boek je vakantie bij de ANWB

Ontdek nu de leukste kringloopwinkels van Deventer. Of je nu geld wil/moet besparen of gewoon duurzaam bezig wil zijn, kringloopwinkels worden vaker bezocht dan ooit. Zelf ga ik graag op zoek naar leuke pareltjes voor in en om het huis, speelgoed en soms een kledingstuk. Benieuwd naar de leukste kringloopwinkels van Deventer? Lees dan snel verder.

 

Inhoud

Ontdek nu de leukste kringloopwinkels in Deventer

Deventer is een ontzettend leuke stad die je zeker eens bezocht moet hebben. Een aanrader is ook het Dickens Festijn in december. Maar natuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden. Wij gingen echter op zondag naar Deventer om wat leuke kringloopwinkels te bezoeken. Hieronder deel ik de leukste kringloopwinkels in Deventer. Het mooie is ook dat deze winkels niet zo ver uit elkaar liggen, waardoor je ze allemaal makkelijk na elkaar kunt bezoeken.

 

Kringloop de Cirkel

Wij begonnen onze ronde bij Kringloop de Cirkel. Van de buitenkant lijkt het een klein winkeltje, maar vergis je niet: het loopt binnen behoorlijk door en er zijn meerdere ruimtes. Je hebt direct bij binnenkomst rechts een ruimte met boeken. En dan bedoel ik ook echt een hele ruimte vol boeken in de meest uiteenlopende genres.

Leukste kringloopwinkels deventer kringloop de cirkel

Daarna kom je in de eerste hal met vooral huishoudelijke spullen, dvd’s en achterin kleding. Stel je bij de kleding en schoenen niet al te veel voor, want het aanbod is echt heel erg beperkt. Dan is er nog een ruimte met witgoed, speelgoed (niet zo veel, maar zeker leuk om te kijken), meubels en gordijnen.

Leukste kringloopwinkels deventer kringloop de cirkel houten accessoires
Houten accessoires van Kringloop de Cirkel
Leukste kringloopwinkels deventer kringloop de cirkel meubels
Een klein deel van de meubelafdeling
Leukste kringloopwinkels deventer kringloop de cirkel witgoed
Voldoende witgoed

De prijzen zijn redelijk en het aanbod groot. Wij hebben hier eigenlijk alleen een boek gekocht. Verder vooral rondgesnuffeld, maar niets gevonden wat wij wilden hebben. Je vindt Kringloop de Cirkel aan de Arnhemstraat 18, Deventer.

 

Het Goed Kringloopwarenhuis

Het Goed is bij velen misschien bekend, omdat ze meerdere vestigingen door het land hebben. Op zich is het een hele fijne winkel, zeker in Deventer. De prijzen vallen mee en het aanbod is bijzonder groot. Je vindt hier echt van alles en nog wat voor het hele gezin: van kleding tot speelgoed, boeken, gereedschap, huisinrichting en nog veel meer.

Leukste kringloopwinkels deventer Het Goed

Leukste kringloopwinkels deventer Het Goed bovenaanzicht
Bovenaanzicht
Leukste kringloopwinkels deventer Het Goed kleding
Kleding bij Het Goed in Deventer

Het aanbod speelgoed is enorm, zowel in de kasten als op de grond. Dat laatste zorgt ervoor dat het nogal een chaos oogt, omdat kinderen als magneten aangetrokken worden tot alles wat ze zien. De prijzen variëren en vallen reuze mee. Mocht je dus nog op zoek zijn naar leuk speelgoed, dan raad ik je aan om daar eens een kijkje te nemen.

Opvallend bij deze winkel was een hele toffe hoek die Nina’s dag gedoopt was. Het voelde alsof je in een boetiek terechtkwam, alleen waren de prijzen veel vriendelijker. Het hoekje is gericht op vrouwen en bied vooral kleding, schoenen en accessoires aan. Alles is heel stijlvol, waardoor het echt een leuke shopping ervaring is.

Leukste kringloopwinkels deventer Het Goed Nina's dag
Hoekje van Het Goed Deventer gedoopt Nina’s dag

De winkel in Deventer heeft niet alleen heel veel aanbod, maar ook een klein cafeetje waar je kunt genieten van een hapje en een drankje (tip voor alle mannen die geen zin hebben om door de winkel te lopen met hun vrouw 😉).

