boek je vakantie bij de ANWB

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en goederen of diensten op rekening levert, kun je een kredietverzekering afsluiten. De verzekering zorgt voor financiële zekerheid en een optimale cashflow. Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen, maar ondanks dat zijn de grootste voordelen bij iedere soort gelijk. Twijfel je nog of het wel slim is om een kredietverzekering af te sluiten? Dan vind je hier de belangrijkste redenen om het wel te doen.

Inhoud

1. Controle van de kredietwaardigheid

Wanneer je zelf niet helemaal op de hoogte bent van de financiële situatie van jouw klanten, biedt een kredietverzekering hulp. Een van de eerste dingen die de verzekering doet is de kredietwaardigheid checken van je debiteuren. Hiermee wordt gekeken hoe snel een debiteur zijn kosten kan betalen. Hierdoor kun je jouw bedrijf op de resultaten aanpassen en een optimaal betaalbeleid instellen. Dit zorgt voor een duurzame relatie met je klanten; jullie weten at je van elkaar kunt verwachten. Tevens biedt dit ook een concurrentievoordeel.

 

2. Verzekering voor non-betalingen

Een andere belangrijke reden om een kredietverzekering af te sluiten is dat je verzekerd bent wanneer een klant niet betaald. Als debiteuren zich niet houden aan de betalingsvoorwaarden en het geld niet betalen, zal de verzekering ervoor zorgen dat je het geld alsnog binnenkrijgt. Openstaande facturen worden door de verzekering uitgekeerd, waardoor de cashflow optimaal benut wordt. Op deze manier komt je bedrijf niet snel in de problemen en is de kans op bijvoorbeeld faillissement beperkt.

 

3. Een veilige bedrijfsgroei

De verzekering neemt de zorgen op zich wanneer een klant bijvoorbeeld niet betaald. Dit in combinatie met het controleren van de kredietwaardigheid van klanten zorgt ervoor dat jij je minder tot geen zorgen meer hoeft te maken over openstaande facturen en nieuwe debiteuren. Je kunt de focus volledig leggen op het groeien van je bedrijf. Vooral omdat je door middel van de verzekering een optimale cashflow behoudt, kun je je inkomsten blijven investeren in je bedrijf. De verzekering biedt dus de kans om je bedrijf goedlopend te houden.

4. De expertise en vakkundigheid

De verzekeraars proberen altijd zo min mogelijk geld uit te keren. Mede daardoor zal een kredietverzekeraar ervoor zorgen dat jouw omzet goed verzekerd is. De expertise die de verzekeraars met zich mee brengen zorgt ervoor dat je omzet behaald wordt en de verzekering zelf dus weinig hoeft uit te keren. De verzekeraars zullen je goed en makkelijk kunnen helpen en adviseren. Dit is dus een win-win situatie.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in