boek je vakantie bij de ANWB

NFT’s of non fungible tokens zijn sinds vorig jaar erg populair geworden. Ze komen ook steeds vaker voor in games. Steeds meer ontwikkelaars van games zijn aan de slag gegaan met het verwerken van NFT’s binnen hun games. Daarmee zijn de zogenaamde NFT games in opkomst. Met deze games is het mogelijk om meer inkomen te vergaren. Het is namelijk mogelijk om de NFT’s die je in-game hebt gemaakt te verkopen aan andere spelers of verzamelaars. Maar wat is een NFT game precies?

 

Inhoud

Over NFT Games

Mocht je geen idee hebben wat een NFT game precies is, dan helpen we je graag even op weg. Een dergelijke game werkt namelijk anders dan een cryptowallet of het verzamelen van andere NFT’s. Om aan deze NFT’s binnen een spel te komen, moet je namelijk interacties uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verhandelen of het hebben van een bijzondere rol binnen het spel.

Zo kun je bijvoorbeeld een karakter of avatar samenstellen en deze als NFT gebruiken of verkopen. Niemand anders kan er dan hetzelfde uitzien als jouw karakter. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld digitale items te verdienen en te gebruiken tijdens het spel. Deze items kunnen ook worden gevat in een NFT. Er zijn dus verschillende manieren waarop NFT’s in games worden gebruikt.

 

Dit kun je met een NFT in spellen

NFT’s zijn zogenaamde non fungible tokens. Dat betekent dat er maar één van is, en dat deze altijd uniek is. Het is daarmee niet mogelijk om een NFT na te maken. Daardoor kunnen ze zeldzaam zijn en behoorlijk wat waard worden. Zo ging de eerste Wikipedia voor bijna 750.000 dollar als NFT onder de hamer. Om die reden zie je ze ook steeds vaker in games terug.

De ontwikkelaars van de spellen maken een smart contract. In dat contract staan regels over hoe de NFT’s gebruikt kunnen worden en hoe ermee gehandeld kan worden. De stukjes code van de game zijn opgeslagen op de blockchain. Zo kunnen valsspelers er niet mee frauderen. Het is dus mogelijk om zelf bijvoorbeeld hulpmiddelen of karakters te creëren en deze vast te leggen als een NFT.

 

NFT’s verdienen

De meeste NFT’s werken aan de hand van ‘play-to-earn’. Met andere woorden: als je het spel speelt, kun je eraan verdienen. Denk bijvoorbeeld aan games waarbij je battles met andere spelers aangaat. De winnaar van de battle krijgt dan een NFT uitgereikt. De meeste games met NFT’s hebben de mogelijkheid om tokens te winnen. Die tokens kun je krijgen door opdrachten uit te voeren. Meestal kun je daarna de tokens inruilen voor een NFT. Op die manier kun je dus NFT’s winnen.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je niet alleen maar NFT’s kunt winnen, maar ook verliezen. NFT’s kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld om nieuwe karakters aan te maken, door tokens te kopen via een extra spel of een marktplaats, of door bijvoorbeeld andere spelers te verslaan en doelen te behalen. Je speelt dus meestal NFT games om eraan te verdienen of voor de lol.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in