vervangen van accessoires. Denk daarbij aan het vervangen van plaids en kussens op je bank, het neerzetten van planten en bloemen met bijpassende potten en vazen. Maar ook kleine accessoires zoals een klok, persoonlijke foto’s en kaarsen kunnen een wereld van verschil maken en zorgen vor een compleet andere uitstraling.

 

Een vloerkleed voor een andere uitstraling

Heb je het gevoel dat er nog iets mist in de kamer? Kijk dan eens of een vloerkleed verschil uitmaakt. Soms kan een vloerkleed al genoeg zijn om de kamer te pimpen. Je kunt kiezen voor kleuren die neutraal zijn of juist opvallen om een statement te maken. Zelfs de vorm van een vloerkleed kan heel veel verschil maken in  een kamer.

Dokteronline.com

2 REACTIES

  1. Goede tips! Inderdaad een goed idee om de deurklinken te vervangen. Daarmee kan je een compleet nieuwe look creëren. Nieuwe accessoires doen het ook altijd goed, zeker met de seizoenswisselingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in