boek je vakantie bij de ANWB

Als ik één stad zou mogen noemen waar ik graag naar toe ga, dan is dat absoluut Maastricht en dan vooral culinair Maastricht. Ik ben gek op oude steden en Maastricht ligt ook nog eens op een heel mooi plekje in Nederland. Naast een prachtig centrum heeft Maastricht ook heerlijke (bourgondische) restaurants. Daar wil ik jullie in dit artikel graag in meenemen.

Inhoud

Maastricht oudste stad van Nederland?

Veel mensen denken dat Maastricht de oudste stad van Nederland is. Dit is niet het geval, Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Ook in Nijmegen ga ik graag een dagje cultuur snuiven, wij wonen er praktisch om de hoek en ook de uni waar ik studeer ligt in Nijmegen.

Maar weer terug naar Maastricht. Aan een doorwaadbare plaats (een tricht) aan de Maas is Maastricht ontstaan. De eerste nederzetting van in de 1e eeuw voor Christus, in de eerste eeuw na Christus kwamen de Romeinen en de middeleeuwse stadsrechten zijn in 1284 vastgelegd. Zo tot zover de geschiedenisles.

Culinair Maastricht

Maastricht staat bekend om zijn bourgondische levensstijl, dit vind je dan ook terug in veel restaurants. Of je nu een lekker wijntje besteld met wat hapjes op een terras aan het Vrijthof of je bezoekt een restaurant, in Maastricht staan culinaire hoogstandjes hoog in het vaandel.

Wat ook erg lekker is zijn de typische gerechten uit Zuid-Limburg, bijvoorbeeld het Limburgs Zuur vlees. Oorspronkelijk gemaakt van paardenvlees, maar je kan veelal kiezen of je paarden- of rundvlees wilt. Uit principe eet ik geen paardenvlees, dus ik kies altijd voor rundvlees en ook dit smaakt altijd erg goed.

Ontdek heerlijke bourgondische restaurants in culinair Maastricht 2jpg

Top restaurants

In en om Maastricht vind je echt top restaurants, sommige met ster, sommige zonder maar allemaal lovenswaardig.

Als wij naar Maastricht gaan dan kan dit niet zonder een bezoekje te brengen aan NOVO New Dining. Dit fancy restaurant staat hoog aangeschreven in Maastricht en is zeer vriendelijk voor je portemonnee. De kaart is niet groot, maar alles wat op de kaart staat is echt om je vingers bij af te likken. Met een bijpassend wijnarrangement is je avond helemaal compleet. Ga je hier eten dan word je echt in de watten gelegd. Echt een gouden tip om bij je volgende bezoek aan Maastricht hier een tafeltje te reserveren.

Restaurant Van Wijck is een restaurant waar je terecht kan voor ontbijt en lunch. Wij hebben hier genoten van een heerlijk ontbijt en zijn ’s middags terug gegaan voor een high wine. Wat echt een aanrader is zijn de bowls, mijn standaard bowl tijdens ons weekje Maastricht was die met ananas en echt, lekkerder kan je je dag niet beginnen. De kaart is wat uitgebreider dan van NOVO en dan gaat het bij mij vaak helemaal mis. Ik zie dan zoveel lekkere dingen en weet vervolgens niet meer wat ik moet kiezen haha. Maar dat is een goede reden om bij het volgende bezoek aan Maastricht hier weer een tafel te reserveren

Ik kan nog wel uren doorgaan met het vertellen over de top restaurants die Maastricht rijk is, maar daar zitten jullie vast niet op te wachten. Daarom nog eentje om af te sluiten.

Vino & Friends is zoals de naam al zegt de ideale plek waar wijn en gezelligheid samenkomen. Wij hebben 1x per jaar een vriendengroep weekend en gaan dan heel graag naar Maastricht. Wij reserveren dan altijd een tafel bij Vino & Friends, dit is echt de uitgelezen plek om ontspannen onder het genot van heerlijke wijn te kletsen. Ben je net als wij gek op Italiaanse gerechten? Dan zit je hier helemaal goed. De Italiaanse gerechten die hier de keuken uit rollen zijn stuk voor stuk met liefde gemaakt door echte Italiaanse chefs, dat zie je, dat ruik je en dat proef je.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in