boek je vakantie bij de ANWB

Als je graag actief bent, kun je je hele gezin betrekken bij bewegingsactiviteiten. Dit geeft je niet alleen een goed excuus om naar buiten te gaan en samen plezier te hebben, maar het is ook geweldig om met elkaar in contact te komen en gezond te blijven. Het beste deel van deze bewegingsactiviteiten is dat ze niet alleen goed zijn voor het lichaam, maar ze helpen kinderen ook om levenslange vaardigheden te leren.

Inhoud

Op een elektrische fiets naar het werk

Met een e-bike middenmotor naar het werk rijden is een geweldige manier om fit te worden en gezond te blijven. Als je deze manier van woon-werkverkeer gaat gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je de elektrische fiets veilig gebruikt. Op deze manier veroorzaak je geen ongelukken en gebeuren er geen onverwachte dingen. Elektrische fietsen zijn geschikt voor alle leeftijden, maar ze kunnen vooral gunstig zijn voor minder mobiele mensen, zoals ouderen. Naast dat het goed is voor je gezondheid, heeft het rijden op een elektrische fiets nog veel meer voordelen. Het kost minder inspanning dan fietsen zonder bekrachtiging.

Zwemmen

Zwemmen is een geweldige manier om te sporten. Het is leuk en het is goed voor je hart en longen. Zwemmen is ook een uitstekende vorm van lichaamsbeweging voor mensen van alle leeftijden, maten en vaardigheden. Zelfs als je probeert af te vallen of probeert te herstellen van een blessure, zal zwemmen helpen om je lichaam weer in vorm te krijgen. Zwemmen is ook een geweldige manier om koel te blijven in de zomermaanden. Het is een perfecte activiteit voor het hele gezin!

Evenwichtsbalk

Een evenwichtsbalk is een geweldige manier om kracht, flexibiliteit en coördinatie te combineren. Het kan worden gebruikt om je op te warmen of voor meer geavanceerde oefeningen zoals handstanden of lopen op je handen. Om je eigen evenwichtsbalk te bouwen, zoek je twee stevige stukken hout van ongeveer 1.80 meter lang. Je hebt misschien hulp nodig om ze op de grond te krijgen als je geen bomen in de buurt hebt om ze tegenaan te zetten. Zorg ervoor dat ze minstens 36 centimeter uit elkaar staan. Anders komen ze te dicht bij elkaar en heb je niet genoeg ruimte om te balanceren. Dit is vooral leuk voor meisjes.

Hoepels

Hoelahoep is een geweldige manier om te oefenen en plezier te hebben. Je kunt een verzwaarde hoelahoep gebruiken of zelfs gewichten rond je enkels dragen om meer uit je training te halen. Je kunt het ook gebruiken als hulpmiddel om je balans te verbeteren. Deze activiteit is leuk om samen met je kinderen te doen.

Springtouw

Als je op zoek bent naar een leuke manier om je hart sneller te laten kloppen, dan is touwtjespringen de perfecte oplossing. Touwtjespringen kan binnen of buiten en kan worden gedaan door mensen van alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Het is ook geweldig voor het verbeteren van de coördinatie en behendigheid. Je traint de spieren in je armen, benen, schouders en rug terwijl je bij elke sprong in balans probeert te blijven.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in