boek je vakantie bij de ANWB

Het is bijna zo ver: Carnaval staat voor de deur. Heb je nog geen idee als wat je dit jaar verkleed kunt gaan? Lees dan snel verder en doe carnaval kostuum inspiratie op. Niet alleen voor volwassenen, maar ook leuke (DIY) tips voor kinderen.

 

Inhoud

Wat is Carnaval?

Wikipedia zegt het volgende over carnaval: ‘Antropologisch gezien is het carnaval voor alles een omkeringsritueel, waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en normen over gewenst gedrag worden opgeschort. Het dragen van maskers zou oorspronkelijk verband hebben gehouden met verering van overleden voorouders; door zich als een representant van een overleden voorouder voor te doen, hoopte men de geest van die voorouder gunstig te stemmen. Daarnaast diende de maskerade om de winter sneller een halt toe te roepen, zodat de zomer sneller zijn intrede zou doen.’

Verder is carnaval net als veel andere feestdagen oorsprong een heidens volksfeest wat later door de katholieke kerk over is genomen. Aanvankelijk probeerde men deze heidense gebruiken te onderdrukken en uit te bannen. Toen dat niet lukte werd in 1091 maar besloten om de feesten van een christelijk tintje te voorzien en te introduceren in het ‘christendom’. Zo ontstond Aswoensdag, die het begin was van een vastenperiode van 40 dagen. De dag ervoor was de laatste dag om zich nog eens te buiten te doen aan alles wat vanaf Aswoensdag niet meer mag. In de huid van iemand anders kruipen hoort hier dus ook bij.

Tegenwoordig is de oorsprong van dit feest bij de meeste mensen niet meer bekend. Het staat eerder bekend als een periode van feesten, zuipen en verkleden. Voor kinderen is het een extra dag waarop zij verkleed mogen lopen en dat is natuurlijk altijd pret en feest.

 

Carnaval kostuum inspiratie + winactie

Natuurlijk ben je hier om wat inspiratie op te doen voor carnaval. Hieronder vind je een aantal tips en ideeën. Sommige zijn om zelf te maken, andere kostuums kun je gewoon kant-en-klaar kopen. Dat is wel zo makkelijk.

 

Leger kostuum

Ideaal als je van een stoer kostuum houdt. Deze leger kostuums zijn verkrijgbaar voor jong en oud, mannen en vrouwen. Ook leuk om bijvoorbeeld met je hele gezin als soldaat verkleed te gaan. Naast de gewone legeruitvoering kun je kiezen voor een pilotenpakje, een Duits soldatenpak of een camouflage herenpak. Dat laatste is ook hartstikke leuk om te dragen naar een themafeest of een vrijgezellenavond.

 

Carnaval kostuum inspiratie 1

 

 

DIY Minion kostuum

Dit Minion kostuum heb ik jaren geleden voor mijn zoon gemaakt. Je kunt die natuurlijk aanpassen aan elk gewenst formaat, zodat je een kostuum creëert voor een man, vrouw of een kind. Het DIY kostuum kost wel wat tijd en moeite om te maken, maar dat maakt het juist zo leuk. Ook heel leuk om samen met je kind te maken.

 

DIY Minion carnavalskostuum 10

 

Zuster pakje

De meeste mensen moeten er niet aan denken om de verpleging in te gaan. Maar als je voor carnaval een leuk pakje zoekt, denk dan eens aan een zuster pakje. De pakjes zijn er van heel simpel en netjes, tot gewaagd en sexy. Net als het leger kostuum is ook een zuster pakje heel geschikt voor andere gelegenheden. Niet alleen verkrijgbaar voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Leuk als je kind later verpleegster wil worden.

 

Carnaval kostuum inspiratie 2

 

DIY Mario of Luigi kostuum

Ben je een beetje handig met naald en draad? Dan kun je dit leuke DIY Mario of Luigi kostuum zelf maken. Dit kostuum heb ik inmiddels al weer heel wat jaren geleden gemaakt en mijn zoon was er niet alleen trots op, hij heeft er ook nog eens een prijs mee gewonnen. Ik heb het allemaal met de hand gemaakt, maar als je een naaimachine hebt is het nog makkelijker.

DIY carnaval kostuum Mario of luigi zelf maken

 

 

Piraten kostuum

Een piraten kostuum is voor alle stoere mannen, vrouwen en kinderen. Ook als je normaal niet zo stoer bent is dit kostuum een aanrader. Hiermee straal je kracht uit! De ene piraat is de andere niet, dus er is volop keuze. Kies je voor eng, opvallend of gewoon ouderwets stoer?

