boek je vakantie bij de ANWB

Nitril handschoenen en een ffp2 mondkapje kopen zijn producten waarmee je je eigen veiligheid kunt vergroten. De handschoenen beschermen je tegen het in aanraking komen met bacteriën op spullen die je aanraakt. Het mondkapje biedt bescherming tegen virussen die in de lucht rondzweven. Tijdens COVID-19 heeft het ffp2 mondkapje zijn nut ruimschoots bewezen. Door de verplichting om overal zo’n kapje te dragen lijkt het aantal besmettingen enigszins binnen de perken te zijn gebleven. Een mondkapje biedt ook bescherming tegen andere virussen, zoals het griepvirus. Het helpt ook bij het beschermen van andere mensen, voor het geval dat je zelf zonder het te weten een virus hebt opgelopen.

Inhoud

Waarom Nitril handschoenen gebruiken?

Het heeft niet zoveel zin om Nitril handschoenen te gebruiken als je thuis met voedsel bezig bent. Deze handschoenen zorgen ervoor dat bacteriën en virussen die je op je handen hebt niet op het voedsel terecht kunnen komen en vice versa. Als je al besmet bent met een griepvirus is de kans groot dat je huisgenoten dat via de lucht van je hebben overgenomen. Daarom is het niet nodig om bij de bereiding van voedsel extra maatregelen te nemen. Wie voor zijn werk met voedselbereiding bezig is moet daar wel rekening mee houden. Een ffp2 mondkapje en Nitril handschoenen zorgen er gezamenlijk voor dat jouw besmetting zich niet verder kan verspreiden.

In de zorg

Voor werknemers in de zorg is het belangrijk dat ze bij contacten met collega’s en patiënten gebruik maken van een ffp2 mondkapje. Het kapje zorgt ervoor dat eventuele virussen die zij bij zich dragen minder kans hebben om over te gaan op de collega’s en patiënten. Nitril handschoenen zijn vooral nuttig als patiënten onderzocht moeten worden. Virussen en bacteriën hebben door de handschoenen geen kans om zich verder te verspreiden. Deze handschoenen zijn gemaakt van een kunstmatig gefabriceerd rubber met olie als grondstof.

Hygiënische producten voor je eigen veiligheid

Welke mondkapjes zijn de beste?

Om het gevaar van besmettingen door virussen in de lucht zo klein mogelijk te maken moet je medische mondkapjes van het type ffp2 of ffp3 gebruiken. De kans dat je dan een besmetting oploopt is minder dan 6 procent. Een voorwaarde is, dat het mondkapje op de juiste wijze wordt gebruikt. Het moet volledig over de mond en de neus worden gedragen, zodanig, dat er geen lucht langs de zijkanten van het mondmasker kan stromen.

Is Nitril de beste wegwerp handschoen?

Er zijn drie materialen waar wegwerp handschoenen van worden gemaakt: vinyl, latex en nitril. De wegwerp handschoenen van vinyl zitten wat losser en kunnen vrij gemakkelijk uit worden gedaan. Daarom bieden ze wat minder bescherming. Nitril en latex lijken sterk op elkaar. Latex is gemaakt van rubber en nitril is gemaakt van synthetisch rubber. Beide materialen sluiten prima aan op de huid. Ze zijn bovendien erg sterk. Kwalitatief en wat veiligheid betreft maakt het niet zoveel uit welke van deze typen wegwerp handschoenen je gebruikt. Latex kan echter een hele nare soort allergie zoals ook een eczeem veroorzaken. Als je gevoelig bent voor natuur rubber latex kun je beter Nitril wegwerp handschoenen gebruiken.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in