boek je vakantie bij de ANWB

Je huis opknappen en verduurzamen, daar komt aardig wat kennis bij kijken en er moeten heel wat keuzes gemaakt worden. Wanneer je nog niet eerder voor de keuze hebt gestaan, zal het verschil tussen een dakkapel van kunststof of van hout je misschien niet direct duidelijk zijn. Maar na het lezen van onderstaande blog hopelijk wel!

De belangrijkste verschillen tussen hout en kunststof

Wanneer je niet alleen een donkere overloop hebt, maar ook een donkere zolder, is het overwegen van een dakkapel heel verstandig. Dakkapellen zie je in allerlei vormen en maten voorbijkomen in het straatbeeld, van zowel kunststof als hout. Maar waarom zou je voor een dakkapel van kunststof of juist van hout kiezen? We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje:

  • Uitstraling: dit is wat je als eerste ziet wanneer je naar een dakkapel kijkt. Veel mensen vinden de authentieke, natuurlijke charme van hout aantrekkelijk, maar ook kunststof is met een nauwelijks van echt te onderscheiden houtnerf te verkrijgen.
  • Onderhoud: kunststof is onderhoudsvrij. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende. Dit in tegenstelling tot hout dat om de zoveel tijd opnieuw geschilderd moet worden. Een tijdrovende en dure klus. Het hout kan dan wel meteen in een andere kleur geschilderd worden als je de kleur beu bent.
  • Levensduur: kunststof heeft een langere levensduur. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden, gaat niet rotten of lekken en verkleurt niet. Je hebt daardoor langer profijt van je investering. Bij hout heb je meer kans op houtrot en lekkages.
  • Isolatie: kunststof isoleert beter dan hout. Niet alleen voor warmte en kou, maar ook tegen geluiden van buitenaf. Dat komt door de luchtkamers in het kozijn en doordat het kozijn beter aansluit op de muur dan bij hout. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor tocht en kieren.
  • Subsidie: de overheid stimuleert het verduurzamen van je huis. Door bijvoorbeeld isolerend glas in je dakkapel te plaatsen of ook meteen de dakisolatie aan te pakken, verbeter je de isolatie van je woning nog meer, naast het feit dat kunststof al beter isoleert. Wanneer je meerdere energiebesparende maatregelen neemt, heb je mogelijk recht op subsidie. Informeer hier dus zeker naar!

 

Een specialist in dakkapellen, zoals Jansmaburdaard.nl, kan je nog beter vertellen wat de verschillen tussen beiden zijn en de voor- of nadelen. Vraag dus gerust extra informatie aan om volledig geïnformeerd te zijn!

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in