boek je vakantie bij de ANWB

Ben je net als ik dol op uit eten? Wil je tegelijkertijd besparen op een bezoek aan een restaurant? Vandaag deel ik tips om goedkoop uit eten te gaan. Met deze tips kun je zelfs tijdens de feestdagen goedkoop uit eten.

 

Inhoud

Uit eten gaan, soms is het gewoon nodig

Als je elke dag in de keuken staat om te koken, dan heb je wel eens de behoefte om dit over te slaan. Met een gezin wordt dat een beetje lastig, want iedereen verwacht gewoon elke avond eten op tafel. Natuurlijk kun je naar de snackbar om de hoek gaan en daar iets halen of je bestelt iets bij Thuisbezorgd.nl, maar naar een restaurant gaan is een stuk gezelliger. Dat dit behoorlijk in de prijzen kan lopen, vooral met een gezin is geen geheim. Toch kun je ook met een gezin goedkoop uit eten gaan. Hoe ik dat doe lees je hieronder.

 

Tips om goedkoop uit eten te gaan

Met onderstaande tips kun je genieten van een heerlijke avond in een restaurant. In veel gevallen is zo een avondje zelfs goedkoper dan eten bestellen bij thuisbezorgd. Daarnaast ben je er even tussenuit en kun je weer helemaal opladen. Niet alleen leuk om met je gezin te doen, maar ook leuk als je op date gaat met je partner.

 

Tips om goedkoop uit eten te gaan 1

 

Let op aanbiedingen van restaurants zelf

Veel restaurants hanteren bepaalde (dagen) bepaalde aanbiedingen. Hiervoor moet je natuurlijk vooraf een bepaald restaurant in gedachten hebben en de mogelijkheid hebben om online te zoeken naar een speciale aanbieding. Niet elk restaurant maakt aanbiedingen online kenbaar. Dan zit er niets anders op dan naar het restaurant te trekken in de hoop dat ze een leuke aanbieding hebben. Vaak gaat het daarbij om een bepaald dagmenu dat in de aanbieding is of een 3-gangendiner voor een aantrekkelijke prijs.

 

Gratis eten op je verjaardag

Heel wat restaurant vinden het leuk om een jarige te ontvangen. Er zijn restaurants waar de jarige een gratis dessert krijgt, zoals dat toen het geval was bij Robin Hood in Arnhem. Hier zijn we met mijn dochter naar toe gegaan toen zij 16 werd. Als jarige kreeg zij een dessert van het huis. Maar, er zijn ook restaurants waar je als jarige helemaal gratis kunt eten. Vaak geldt dan wel dat je met een gezelschap moet komen. Zoek op het net naar een restaurant die jou als jarige deze mogelijkheid biedt.

 

Particuliere initiatieven

Ben je niet bang om iets nieuws uit te proberen? Er zijn ook verschillende particuliere initiatieven waarbij iemand thuis kookt voor een aantal mensen. Je betaalt dan een kleine bijdrage voor het eten en de gezelligheid. Je weet van tevoren niet wie de rest van het gezelschap is en je moet ook nog maar afwachten waar je terecht komt. Daarnaast wordt het menu niet altijd vooraf bekend gemaakt. Toch is dit een leuk initiatief voor mensen die graag goedkoop uit eten willen gaan.

 

Goedkoop uit eten met Social Deal

Waarschijnlijk is het je al opgevallen: ik heb al vaker een recensie geschreven over restaurants die ik geboekt hebt via Social Deal. Ik ben helemaal fan van de app en ga met de deals regelmatig uit eten. Voor 12,95 – 14,95 kun je in de regio Arnhem genieten van een uitgebreid driegangen diner. De keuze in restaurants is groot, de meeste restaurants hebben een zeer uitgebreid menu, vaak ook vegetarische mogelijkheden. Het enige dat je dan nog moet betalen is drinken. Sommige deals gaan sneller dan andere en dus moet je er wel op tijd bij zijn. Ook ben je gebonden aan bepaalde tijden. Vind je dat allemaal geen probleem? Dan raad ik je deze app van harte aan.

Pluspunt: je kunt jouw woonplaats of een andere plek instellen om gemakkelijk en snel een passend restaurant te vinden

 

Groupon

Een andere app die ik aan kan bevelen om goedkoop uit eten te gaan is Groupon. Deze app biedt niet alleen restaurant deals aan maar nog veel meer. Helaas kun je met deze app niet op dezelfde dag gaan eten. Je moet minimaal 24 uur van tevoren een reservering plaatsen. Voordeel is wel dat je een aanbieding kunt kopen en deze ook cadeau kunt geven aan iemand anders. Je Groupon deal is 3 – 6 maanden geldig. Sommige aanbiedingen zijn hetzelfde als in de Social deal app.

Pluspunt: je kunt jouw woonplaats of een andere plek instellen om gemakkelijk en snel een passend restaurant te vinden

 

 

Vakantieveilingen

Ook op vakantieveilingen.nl heb je de mogelijkheid om voor minder uit eten te gaan. Omdat het hier om een veiling gaat weet je vooraf niet wat de prijs wordt die je uiteindelijk moet betalen. Houd er ook rekening mee dat bovenop het geboden bedrag ook nog extra kosten komen. In de meeste gevallen is dit 5,50 euro aan administratiekosten. Heb je dus een bod uitgebracht van 12,50 euro dan moet je 18,00 euro betalen. Of je direct van de aanbieding gebruik kunt maken ligt een beetje aan de beschikbaarheid.

Minpunt: aanbod restaurants is zeer beperkt.

 

Maak jij wel eens gebruik van bovenstaande apps, zo ja, welke app is je favoriet? 

Dokteronline.com

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in