boek je vakantie bij de ANWB

Als je verhuist of toe bent aan een nieuw interieur hoef je niet per se bakken met geld uit te geven. Vandaag deel ik mijn tips om woning low budget in te richten. Lees hoe ik mijn huis low budget in heb gericht.

 

Inhoud

Verkoop overtollige spullen

Of je nu verhuist of gewoon toe bent aan iets nieuws, begin met het verkopen van overtollige spullen. Denk daarbij aan kleding, decoratie, DIY materialen en andere dingen die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Dat geldt zeker als je van plan bent om andere meubels aan te schaffen. Verkoop de meubels die je momenteel hebt. Gebruik voor de verkoop Marktplaats.nl of lokale verkoopgroepen of Facebook. Door overbodige spullen te verkopen creëer je budget om je woning anders in te kunnen richten.

Dat kan bijvoorbeeld via Marktplaats, maar nog beter werken lokale groepen op Facebook. Zelf ben ik aangesloten op diverse ‘rommelhoeken’ in mijn buurt waar ik met enige regelmaat overtollige spullen te koop aanbiedt. Lokale groepen hebben als voordeel dat mensen sneller geneigd zijn om iets te kopen, omdat het in  hun buurt is.

 

Tips om woning low budget in te richten 3
Deze stoel wil ik nog verkopen

 

Tips om woning low budget in te richten

Heb je overtollige spullen verkocht, dan heb je een potje gecreëerd. Dit potje kun je gebruiken om de kosten voor het inrichten van je huis te drukken. Begin met het aanschaffen van noodzakelijke spullen en gebruik het potje voor de grotere uitgaves. Een leuk uitgangspunt daarvoor zijn de woontrends 2023.

 

Low budget meubels

Toen wij in dit huis kwamen hadden we eigenlijk amper meubels. In het vorige huis waren inbouwkasten en door de brand in ons huurhuis waren een aantal meubels afgekeurd en afgevoerd. Die zijn al die tijd niet vervangen. We hebben het gebrek op een creatieve manier opgelost. In plaats van een bank gebruikten we de leren fauteuils en de eetkamerstoelen werden vervangen door geleende stoelen. Maar nu moesten er dus wel degelijk meubels komen, dus ging ik op zoek naar low budget meubels.

Voor de aanschaf van de meeste meubels heb ik gebruik gemaakt van Marktplaats. Daar heb ik een grote klerenkast voor mijn dochter gevonden van 65 Euro, een klerenkast voor mijn zoon voor 15 euro en een klerenkast voor mij van 20 euro. Verder heb ik zowel voor mij als mijn zoon een gratis bureau op de kop getikt en een gratis bureaustoel voor mezelf. Bij de Ikea ben ik geslaagd voor wastafelkastjes voor 15 euro per stuk. Een speciale kast voor mijn zoon zijn stripfiguren vond ik in Duitsland bij Kaufland voor slechts 15 euro.

Momenteel ben ik nog op zoek naar een bankstel (helaas nog niet gelukt, maar dat ligt ook aan vervoer), een kaptafel en nachtkastje voor mijn dochter, een kleine smalle kast voor op de gang boven en een kast voor op mijn kantoor voor alle DIY en tekenspullen van mijn dochter en mij. Daarnaast wil ik ook een oude hobby weer oppakken en muziek spelen. Een keyboard heb ik al op de kop kunnen tikken, nu nog op zoek naar een gitaar.

 

 

Tips voor aanschaffen van tweedehands meubels

  • Vraag of de meubels gedemonteerd kunnen worden en help desnoods bij het demonteren, dat maakt het in elkaar zetten een stuk makkelijker
  • Meten is weten. Niets zo vervelend als een meubelstuk dat je op het oog hebt en achteraf past het niet op de gewenste plek of kan het de trap niet op (ja helaas, ik spreek uit ervaring)
  • Kijk of alles compleet is (schroeven, platen, planken enz)
  • Sla de foto van de advertentie op, zodat je bij het monteren altijd kunt kijken wat het eindresultaat moet zijn (heeft mij erg geholpen bij het in elkaar zetten van de kasten en het bureau van mijn zoon, wat hoofdpijn was omdat het een designerbureau is)
  • Als je er echt niet uitkomt: zorg dat je het nummer van de verkoper bewaard zodat je even contact kunt zoeken met hem of haar (heb ik gedaan met het in elkaar zetten van de kast van mijn dochter)
  • Je kunt geluk hebben, maar houd er rekening mee dat het om tweedehands meubels gaat en iet alles in nieuwstaat zal zijn
  • Bieden staat vrij: je kunt niet altijd geluk hebben, maar vaak lukt het wel om af te dingen, zeker als je een reële prijs biedt

