boek je vakantie bij de ANWB

Wil je een bijzondere ervaring combineren met heerlijk eten? Kies dan voor bijzonder uit eten: kies voor de dinnertrain. Al rijdend geniet je van een 3- of 4-gangen diner, terwijl je ondertussen kunt genieten van het landschap. Benieuwd hoe het is om in een rijdend restaurant te eten? Lees snel verder en ontdek mijn ervaring met de dinnertrain. Met als extraatje: een mooie kortingscode om het zelf te ervaren.

 

Inhoud

Wat is de dinnertrain?

De dinnertrain is een uniek concept van een rijdend restaurant. Het gaat om een omgebouwd treinstel bestaande uit vier wagons. De trein zelf is heel herkenbaar aan de buitenkant door de blauwe kleur en het grote Dinner Train logo. Aan de binnenkant is overigens niets meer over van een gewone trein, dankzij de modernisering en aanpassingen, waardoor het gewoon op een leuk restaurant lijkt. Er zijn zowel vierpersoons als tweepersoons tafels, elk met een raam, zodat je tijdens de rit volop kunt genieten van het uitzicht. Daarnaast is er een toilet en een bar.

Je kunt zowel gewoon als in de 1e klas reizen, waarbij de 1e klas een net iets luxere uitstraling heeft met onder andere tafelkleden en een 4-gangen diner in plaats van 3-gangen.

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting 3
Tafel voor 4 personen

 

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting 4
Tafel voor 2 personen

 

Bijzonder uit eten: kies voor de Dinnertrain

Nu alles weer open is kunnen we volop genieten van uit eten gaan. Persoonlijk ben ik dol op uit eten gaan en ik schrijf dan ook geregeld over leuke hotspots waar ik ben geweest. Dat was in de laatste 2 jaar een heel stuk minder helaas, maar nu alles weer open is, is het tijd om alles in te halen. Ik ben altijd op zoek naar leuke plekken en bijzondere uitjes voor mijn lezers. En onder bijzonder valt dineren in de dinnertrain gegarandeerd.

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting 1

De trein is zoals hierboven beschreven eigenlijk een rijdend restaurant. Het restaurant op wielen doet dit jaar maar liefst 15 verschillende steden aan, waardoor je gegarandeerd in jouw buurt een opstapplek hebt. Zo niet, dan kun je de treinrit eventueel combineren met een uitje naar een leuke stad. Op die manier sla je twee vliegen in één klap: je geniet van bijzonder uit eten en je ontdekt direct een andere leuke stad. Benieuwd wanneer de trein bij jou in de buurt rijdt? Check dan hier de agenda!

Voor de boeking geef je aan of je een tweepersoons-, driepersoons of vierpersoons tafel wil reserveren. De prijs die je betaald is afhankelijk van de tafel en het aantal personen. Daarnaast kun je kiezen uit 1e klasse of standaard. Bij de 1e klasse hoort een ander menu dan bij de standaard klasse. Ons menu bestond uit een broodje met humus vooraf, harira soep, als hoofdgerecht kon je kiezen tussen vlees, vis en vegetarisch en het toetje was een blondie met cranberrysaus. Dit geef je vooraf bij de reservering aan. Je kunt dus niet ter plekke kiezen. Overigens wordt het menu in juni aangepast, hou daar rekening mee!

 

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting visschotel
Visschotel met aardappel en vergeten groente
Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting spaakhammetje
Spaakhammetje met aardappelen en vergeten groente

Ideaal als je met meer mensen gaat, dan kun je van alles wat bestellen en dat heb ik dan ook gedaan. Het eten was heerlijk, alleen het toetje was voor mij te zoet. Iedereen om me heen zag ik ontzettend genieten van het toetje, dus dat lag echt aan mij (ik ben totaal geen zoetekauw!). De borden waren ontzettend leuk opgemaakt en de soep werd opgediend met een mooie schaal en een kan, waarmee je de soep zelf in de schaaltjes kon gieten.

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting 6

 

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting harira soep
Harira soep

De service aan boord was heel goed, want er kwam geregeld iemand langs om te vragen of alles goed was. Wat het drinken betreft kun je kiezen voor verschillende arrangementen waar de drank er al bij zit. Daarnaast kun je ook gewoon los drinken bestellen, van koffie tot fris en van (non)alcoholische dranken tot thee. Het drinken wordt dan aan het einde van de rit aan tafel afgerekend.

De trein vertrekt en komt op hetzelfde station aan en onderweg wordt in principe niet gestopt. Het kan wel gebeuren dat de trein op een station even vaart mindert of toch eventjes moet wachten, maar je blijft gewoon tijdens de hele rit op je plekje zitten (tenzij je naar het toilet moet of bij de bar iets wil vragen).

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting 2

 

Aangezien het hier om een uniek concept gaat rijdt de trein minder snel dan een gewone trein. Hierdoor kun je van het uitzicht onderweg genieten. Wij kwamen tijdens de rit bijvoorbeeld langs leuke plekken en steden, maar we zagen onderweg ook kamelen op een stukje grond. Helaas heb ik daar geen foto van kunnen maken.

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting uitzicht

In principe duurt een treinrit ongeveer 2 uur. Dit kan net wat langer of korter zijn, afhankelijk van de route en natuurlijk de situatie op het spoor zelf. Omdat er gebruik gemaakt wordt van de gewone spoorwegen kunnen de tijden ook een beetje afwijken van de tijd die je geboekt hebt. Houd hier rekening mee. Wij zijn uiteindelijk 2,5 uur onderweg geweest en hebben ons geen moment verveelt. Ook leuk om te doen met tieners!

Voor kinderen hebben ze geen speciale voorzieningen of een speciaal menu. Dat is best jammer, want ik denk dat de treinrit voor kinderen ook heel leuk kan zijn. Vooral als ze van treinen houden. Wil je je kind(eren) meenemen? Dan kunnen ze van het gewone diner genieten, alleen wordt het hoofdgerecht iets aangepast (dit moet je even aangeven in het veld van opmerkingen als je een reservering plaatst).

Bijzonder uit eten kies voor de Dinnertrain + korting witte chocolade blondie met cranberries
Witte chocolade blondie met cranberries

Algemene informatie dinnertrain

Prijzen:

2-persoonstafel 69 euro p.p.

3- persoonstafel 79 euro p.p

4-persoonstafel 64 euro p.p.

Het is ook mogelijk om het hele treinstel te reserveren voor een feestje of een bedrijfsuitje! Hiervoor kun je op de website een offerte aanvragen.

 

Steden:

Alkmaar, Almere, Arnhem, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

 

Kortingscode dinnertrain

Wil je zelf ervaren hoe het is om te dineren op wielen? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Met de code DinnerTrainAnja krijg je namelijk 10 euro korting op je reservering. Dus waar wacht je nog op? Boek een special rijdend diner met mooi uitzicht en geniet van een unieke beleving!

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in