boek je vakantie bij de ANWB

Het najaar komt eraan! De dagen worden korter, de nachten langer en natuurlijk… kouder. Voel jij ook die drang om de verwarming een tandje hoger te zetten? Natuurlijk! Maar wist je dat er talloze manieren zijn om energie te besparen zonder in te leveren op comfort? Laten we die trui nog even in de kast hangen en kijken naar enkele creatieve tips om je energierekening laag te houden!

 

Inhoud

Brrr, het is koud hier binnen!

Een van de grootste energievreters tijdens het najaar is zonder twijfel de verwarming. Natuurlijk wil je het lekker warm hebben, maar soms zijn er slimmere manieren dan alleen maar de thermostaat hoger draaien.

Isolatie is je beste vriend. Zorg dat je huis goed geïsoleerd is. Kijk eens naar je ramen. Zijn die nog enkel glas? Overweeg dan om te investeren in dubbel glas. Het houdt de kou buiten en de warmte binnen. En de investering? Die verdien je snel terug met wat je bespaart op je energierekening.

Gordijnen dicht! Nog een kleine maar effectieve tip: doe je gordijnen dicht zodra het donker wordt. Ze vormen een extra barrière tegen de kou en houden je huis heerlijk knus.

 

Licht aan, rekening omhoog?

Jij weet net zo goed als ik dat de dagen korter worden in het najaar. Dat betekent automatisch dat de lampen eerder aan gaan. Maar wist je dat verlichting een flinke hap uit je energierekening kan nemen?

Ga voor LED. Als je nog geen LED-lampen hebt, is dit het moment om over te stappen. Ze zijn weliswaar duurder in aanschaf, maar ze gaan veel langer mee en verbruiken stukken minder energie.

Maak gebruik van natuurlijk licht. Zorg dat je overdag zoveel mogelijk profiteert van het natuurlijke licht. Schuif die gordijnen open en plaats spiegels strategisch in je huis om het licht te weerkaatsen.

 

Is goedkoop ook duurkoop?

Misschien betaal je wel te veel voor je energie. Heb je daar wel eens over nagedacht? Het is echt de moeite waard om eens te kijken naar je huidige contract en te vergelijken met wat andere leveranciers te bieden hebben.

Vergelijk en bespaar. Als ik energie vergelijk, maak ik gebruik van een tool zoals Pricewise.nl om een snel overzicht te krijgen van de huidige tarieven en aanbiedingen. Door energie vergelijk toe te passen, kun je in een oogwenk zien waar je het beste uit bent.

Blijf alert. Contracten en tarieven veranderen regelmatig. Wat vorig jaar een goede deal was, is dat dit jaar misschien niet meer. Zet een reminder in je agenda om elk jaar even te checken of je nog wel het voordeligste uit bent.

 

Dus, terwijl de blaadjes vallen en je die lekkere warme choco al bijna kunt proeven, zijn dit dé stappen om te zorgen dat je niet onnodig te veel betaalt voor je energie dit najaar. Het is echt makkelijker dan je denkt. En met het geld dat je bespaart? Misschien kun je alvast beginnen met sparen voor dat leuke kerstcadeau voor jezelf. 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in