Budgetlovers - Fashion Accessories

Adventskalenders, je ziet ze langzaam maar zeker weer overal in de schappen liggen. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen zijn er inmiddels tal van adventskalenders te koop. Om jou te helpen zette ik de 10 leukste adventskalenders 2020 voor kinderen op een rij.

Wat is een adventskalender?

De adventskalenders vindt zijn oorsprong in de christelijke traditie en stamt uit de 19e eeuw. Overigens is Kerst in zijn geheel geen christelijk feest, integendeel. Kerst zoals we dit tegenwoordig kennen is in de loop der eeuwen door de katholieke kerk zo ingeburgerd dat we niet beter weten dan dat het een christelijke oorsprong heeft.
Vanuit die overtuiging is ook de adventskalender in het leven geroepen. Het is een periode van 4 zondagen voorafgaand aan Kerstavond. Om het aftellen aantrekkelijker te maken werd de adventskalender in het leven geroepen. De adventskalender begint op 1 december en eindigt op Kerstavond, 24 december.

Elke dag mag er 1 luikje geopend worden. Achter de luikjes bevonden zich van oorsprong stukjes chocolade of een snoepje. Op de laatste dag gaan meestal twee luikjes open en bevindt zich een groter stuk chocolade achter het deurtje. Chocolade en snoep zijn inmiddels al bijna achterhaald. Adentskalenders zijn er inmiddels voor jong en oud.

 

Adventskalenders voor jong en oud

Een kleine zoektocht op internet leert dat je tegenwoordig adventskalenders in de meest uiteenlopende maten en prijsklassen kunt vinden. Hierbij wordt niet alleen aan kinderen gedacht, maar ook aan volwassenen. Met talloze beauty adventskalenders, kalenders gevuld met gezonde voeding en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er wel een adventskalender van.

Vorig jaar heb ik onder andere een leuke review geschreven over de Asos beauty adventskalender. Ook de Alessandro adventskalender  is uitgebreid aan bod gekomen. Dit zijn slechts twee voorbeelden van beauty adventskalenders. Veel grote merken hebben hun eigen adventskalender, waarbij de inhoud altijd aansluit op de doelgroep.

Voor kinderen zijn er ook talloze adventskalenders verkrijgbaar. Niet alleen gevuld met een stukje chocolade, maar gevuld met speelgoed. Afgestemd op de leeftijd en beleving van de kinderen. Zo een adventskalender voor kinderen is de perfecte manier om af te tellen naar Kerst.

 

Review Alessandro adventskalender inhoud

 

De 10 leukste adventskalenders 2020 voor kinderen

Omdat er zo een groot aanbod is aan adventskalenders heb ik de 10 leukste adventskalenders voor kinderen uitgezocht. Hieronder vind je ze allemaal op een rijtje:

 

Nickelodeon Paw Patrol adventskalender

Er is keuze uit twee verschillende varianten. De ene is een stuk goedkoper dan de andere, maar in beide adventskalenders zitten figuurtjes waarmee je kind urenlang kan spelen. De goedkopere versie bevat daarnaast ook veel knutselspullen. Perfect om de donkere avonden samen met je kind rond de tafel te gaan zitten om te knutselen. Ideaal voor kinderen in de leeftijd 4 – 6 jaar.

Star Wars adventskalenders

Van Star Wars zijn er verschillende adventskalenders verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een speciale Star Wars adventskalender gevuld met items uit de bekende film. Denk daarbij aan sleutelhangers, puzzeltjes, stickers, button, maar ook poppetjes. Daarnaast heb je ook Lego Star Wars adventskalenders. Je kunt kiezen voor de allernieuwste, maar ook adventkalenders van voorgaande jaren zijn nog gewoon verkrijgbaar.

Minions adventskalender

Is je kind helemaal weg van de Minions? Verras hem of haar dan met een leuke Minions adventskalender. Ook hier heb je keuze uit twee verschillende uitvoeringen. Gevuld met leuke hebbedingetjes en natuurlijk ook poppetjes van de Minions zelf.

 

De leukste adventskalender voor peuters: écoiffier Abrick

Ook de allerkleinsten zijn dit jaar niet vergeten. Zij kunnen hun hart ophalen aan de ecoiffier Abrick adventskalender. Deze is gevuld met leuke diertjes en blokken van Abrick. Deze zijn geschikt voor peuters vanaf 18+ maanden. Leuke cadeautip voor alle oma’s en opa’s.

 

Disney Frozen adventskalender

Bij veel meisjes blijft Frozen van Disney de absolute favoriet. Niets leuker dan je kleine meid voor de Kerst te verrassen met een Disney Frozen Adventskalender. Je kunt kiezen voor een kalender gevuld met knutselspullen of een kalender met figuren van Frozen.

 

Trolls adventskalender

De kleurrijke poppetjes met hun gekke haar zijn nu ook verkrijgbaar als mini’s verstopt achter de deuren van de Trolls adventskalender. Naast de poppetjes vind je hier ook allerlei hebbedingetjes voorzien van vrolijke opdrukken van de Trolls.

 

Lego adventskalenders

Lego verrast elk jaar weer met nieuwe adventskalenders. Er is keuze uit maar liefst drie verschillende thema’s: Star Wars, Lego City en Friends. Zo is er voor elk kind, in verschillende leeftijden een leuke en bijpassende adventskalender te vinden.

 

Playmobil adventskalender

Playmobil heeft volgens mij de grootste keuze wat betreft adventskalenders. Er zijn allerlei thema’s waaruit je kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een pirateneiland, kerstfeest in kristallen salon of een paardrijclub adventskalender. Het leuke hiervan is natuurlijk dat de figuren perfect passen bij alle overige setjes van Playmobil. Ook een leuke hint als je van plan bent om je kind Playmobil te geven voor Kerst.

 

Schleich adventskalender voor kinderen die gek zijn op dieren

Heb je een kind dat gek is op dieren? Dan is een adventskalender van Schleich de perfecte keuze voor jou. Ook hier heb je echt heel veel keuze. Wat dacht je van een Schleich dinosaurus adventskalender? Of een adventskalender gevuld met wilde dieren? Of met paaren? Genoeg keuze dus en niet alleen leuk voor kinderen.

 

Cars adventskalender

Ook van Cars zijn twee adventskalenders op de markt gebracht. Je hebt de keuze uit een wat duurdere en goedkopere variant. In beide adventskalenders zitten autootjes en accessoires die perfect aansluiten bij Cars III.

 

Koop jij dit jaar een adventskalender en zo ja, voor welke variant kies je?

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.