boek je vakantie bij de ANWB

Als je denkt dat je een föhn alleen kunt gebruiken voor het drogen van je haar dan heb je het mis. Lees snel verder en ontdek 7 dingen die je met je föhn kunt doen, maar jij waarschijnlijk nog niet wist.

 

Inhoud

1. Strijken met de föhn

Deze tip is vooral handig als je op vakantie bent en geen strijkijzer bij de hand hebt. Maar kun je ook gebruiken als je thuis bent en geen zin hebt om voor wat kreukels het strijkijzer tevoorschijn te halen. Strijken met de föhn werkt als volgt: maak het kledingstuk een beetje nat en trek het strak. Hou de föhn erbij om het te drogen. En voilà, je kledingstuk is klaar om gestreken en wel aan te trekken.

 

2. Kaarsvlekken verwijderen

Is er geknoeid met kaarsvet? Geen nood, een föhn is je redder in nood. Om het kaarsvet te verwijderen leg je een stuk keukenpapier op de vlek. Dan met de föhn erover heen. Door de hitte smelt het kaarsvet weer en door het keukenpapier wordt dit direct opgezogen.

 

3. Houten tafel redden

Niets zo lastig als witte vlekken op een houten tafel. Deze vlekken ontstaan meestal nadat je een heet kopje of een hete pan (zonder onderzetter) op de tafel hebt gezet. Je hoeft gelukkig niet de hele tafel opnieuw in de lak te zetten. Gebruik gewoon je föhn, want door de warmte trekken de vlekken vanzelf weg uit je tafel. Let op dat deze niet op de hoogste stand gebruikt!

 

4. Verwijderen van een pleister

Een pleister verwijderen kan bijzonder pijnlijk zijn, vooral voor kinderen en mannen. Geen zin in gepiep? Pak dan een simpele föhn erbij. Zet deze op lage stand, even erover heen en de lijmlaag van de pleister laat makkelijk en snel los van de huid. Zonder gehuil en gemopper.

 

5. Schoenen te strak? Pak er een föhn bij

Zitten je schoenen een beetje te strak? Je hoeft ze niet direct terug te brengen of weg te geven. Met deze simpele truc maak je je schoenen wijder en passend. Trek een paar dikke sokken aan en ga aan de buitenkant van je schoenen met een föhn erlangs. Hierdoor worden je schoenen wat wijder en passen ze perfect als je de dikke sokken uittrekt.

 

6. Beslagen spiegel

Last van een beslagen spiegel in de badkamer? In plaats van met je handen over de spiegel te wrijven en strepen te creëren zodra de spiegel droog is, pak je er simpelweg de föhn bij. In no time is je spiegel weer streeploos schoon en niet meer beslagen.

 

7. Maak je wimpers extra mooi

Loop je er graag goed verzorgd bij en horen bij je verzorging ook mooie lange wimpers? Verwarm je wimperkruller even voor gebruik, dan worden je wimpers namelijk nog mooier en krijg je er nog een betere krul in.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in