Dit jaar maak je voor Valentijn een originele kaart zelf. Ga deze DIY Valentijnskaart maken voor je liefde en verras hem of haar met een aparte kaart. Dankzij stap voor stap handleiding makkelijk en snel zelf te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en de kaart zal er zeker voor zorgen dat de ontvanger zijn Valentijn voorlopig niet meer vergeet. Maak zelf een aparte kaart voor Valentijn met onderstaand stappenplan.

 

Valentijn de dag dat je je (geheime) liefde extra mag verwennen

Al jaren is 14 februari de dag van de liefde en verrassen mensen elkaar met bossen rozen, een ontbijt, een nachtje weg en nog veel meer romantische Valentijnscadeautjes. Helaas heeft de commerciële kant de dag bijna overgenomen en is het romantische er eigenlijk al een beetje vanaf. In alle winkels wordt je letterlijk doodgegooid met rode (nep) rozen, chocola verpakt in hartjesdozen en nog veel meer. Niet verwonderlijk dat veel mensen vinden dat Valentijn niet meer de dag is van de liefde maar van de handel.

Natuurlijk hoef je in deze trend niet mee te gaan om je geliefde toch te kunnen verwennen of te herinneren aan jouw liefde voor hem/haar. Hoe? Heel simpel, maak een leuk Valentijnscadeautje zelf. Een DIY Valentijnscadeau is niet alleen een leuke blijk van liefde, maar laat zien dat je moeite doet om voor de ander iets te maken. Je stopt er ook tijd in en dat is waar het om draait: tijd vrij maken voor de ander.

Heb je nu helemaal geen inspiratie wat je dan zoal kunt maken? Geen nood, ik help je uit de brand met een aantal leuke DIY projecten speciaal voor Valentijn. Mocht je het gemist hebben: ik heb inmiddels al de handleiding voor het maken van romantische flessenpost online gezet en een DIY Valentijnsdag voor kinderen.

 

Valentijnsdag

Benodigdheden

Voor het maken van de DIY Valentijnskaart heb je de volgende producten nodig
– Karton in gewenste kleur
– Haargel (doorzichtig)
– Glitter
– Hartjesknopen (2-3)
– Stevige plastic sandwichzak
– Duck tape (liefst passend bij de kleur karton)
– Metallic gel pen
– Schaar
– Patroon van een hartje (prima zelf te maken)

 

Zo ga je de DIY Valentijnskaart maken voor je geliefde

1. Knip het karton in de gewenste lengte
2. Teken op de voorkant het hart en knip dit uit (maak vooraf een patroon van een papier, dat maakt het nog makkelijker)

DIY Valentijnskaart maken voor je geliefde 1
3. Vul het sanwichzakje met haargel en doe hier wat glitter bij

DIY Valentijnskaart maken voor je geliefde 2
4. Voordat je het zakje dichtmaakt schud je de haargel en glitter even goed zodat het met elkaar mengt en ten slotte voeg je ook nog de knopen in hartvorm toe

DIY Valentijnskaart maken voor je geliefde 3
5. Het zakje met daarin de glitterhaargel en de knoopjes wordt dichtgeplakt met duck tape en aan de achterkant van het uitgeknipte hartje geplakt. Heb je geen passende kleur duck tape gevonden, dan plak je er gewoon nog een stuk karton overheen of je verft de duck tape met speciale lak uit een busje

DIY Valentijnskaart maken voor je geliefde 4
6. Met de metallic gel pen kunt je op de voor- en binnenkant een persoonlijke liefdesboodschap schrijven aan je Valentijn

DIY Valentijnskaart maken

DIY Valentijnskaart maken voor je geliefde 5

 

Toch niet helemaal wat je zoekt? Dan zijn deze DIY Valentijnskaartjes wellicht iets voor jou.

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.