De ultieme barbecue ervaring voor mannen en vrouwen

Het is zomer en dat betekent tijd om te barbecueën. Vandaag geef ik je enkele tips voor de ultieme barbecue ervaring voor mannen en vrouwen. Barbecueën is namelijk niet alleen leuk voor mannen, maar ook voor vrouwen.

 

Barbecueën begint met de keuze voor de juiste bbq

Met het mooie weer trekt iedereen naar buiten. Veel mensen verruilen het koken in de keuken voor koken in de tuin. De barbecue is daarbij onmisbaar. Voor welke barbecue je kiest hangt een beetje af van je eigen wensen en voorkeuren. Geen idee waar te beginnen? Ik heb al eerder een artikel geschreven met daarin tips voor het vinden van de juiste barbecue.

De laatste jaren neemt de populariteit van de egg BBQ toe. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt welke voordelen deze allemaal heeft. Waar je bij een normale houtskool barbecue zeker een half uur bezig bent om deze aan de praat te krijgen kun je bij een egg barbecue al binnen 10 minuten beginnen met barbecueën. Daarnaast wordt de warmte optimaal verdeeld en kun je de bbq temperatuur heel gericht afstellen.

 

De ultieme barbecue ervaring voor mannen en vrouwen

De meeste mensen associëren barbecueën met mannen. Dat is niet zo gek, want in elke reclame staat er een man achter de bbq. Gelukkig zijn er ook genoeg vrouwen die er hun hand niet voor omdraaien en zo nu en dan achter de barbecue staan. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik vorig jaar (2018) voor het eerst in mijn leven een barbecue heb gebruikt. En dan bedoel ik echt vanaf het aansteken van de houtskool tot het bereiden van vlees. Dat ging niet van een leien dak, maar het is me wel gelukt met behulp van internet 😉

Dat kan natuurlijk ook heel anders. Bij The Fire Station in Kaatsheuvel kun je namelijk niet alleen maar een barbecue en alles wat je hiervoor nodig hebt aanschaffen, je kunt er ook allerlei workshops volgen. Een leuk idee om samen met je vriendinnen af te spreken om samen een bbq workshop te volgen. Tip: dit is ook nog eens een origineel idee voor een verjaardag, jubileum of zelfs een vrijgezellenfeestje! De workshops zijn geschikt voor de absolute beginner tot de gevorderde en vormen de ultieme barbecue beleving.

 

 

 

Een leuk idee voor verjaardag of Vaderdag

Heb je als vrouw nu echt helemaal niets met barbecueën, maar zijn er mannen in je omgeving die dat helemaal geweldig vinden? In de webshop en de fysieke winkel in Kaatsheuvel vind je een uitgebreid assortiment bbq’s en bijbehorende benodigdheden. Leuk om je partner, vader, oom, broer of opa te verrassen met een door jou samengesteld pakket. Wedden dat dit cadeau voor een verjaardag of Vaderdag enorm in de smaak zal vallen?

En geen nood als je zelf weinig af weet van barbecueën.  Aan de hand van jouw wensen en eisen wordt gedegen advies uitgebracht, zodat je zeker weet dat je met het juiste cadeau aankomt.

 

De ultieme barbecue ervaring voor mannen en vrouwen 1

 

Barbecuën betekent quality time met de hele familie

Barbecueën is echt een familie ding, waarbij je de taken kunt verdelen. Of nog leuker: ga samen aan de slag en maak er een echt feestje van. Natuurlijk begin je met samen shoppen voor alle benodigdheden zoals een barbecue, houtskool en bijbehorende accessoires. Heb je dat allemaal in huis, dan kun je samen met je partner of je hele gezin naar de supermarkt voor het vlees,  groenten, salades, stokbrood en alles dat je nodig hebt voor een geslaagde bbq.

Wist je trouwens dat een barbecue niet alleen geschikt is voor liefhebbers van vlees? Met een barbecue kan zo veel meer bereidt worden. Wat dacht je van gegrilde groenten of vruchten? Of gepofte aardappelen, stokbrood met kruidenboter en zelfs een pizza kun je op de barbecue bereiden.

 

Barbecue jij vaak? En zo ja, wie staat er dan achter de barbecue?

 

Post Author: anja

anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig en moeder van twee fantastische tieners.

16 reacties op “De ultieme barbecue ervaring voor mannen en vrouwen

  Voor mij staat de zomer gelijk aan BBQ. Ik hou enorm van de rust, de geur, het gezellig samen zijn en tafelen… dat met BBQ gepaard gaat.
  Zalig!
  Marie-Lise (reislustig.be) onlangs geplaatst…Het Tapijt van Bayeux bezoeken? Zeker doen!My Profile

   anja

   anja

   (28 juni 2019 - 00:23)

   En ga je dan ook zelf achter de bbq staan of laat je dat aan iemand anders over?

  Nicole Orriëns

  (28 juni 2019 - 10:47)

  Nee, eigenlijk nooit. We hebben ook niet eens een barbecue. Ik snap niet zo goed wat er zo leuk aan is als ik eerlijk ben.

   anja

   anja

   (28 juni 2019 - 10:49)

   Oh echt? Vind je het niet leuk of ook niet lekker?

  Silkeblogs

  (28 juni 2019 - 11:09)

  Barbecueën is zooo leuk! Ik kan er zelf niks van maar als mijn papa de BBQ bovenhaalt en de zon schijnt ben ik blij =)

   anja

   anja

   (28 juni 2019 - 22:15)

   Hahaha… nou ik kon/kan er ook niet veel van, geniet liever bij anderen van een heerlijke barbecue

  kiki hasselton

  (28 juni 2019 - 14:12)

  ik bbq niet vaak, heb zelf maar een ieniemienie balkonnetje waar het niet op kan en mag, maar als ik ga bbq bij vrienden, vind ik dat altijd wel super gezellig

   anja

   anja

   (28 juni 2019 - 22:15)

   Oh dat is wel jammer dat je niet mag barbecueën op je balkon.

  Janet

  (28 juni 2019 - 23:57)

  Ik ben echt van van barbecueën, ik vind het heerlijk en erg gezellig. Ik ben wel meer van het stokbrood en salades eten en minder van het vlees, maar het is bij mij al snel een succes.

   anja

   anja

   (29 juni 2019 - 23:51)

   Je kunt op de barbecue natuurlijk veel meer maken dan alleen vlees 😉

  Mandy

  (29 juni 2019 - 15:45)

  Ik hou van bbq’en! Altijd zo super gezellig. Vorige week met vrienden op het strand een bbq gedaan en natuurlijk alles opgeruimd, heerlijk! En dat met een simpele wegwerper.

   anja

   anja

   (29 juni 2019 - 23:52)

   Oh, dat klinkt echt heerlijk. Wil ik ook een keer doen: heerlijk bbq-en op het strand.

  ingrid

  (1 juli 2019 - 19:25)

  ik hou er ook va. meestal zijn het wel de mannen die het vlees bereiden haha

   anja

   anja

   (1 juli 2019 - 22:07)

   hahaha.. ja meestal wel inderdaad, vandaar ook mijn oproep aan vrouwen om eens een workshop te volgen om ook achter de bbq te gaan staan

  Linda

  (3 juli 2019 - 11:55)

  Sinds ik vegan ben gaan eten zijn de bbq gerechten bij ons thuis ook veel gevarieerder geworden. Vooral veel groenten en wat minder vleesvervangers, maar o zo lekker!

   anja

   anja

   (4 juli 2019 - 00:46)

   Oh dat is ook heel erg lekker. Heb je ook wel eens vruchten op de bbq geprobeerd? Dat is ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.