Carnaval kostuum inspiratie 3

 

Last minute low budget DIY kostuums voor carnaval

Het kan natuurlijk gebeuren dat je eigenlijk helemaal niet van plan was om mee te doen met carnaval. Op het laatste moment bedenk je je toch en moet je met spoed op zoek naar een geschikt kostuum. Of je wilt gewoon niet veel geld uitgeven en genieten van een low budget kostuum. Dan moet je zeker een kijkje nemen tussen mijn last minute low budget DIY kostuums. Hier vind je ondere andere tips voor het maken van een ballonnenfee, een spook en tutu.

 

last minute DIY low budget carnaval kostuums tutu
Shutterstock

 

DIY huidschmink zelf maken

Carnaval en schminken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt voor kant-en-klare schmink uit de winkel kiezen of je maakt deze zelf met natuurlijke middelen. Voor het zelf maken van de DIY schmink heb je niet zo veel nodig. Je kunt er bovendien alle kleuren van de regenboog mee maken.

 

Winactie

Na het lezen van bovenstaande ben je nu zeker wel benieuwd wat je kunt winnen. Alles staat in het teken van carnaval en dat geldt ook voor deze prijs. Je maakt namelijk kans op het winnen van 50 euro shoptegoed van carnavalskleding.nl

Wat moet je doen?

Let op: ik ga hier streng op controleren en wil je er nogmaals op wijzen dat mensen die frauderen uitgesloten zijn van deelname. Verder raad ik je aan om de voorwaarden voor winacties nog eens goed door te lezen. Goed, lees dan nu snel verder wat je moet doen om kans te maken op het shoptegoed:

  • Laat hieronder een reactie achter dat je meedoet
  • Ga naar Carnavalskleding en laat met een link weten wat je van het shoptegoed zou willen kopen

 

Extra winkansen

  • Volg tipsvoorjou op Instagram
  • Volg tipsvoorjou op Pinterest
  • Volg tipsvoorjou op Facebook
  • Tag minimaal 3 vriendinnen onder het Facebook bericht (+2 kansen)

 

De winactie eindigt op zondag 9 februari om 23:59 uur. Prijs wordt maandag 10 februari 2020 verloot, zodat je deze op tijd in huis hebt voor carnaval.

Deelname alleen voor Nederland!

 

Dokteronline.com

39 REACTIES

  1. Gggaaaafffff!!!! Ik zou voor dit haaienpakje gaan voor ons zoontje van 2.5 jaar. Hij zingt de hele dag baby shark en de baby in mijn buik noemt hij ook baby shark :). Wij gaan dit jaar dus als familie Haai!

  2. Jaaaaaaaaaaa..!! <3 wat superleuk zeg Tips voor jou!! 😀 Ik wil natuurlijk héééééééél graag € 50, – shoptegoed winnen van carnavalskleding.nl, te gek 😀 Whoehoee… dit is echt zo ontzettend welkom! Na ruim 5 jaar hetzelfde indianenpakje is het tijd voor wat nieuws! 😀 Dus kom maar op! super SPANNEND! MAAK ME GEK! Doen jullie ook mee? Sylvia Van Der Velden & Mark Lamberts! Ik ben echt helemaal ENTHOUSIAST 😍😍😍 FINGERS CROSSED, liefs Nathalie :* 🍀🍀🍀 #duimen #hopen

  3. Leuk hoor. ik doe graag mee. dochter elise is al klaar, want zij wil barbie worden. dus een gewone roze broek gekocht die ze na de carnaval ook nog aan kan. verder heb ik een wit shirt met de tekst Barbie laten bedrukken en klaar is ze. Roze accessoires hebben we al, maar deze kwam ik nog tegen die wel echt heel leuk is: https://www.carnavalskleding.nl/roze-retro-zonneklep/. Jarno wil graag cowboy worden, dus daar zou ik van het shoptegoed dit van kopen: https://www.carnavalskleding.nl/cowboy-kind-kostuum/

  4. Wow, dat zou super goed uitkomen. De kinderen zijn al voorzien incl de pony voor de carnavalswedstrijd. Ik werk altijd als vrijwilliger op de kindercarnaval in ons dorp dus ik wil iets leuks, vrolijks aan maar absoluut bedekt. Ik vind al jaren zo’n leuke jas geweldig maar dat gun ik mezelf eigenlijk niet. Dus met het tegoed gaat zo’n jas er wel komen!!! https://www.carnavalskleding.nl/lange-hippie-mantel-dames/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in