boek je vakantie bij de ANWB

Samen knutselen is leuk! Maak daarom eens deze DIY voor kinderen Valentijnsdag theelichthouder. Simpel en snel gemaakt, maar een leuke verrassing voor je Valentijn. Maak een leuke hartjes theelichthouder voor Valentijnsdag 14 februari, de dag van de liefde.

 

Inhoud

Valentijnsdag, de dag van de liefde

Elk jaar staat 14 februari in het teken van de liefde. Van oorsprong is het een dag dat je je geheime liefde een cadeautje mag sturen. Net als veel andere hoogtijdagen heeft deze dag een oorsprong in de Romeinse tijd. Later werd dit ‘heidense’ feest, het vruchtbaarheidsfeest waarbij ongehuwde vrouwen aan ongehuwde mannen werden gekoppeld, verboden. Zoals het met veel van dit soort hoogtijdagen gaat, werd deze in een katholiek jasje gegoten en werd de dag verbonden aan Sint-Valentius. De legende vertelt het verhaal van Sint Valentijn die vanwege zijn geloof vervolgd werd. De Romeinse keizer veroordeelde hem hiervoor ter dood, maar vlak voor de executie verrichte Valentijn een wonder. Hij genas de blinde dochter van de cipier.

Het is en blijft natuurlijk een legende, maar feit is dat Valentijnsdag tegenwoordig in het teken van de liefde staat. Helaas heeft de commercie dit ook opgepikt en puilen de winkels uit van (goedkope) prullaria met hartjes en rode accessoires.

Dit ontgaat kinderen niet en daarom heb ik dit keer een leuke Valentijnsdag DIY speciaal voor kinderen. De theelichthouder is makkelijk te maken en staat ook nog eens heel gezellig op tafel. Niet alleen voor Valentijn trouwens, je kunt de theelichthouder het hele jaar door gebruiken.

 

Benodigdheden

1 Leeg glas

1 Theelicht (voor kinderen bij voorkeur op batterijen)

Rode verf of spray

Wit papier

Schaar

Potlood

Eventueel versiering (glitter, lint)

 

 

DIY voor kinderen Valentijnsdag theelichthouder

  • Begin met het klaar zetten van alle benodigde materialen
  • Afhankelijk van de grootte van je glas knip je een vierkant uit het velletje papier
  • Vouw het vel papier door midden

DIY voor kinderen Valentijnsdag theelichthouder

  • Teken naast de vouwlijn een half hartje en knip dit vervolgens uit. Je kunt ook uit de vrije hand een hartje tekenen, maar op deze wijze krijg je een symmetrisch hartje.

 

DIY voor kinderen Valentijnsdag theelichthouder

 

  • Zorg dat je glas helemaal schoon is van binnen en buiten
  • ‘Plak’ je papieren hartje met wat water tegen het glas (even nat maken en tegen het glas drukken)

 

DIY voor kinderen Valentijnsdag theelichthouder

 

  • Spray of verf vervolgens je glas. Ik heb voor spray gekozen omdat dit een extra glans geeft en bovendien snel gaat

 

DIY voor kinderen Valentijnsdag theelichthouder

 

  • Zodra de spray of verf droog is kun je het inmiddels gedroogde papieren hartje er heel makkelijk en snel aftrekken. Nu heb je een geverfd glas met een hartje in het midden.

 

DIY voor kinderen Valentijnsdag theelichthouder

 

  • Zet een theelichtje erin en je hebt een DIY Valentijnsdag romantische theelichthouder

 

 

Als de verf nog nat is kun je er wat glitters over strooien en als je wilt kun je net als ik aan de bovenkant van het glas krullint plaatsen. Doe dit echter pas als de verf helemaal droog is. De theelichthouder kan nog verpakt worden in doorzichtige folie om het geheel af te maken.

 

Hou mij website in de gaten, want de komende tijd komen er meer Valentijnsdag DIY’s op de website. Ik heb nog een leuke voorraad van mijn oude website, dus genoeg om te knutselen. Overigens niet alleen voor (jonge) kinderen, er komen ook DIY’s aan voor tieners en volwassenen.

 

Valentijnsdag

Dokteronline.com

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in