boek je vakantie bij de ANWB

Het is bijna Pasen. De tijd om samen met je gezin te genieten van een heerlijk Paasontbijt en Paasbrunch. Met deze tips maak je er niet alleen een lekker ontbijt of een heerlijke brunch van, maar zorg je ook voor een vrolijk gedekte tafel.

 

Inhoud

Pasen, tijd om met je gezin door te brengen

Pasen is de tijd bij uitstek om samen met je gezin door te brengen. Een beetje vergelijkbaar met Kerst, maar dan wel in de lente. Voor veel mensen betekend dit ook genieten van een lang weekend. Tijd genoeg dus om er een paar mooie dagen van te maken samen met je gezin. In aanloop naar Pasen kun je samen eierdoppen knutselen, want eieren mogen niet ontbreken op je tafel.

 

Tips voor een heerlijk paasontbijt en Paasbrunch

Tijdens Pasen zelf kun je eerst uitslapen (als de kinderen je dat gunnen) en daarna genieten van een gezamenlijke maaltijd. Voor sommige zal dat ontbijt zijn, voor anderen meer brunch. In beide gevallen kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Omdat het wel feestdagen zijn, al hebben de meeste mensen geen flauw idee wat de eigenlijke betekenis is van Pasen, kun je aan het ontbijt of de brunch net wat meer aandacht besteden. Dat doe je met onderstaande tips.

 

1. Haal het voorjaar in huis

Pasen valt in de lente en daarom is niets zo leuk als het voorjaar in huis te halen. Dek de tafel met een geel tafelkleed en vergeet niet om een bos tulpen in huis te halen. Dat zorgt direct voor een vrolijke en sfeervolle uitstraling. Als dan buiten ook nog de zon schijnt wordt het helemaal gezellig.

 

2. Tafel dekken

Zoals ik al zei kun je de tafel voorzien van een mooi tafelkleed. Geel past helemaal bij Pasen, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur gaan. Daarnaast is het mooi als je de tafel heel uitgebreid dekt. Dus naast een klein bord en bestek ook mooie kopjes, een glas voor verse sinaasappelsap en eventueel vorkjes en lepels voor het eten. Vergeet ook niet om eierdoppen neer te zetten, want bij een Paasontbijt horen nu eenmaal gekookte en gekleurde eieren.

Geen zin in standaard gekleurde en gekookte eieren? Kies dan voor heerlijk gevulde eieren.

Gevulde eieren tips trucs en recepten

3. Tafel en huis versieren

Net als met Kerst kun je het huis (en de tafel) versieren in het thema Pasen. Ik haalde al aan dat je zelf eierdoppen kunt knutselen, maar je kunt ook mooie paastakken maken. Of een mooi groot paasei knutselen. Of zet in plaats van een bos bloemen een mooi zelfgemaakt tafelstuk in het midden van de eettafel.

 

4. Lekker eten

En dan mag het belangrijkste natuurlijk niet ontbreken: lekker eten. Eieren zijn inmiddels al een paar keer genoemd, dus die zet je sowieso op tafel. Dat kan zowel voor het ontbijt als de Paasbrunch. Daarnaast kun je het eten zo uitgebreid maken als je zelf wil.

Hieronder vind je wat tips en suggesties voor het Paasontbijt:

 • Paasstol
 • Verse broodjes, zoals croissant, Kaiser broodjes, stokbrood enz
 • Voorgebakken broodjes die je dan nog even in de oven gooit
 • Suikerbrood
 • Plakjes krentenbrood
 • Crackers
 • Yoghurt en kwark
 • Vers fruit of fruitsalade
 • Verschillende soorten beleg: kaas, vleeswaren, maar ook kleine salades: eiersalade, selderie, tonijnsalade en daarnaast ook zoet beleg: jam, hagelslag en chocopasta
 • Drinken: koffie of thee, verse sinaasappelsap, chocomelk
Tips voor een heerlijk paasontbijt en Paasbrunch drinken
Mooi versierd glas voor de brunch

 

Tips en inspiratie voor Paasbrunch

Een brunch is een samenvoeging van de woorden lunch en ontbijt in het Engels (breakfast en lunch). Je kunt dezelfde producten gebruiken als hierboven of je gaat voor een combinatie met wat warme en koude gerechten. Je kunt dan onder andere het volgende op tafel zetten:

 • Aardappelsalade
 • Pastasalade
 • Gemengde salade
 • Aardappelblokjes
 • Kipvleugels
 • Stokbrood met kruidenboter
 • Rijst met verschillende sausjes (warm en koud)
 • Vlees (bijvoorbeeld van een gourmetschotel, kan warm en koud gegeten worden)
Tips voor een heerlijk paasontbijt en Paasbrunch inspiratie
Paasbrunch

 

5. Speciaal voor kinderen

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je ook nog extraatjes maken voor de kids. Denk daarbij aan een lekker en simpel toetje zoals deze Paashaas chocoladevla. Of bak samen met je kind deze gezonde kaaskoekjes. Je kunt je kind natuurlijk ook trakteren op deze leuke Pasen cupcakes.

Hou er verder rekening mee dat hoe jonger je kind is hoe groter de kans dat je kind geen zin heeft om lang aan tafel te zitten. Een beetje afleiding is daarom zeker een aanrader. Je kunt ook een leuke Paasfilm opzetten en zo nog extra genieten van lang tafelen met je partner of andere familieleden.

 

Heb je meer inspiratie nodig? Vind je het leuk om voor Pasen je keuken in te duiken om lekker te koken of bakken? Dan vind je hier nog meer recepten.

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in