boek je vakantie bij de ANWB

Een gordijn openen of sluiten kost de meeste mensen weinig moeite. Waarom zou je dan voor automatische raamdecoratie kiezen? Op PoweredBlinds.nl kun je zelf een compleet systeem samenstellen, wat zijn eigenlijk de voordelen van gordijnen die automatisch openen en sluiten? Hier zijn alvast vijf voordelen, waarom kies jij voor elektrische gordijnen?

 

Inhoud

1. Op tijd wakker worden

Word je wakker van een vervelend alarm of je favoriete muziek? Waarom niet met zonnestralen? Niet iedereen wordt wakker als de zon opkomt, met verduisterende raamdecoratie bepaal je zelf wanneer het licht wordt. Wakker worden met natuurlijk licht geeft je een uitgeslapen gevoel dat met een wekker niet mogelijk is. Moeten je kinderen naar school toe? Maak ze dan wakker met een tijdklok op de elektrische rolgordijnen.

 

2. Na zonsondergang thuiskomen

Komt het vaak voor dat je thuis arriveert als het buiten donker is? Dan ziet de woning er verlaten uit, dit zien inbrekers ook. Of wellicht nieuwsgierige overburen die alles in de gaten houden… Laat de gordijnen automatisch sluiten als het buiten donker wordt. Dit kan met een tijdklok of met een lichtsensor die ‘ziet’ wanneer er geen zonlicht is. Dat werkt ook bij bewolking overdag. Als je gewoon thuis op de bank zit en geen zin hebt om op te staan als het buiten donker wordt, dan werkt het systeem ook vanzelf.

 

3. Minder hitte in de zomer

Naast een zonnescherm of rolluiken kan raamdecoratie ook een rol spelen in het verkoelen van de woning. Kies in dit geval voor gordijnen met een lichte kleur die het zonlicht weerkaatsen. Naast hitte zal er ook minder UV-straling zijn op het meubilair wat betekent dat jouw kostbare eigendommen minder snel vaal worden. Is de zon weg en staat er een briesje? Dan laat je de elektrische gordijnen juist openen voor optimale ventilatie bij een open venster.

 

4. Help je huisgenoten

In een huishouden met meerdere personen en slaapkamers is het heel praktisch om de raamdecoratie op afstand te kunnen bedienen. Bijvoorbeeld in de kinderkamer als signaal dat je kind zich gereed moet maken om te gaan slapen. Of in de slaapkamer als je partner uit de badkamer komt zonder kleren aan. Met bewegingssensoren kun je zelfs alle gordijnen in huis automatiseren op basis van personen die zich in een ruimte bevinden. Een andere handige automatisering is de koppeling met de verlichting in huis. Gaat de lamp aan? Dan sluit het gordijn. Wil je deze hulp uitbesteden? Koppel dan een smart home assistent zoals Siri.

 

5. Ook op onbereikbare plaatsen

Vaak worden technologische innovaties voor het eerst opgepikt door relatief jonge mensen, in het geval van elektrische aluminium jaloezieen waren het juist senioren die de trend hebben gezet. Domotica stelde oudere mensen in de samenleving in staat langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Raamdecoratie bedienen kan vanwege diverse oorzaken een uitdaging zijn. Verder is het ook gewoon praktisch als de bank niet in de weg staat van koordjes, of dat je eindelijk gordijnen op dat hoge zolderraam kunt bedienen. Dit doe je zelf of je kunt het automatiseren.

 

In combinatie met andere smart home toepassingen zijn er nog veel meer voordelen van elektrische raamdecoratie.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in