 

Tips om woning low budget in te richten 1
Advertentie van designerbureau dat ik gratis op mocht halen

DIY meubels pimpen

In plaats van Marktplaats of andere groepen op FB af te struinen naar dat ene passende kastje kun je ook creatief aan de slag gaan. Koop een houten kast, schuur deze en lak af in de gewenste kleur. Dat kan al heel wat schelen in de aanschafkosten. Opknapmeubels worden vaak voor weinig of niets weggegeven, zodat je alleen nog kosten hebt aan de verf, schuurpapier en dergelijke.

Ben je zelf een beetje handig? Dan kun je met wat losse planken ook zelf een kast maken. Planken kun je los kopen bij elke bouwmarkt, maar je vindt deze ook bij Ikea. Mocht je niet zo handig zijn, maar een leuk project niet uit de weg gaan? Dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op Pinterest of Youtube waar talloze filmpjes en tutorials staan hoe je bepaalde meubels zelf kunt maken.

 

Low budget home accessoires en home deco

Heb je eenmaal alle meubels in huis en staat alles een beetje op zijn plek? Dan is het tijd om het huis gezellig te maken met accessoires. Afhankelijk van je eigen wensen en eisen kun je het kopen van accessoires zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Low budget accessoires vind je in elk geval bij de Action. En je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het in deze winkel.

Niet alleen bij Action kun je slagen voor allerlei home deco, dat geldt ook voor Ikea. Nu vind ik persoonlijk Ikea niet heel goedkoop, daar moet je echt geluk hebben. Of op zoek zijn naar iets bijzonders. De keuze is in elk geval wel groot en hier vind je voor de meest uiteenlopende woonstijlen passende home accessoires. Ten slotte verkopen ook zaken zoals Kruidvat, Wibra en Trekpleister steeds vaker leuke accessoires om je huis gezellig en vooral low budget in te richten.

Vind je zowel Action als de Ikea en alle andere zaken nog te duur? Dan raad ik je aan om een kijkje te nemen op de verschillende weggeefhoeken op Facebook. Hier worden vaak de leukste spullen gratis weggegeven. Mensen raken uitgekeken op accessoires of richten hun huis anders in en willen snel af van prullaria. Dat is dan jouw geluk, want op die manier kun je je huis gratis opleuken. Ook op rommelmarkten en in tweedehands winkels kun je vaak slagen voor leuke woonaccessoires.

 

Bonus tips om woning low budget in te richten

-Vraag in je omgeving (familie, vrienden, collega’s) of zij nog het een en ander hebben staan waar ze toevallig vanaf willen

– Wees creatief en houd er rekening mee dat low budget inrichten net iets meer tijd kost en wat langer duurt

– Creativiteit is een pre als je je huis zo goedkoop mogelijk in wilt richten

– Planten maken je huis direct gezelliger. Er zijn diverse Facebook groepen waar je stekjes kunt ruilen/kunt vragen

– In de app van Marktplaats kun je aangeven als je iets speciaals zoekt. Je krijgt dan een melding als dit product aangeboden wordt

– In plaats van te zoeken kun je ook een gevraagd advertentie plaatsen

– Sommige dingen kun je wellicht voorlopig van familie of vrienden lenen, zodat je voorlopig vooruit kunt tot je zelf de meubels aan kunt schaffen

Leestip: 7 Tips om de badkamer te verbouwen

Heb jij wel eens je huis low budget ingericht? Hoe heb je dat gedaan?

 

*Met dank aan mijn dochter die de badkamer een make over heeft gegeven (natuurlijk low budget!)

 

 

Dokteronline.com

6 REACTIES

  1. top blog! Hier heb je nu echt wat aan! Zelf ben ik aan de slag gegaan met wat kluisjes. Deze ben ik aan het oppimpen zodat ik het in mijn huiskantoor kan plaatsen. Ik ben zeer benieuwd!

    – Carla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in