boek je vakantie bij de ANWB

Geef je hond insecten! Bugs for Pets duurzaam en gezond hondenvoer met insecten is een goed alternatief voor de meest gevoelige honden. Het voer zit boordevol vitaminen en mineralen en valt ook nog eens goed in de smaak bij honden.

 

Inhoud

Goed hondenvoer is een noodzaak

Of je nu een gezonde hond hebt of een hond met wat gezondheidsproblemen, kwalitatief voer is een must. In de supermarkten en dierenspeciaalzaken heb je de keuze uit talloze merken. In de meeste gevallen zitten al deze voersoorten boordevol granen. Handig, omdat je hond er vol van raakt. Aan de andere kant niet gezond, aangezien honden vleeseters zijn. Granen worden door honden over het algemeen niet goed verteerd. Mocht je je hond toch goed voer willen geven, dan zou je als alternatief voor brokken nat voer kunnen geven of echt vers vlees. Gelukkig is er ook een alternatief op de markt gebracht: hondenvoer gemaakt van insecten.

 

Bugs for Pets duurzaam en gezond hondenvoer met insecten

Bugs for Pets zet zich met zijn voer in om de ecologische voetdruk van je hond te verlagen. Voor de productie van insectenvoer is bijvoorbeeld maar 8 liter water nodig om 1 kg eiwitten te producten. Vergelijk dit met 1250 liter voor kippeneiwitten en 8350 liter water voor koeieneiwitten en het is duidelijk: er wordt immens veel water bespaard met het verwerken van insecten tot hondenvoer.

Daarbij blijft het echter niet. Het voer is zodanig samengesteld dat zelfs de meest gevoelige hond (allergie/intolerantie) dit voer probleemloos kan eten. Het voer bestaat naast insecten ook uit groente, fruit en diverse kruiden die bijdragen aan een gezonde spijsvertering van de hond. Insecten bevatten Laurine-zuur. Dit zuur in in staat om mogelijke micro organismen te bestrijden. Echinacea versterkt het immuunsysteem. Zo zijn er nog tal van natuurlijke toevoegingen die de gezondheid van je trouwe viervoeter ondersteunen.

Onze honden testten Bugs for Pets

Toen ik het bericht langs zag komen van insectenvoer speciaal voor honden was mijn interesse direct gewekt. Mijn hond Daisy is helaas opgegeven door dierenartsen, omdat zij een progressieve vorm van artritis heeft. Aangezien zij echter nog van het leven geniet heb ik nog niet het moeilijke besluit kunnen nemen om haar in te laten slapen.

Hoe lang ze nog te leven heeft weet ik niet, maar zo lang ze nog geen immense pijn heeft en nog volop geniet mag ze bij ons blijven. Helaas kan ze door haar aandoening haar achterpoten niet meer gebruiken. Ik ben daarom voortdurend op zoek naar het allerbeste voor haar wat voeding betreft.

Bugs for Pets heeft twee verschillende soorten voer: krokante brokken en geperste palletbrokken. De krokante brokken zijn geschikt voor honden vanaf 3 maanden. Naast het gewone voer hebben ze ook nog trainers voor honden (en puppy’s), ideaal als beloning. Inmiddels is het assortiment ook uitgebreid en vind je er niet alleen hondenvoer, maar ook gedroogde meelwormen, zijderupsen, krekels en sprinkhanen. Deze zijn geschikt voor je koi karpers, verschillende knaagdieren, vogels en reptielen.

Bugs for pets duurzaam en gezond hondenvoer met insecten lekkers en trainers

 

Zoals gezegd was ik erg nieuwsgierig naar het voer voor de honden. De kameleon van mijn dochter is dol op krekels en zijderupsen, maar deze moeten wel levend zijn, dus dat zou geen succes zijn. Onze honden hebben de krokante brokken, de geperste pallets en de trainers getest. Al bij het uitpakken van het pakket was de interesse van beide honden gewekt. En niet alleen de honden: ook de kat wilde erg graag proeven.

Even een kleine kanttekening: de kat van mijn zoon (Julian) hebben we reeds in Suriname geadopteerd. Hij komt daar uit het asiel vandaan en is heel jong bij ons komen wonen. Wij hadden altijd heel veel honden (lees minimaal 5 honden) en hij is dus opgegroeid tussen honden. Dit heeft erin geresulteerd dat hij niets van andere katten moet hebben en denkt dat hij zelf ook een hond is.

Leestip: Aparte namen voor je huisdier

Gelukkig hoefden ze niet al te lang te wachten met testen. Ik heb ze als eerste de pallets gegeven. Deze vielen in eerste instantie niet zo in de smaak bij de honden, wel bij de kat. Omdat er niets inzit dat niet geschikt is voor katten mocht hij ook plaatsnemen in het testpanel 😉

De krokante brokken werden als volgende getest en ik moet zeggen die vielen pas echt in de smaak. Inmiddels krijgen Minnie en Daisy elke ochtend een gepaste hoeveelheid insectenvoer, waarbij ik de pallets en krokante brokken meng. Normaal laten ze voer links liggen, nu genieten ze elke ochtend weer van het voer dat ze krijgen. Ook moet ik zeggen dat Daisy (mijn hond) sinds het gebruik van het insectenvoer veel fitter is. De trainers hebben ze geproefd en vielen eveneens in de smaak.

Bugs for pets duurzaam en gezond hondenvoer met insecten pallets
Pallets

Voordelen

Misschien moet je even wennen aan het idee dat je hond insecten met kruiden, groente en fruit eet. Toch zitten er heel veel voordelen aan dit voer, naast het feit dat het duurzaam geproduceerd wordt:

 • Insecteneiwit als enige eiwitbron
  • Duurzaam
  • 100% Nederlands product
  • Vrij van tarwegluten en chemische kleur- en smaakstoffen
  • Het eiwit is licht verteerbaar en uiterst geschikt voor honden met gevoelige darmen
  • Insecten als hoogopneembaren eiwitbron tot wel 98% worden de insecten eiwitten gebruikt door uw trouwe viervoeter
  • Laurinezuur, kan mogelijke micro-organisme bestrijden

Het voer is geschikt voor alle honden, ook als je hond heel gevoelig is!

 

Nadelen

Het enige nadeel is dat het voer, de trainers en gedroogde insecten duurder in aanschaf zijn dan het meeste voer. Daar tegenover staat dat het extreem gezond is en je de ecologische voetdruk verkleind.

 

Algemeen oordeel

Natuurlijk spreek ik nu namens onze viervoeters 😊 Het voer viel in de smaak en als zij de keuze hebben, dan zullen ze denk ik altijd de voorkeur hebben voor insectenvoer. Als ik zo kijk dan heeft vooral Daisy er ook heel veel baat bij. Ze is fitter en vindt het voer echt heerlijk! Van ons krijgt het voer dan ook een dikke 9,5

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in