boek je vakantie bij de ANWB

Een bijzonder Valentijnscadeau: verras je geliefde met een romantische boodschap in een fles. Dit originele DIY Valentijnscadeau kun je niet alleen voor Valentijn gebruiken maar ook voor andere gelegenheden. Vandaag laat ik je echter zien hoe je een DIY Valentijnscadeau romantische flessenpost zelf kunt maken. DIY liefdesboodschap in een fles voor Valentijn.

 

Inhoud

Wat is flessenpost

Flessenpost is het versturen van een boodschap in een fles. Tegenwoordig wordt dit gedaan als invulling van een wedstrijd, die vergelijkbaar is met een ballonnenwedstrijd. Of als een originele manier om iemand uit te nodigen bijvoorbeeld voor een verjaardag of een huwelijk. Vroeger werd flessenpost echter gebruikt door zeelieden die tijdens hun reis op zee in gevaar waren en via flessenpost hun laatste groet of wens aan een familielid kenbaar wilden maken.

Hiertoe werd een boodschap op een fel papier geschreven, in een fles gestopt, die goed dichtgedraaid en overboord gegooid. De hoop van de zeelieden was dan dat de flessenpost ergens aan zou spoelen en zodoende de juiste mensen kon bereiken. Flessenpost werd ook door schipbreukelingen gebruikt, in de hoop gered te worden. In veel (scheepvaart) musea zijn nog oude flessen met daarin boodschappen te vinden.

In een tijd dat alles via het internet gaat en boodschappen bijna direct bij de ander zijn, kan het juist heel leuk zijn om iets ‘ouderwets’ te geven. Je stopt er immers veel tijd in en het is bovendien een origineel cadeau.

 

 

Benodigdheden

 • Lege, ongekleurde glazen fles (dat kan elke fles zijn, liefst met kurk of met mooie dop)
 • Versiering (rode brede band)
 • Krullint (rood of roze)
 • Witte en rode suiker
 • Hartjesconfetti
 • Papier met daarop een persoonlijke boodschap geschreven of geprint

 

Zo maak je de DIY Valentijnscadeau romantische flessenpost

 1. Schrijf een romantische brief of liefdesverklaring op een mooi stuk papier. Je kunt je hierbij compleet uitleven. Ga aan de slag met handlettering, zoek een oude vulpen en schrijf recht vanuit je hart. Tip voor de mannen: dit is ook een leuke manier om je vriendin ten huwelijk te vragen!
 2. Rol je liefdesverklaring op, zodat deze door de hals van de fles past. Let erop dat het vel even groot is als de fles, zodat je geliefde deze makkelijk uit de fles kan halen. Bind er krullint omheen, zodat het papier opgerold blijft                                                                  DIY Valentijnscadeau romantische flessenpost
 3. Vul de bodem van de fles met een laagje witte en daarop een laagje rode suiker, een laagje vogelzand of een laagje watten. Je kunt witte suiker heel makkelijk kleuren door een half kopje witte suiker in een plastic zakje te doen er een een paar druppels rode kleurstof aan toe te voegen. Vervolgens goed schudden en je hebt zelfgemaakte gekleurde suiker)                                                                    DIY Valentijnscadeau romantische flessenpost
 4. Eventueel kun je hierop de hartjesconfetti strooien
 5. De fles ver kan naar eigen inzicht aan de buitenkant verder versieren met bijvoorbeeld een deel van de hartjesconfetti aan de buitenkant
 6. Stop de liefdesboodschap in de fles, dop of kurk erop en vervolgens een strikje eromheen binden
 7. De flessenpost is klaar voor Valentijnsdag

DIY Valentijnscadeau romantische flessenpost

 

Natuurlijk kun je de fles gewoon overhandigen, maar nog leuker is als je deze op de ontbijttafel zet (die je voor de gelegenheid mooi gedekt hebt). Of zorg voor een ontbijtje op bed met als versiering de flessenpost. Je kunt de fles zelfs opsturen (in een goed verpakte doos) om helemaal echt te maken. Kortom: laat je fantasie de vrije loop en zorg dat de ontvanger van de DIY Valentijnscadeau romantische flessenpost jou en je boodschap nooit meer vergeet.

Ben je nog op zoek naar een leuke DIY knutsel voor kinderen speciaal voor Valentijn? Maak dan eens deze leuke DIY Valentijn theelichthouder. Heel simpel, maar wel een echte eyecatcher op elke tafel. Mocht je nog een paar originele ideeën zoeken voor een Valentijnscadeau voor hem, dan heb ik een paar leuke tips voor je in mijn blog: Originele Valentijnscadeaus voor hem.

 

Wat ga jij geven voor Valentijn? Of vind je het maar allemaal niets en laat je het aan je voorbij gaan? Ik ben heel erg benieuwd. 

 

Dokteronline.com

10 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in