Leukste kringloopwinkels deventer Het Goed koffiehoek
Koffiehoek Het Goed

 

Kringloopwinkel Rataplan

Grote kans dat je Rataplan wel kent. In elk geval ken ik zo al een aantal Rataplan winkels, waaronder die in Den Haag en Arnhem. Het is een formule dus als je één winkel gezien hebt, dan weet je globaal ook wat je in de overige winkels kunt verwachten. Ik zeg opzettelijk globaal, want in Deventer waren er toch een aantal afwijkende en opvallende zaken.

Leukste kringloopwinkels deventer rataplan

De kringloop is niet alleen heel netjes ingericht, bij de kledingafdeling (1e etage) zijn ook twee complete rekken gewijd aan Dirndls en Lederhosen. Nu moet je weten dat ik zelf uit de buurt van München kom, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Een echt dirndl kost als gauw een paar honderd euro en is in niets te vergelijken met de carnavals uitvoering die je bij feestwinkels kunt kopen.

Ik heb dus alle rekken doorgespit, zowel van de Dirndls als de Lederhosen en op een enkel model na zijn het authentieke modellen! Deze wijken dus af van de sexy modellen uit feestwinkels, want ze hebben een hele andere functie. Het zijn klederdrachten uit bepaalde regio’s en die draag je op hoogtijdagen en speciale feestdagen. Bij de Lederhosen kon je ook bijbehorende (wollen) jassen kopen (lekker warm!). Voor de prijs van 15 euro voor een Dirndl en 20 euro voor een Lederhosen hoef je het in elk geval niet te laten.

Leukste kringloopwinkels deventer rataplan dirndl

Leukste kringloopwinkels deventer rataplan lederhosen

Leukste kringloopwinkels deventer rataplan jasje

Waarschijnlijk vraag je je nu af of ik dan een Dirndl heb gekocht of tenminste heb gepast. Beide heb ik niet gedaan, al was de verleiding wel groot. De laatste keer dat ik een Dirndl droeg was ik een jaar of 9.

Beneden vind je ook nog een leuk ingerichte leeshoek en een koffiehoek. Ideaal als je even op een rustige manier door boeken wil bladeren of geen zin hebt om met je partner in de winkel rond te lopen. Mogelijkheden genoeg om je terug te trekken.

Leukste kringloopwinkels deventer rataplan leeshoek
Leuke boekenhoek en leestafel
Leukste kringloopwinkels deventer rataplan koffiehoek
Koffiecorner Rataplan Deventer

Voor kinderen viel het aanbod hier overigens heel erg tegen. Zowel wat kleding als speelgoed betreft, dus als je op zoek bent voor je kinderen dan kun je beter naar Het Goed gaan.

 

Kringloop shoppen in Deventer

Zoals je ziet verschilt het aanbod per kringloop. Welke voor jou het beste is ligt aan hetgeen je zoekt. Wil je gewoon snuffelen tussen tweedehands spullen, dan kun je net als wij een rondje maken langs bovenstaande tweedehandswinkels. Zoek je vooral voor je kinderen speelgoed en/of kleding? Dan raad ik je Het Goed aan. Wil je iets speciaals zoals een echte Dirndl of een Lederhose? Dan kun je beter naar Rataplan gaan.

 

Duurzaam shoppen in de kringloop

Een kringloop of tweedehandswinkel is eigenlijk niets meer dan een winkel vol spullen die een tweede leven verdienen. Er is overigens wel een verschil tussen een kringloopwinkel en een tweedehandswinkel. Kringloopcentra krijgen hun spullen gratis van mensen, terwijl een tweedehandswinkel vaak betaalt voor de spullen die ze verkopen.

Wat de prijs betreft was het vroeger zo dat kringloopwinkels heel goedkoop waren. Niet zo gek, want de doelgroep was vooral mensen met een kleine portemonnee. De laatste jaren is er een mindshift gekomen en wordt alles ingezet op duurzaamheid. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen behoorlijk gestegen zijn en de winkels al lang niet meer alleen bezocht worden door mensen met een kleine beurs.

Dat is natuurlijk jammer, want mensen die minder te besteden hebben komen in een kringloop vaak bedrogen uit. Als je pech hebt betaal je daar namelijk meer dan in de winkel zelf (dus gebruikt is duurder dan nieuw!). Dat is ook bevestigd op het nieuws.

Toch weerhoudt veel mensen dat niet om zo nu en dan tussen alle spullen te snuffelen, in de hoop een leuke parel te vinden tussen het aanbod. Niet zo gek, want tweedehands spullen shoppen is nu eenmaal duurzaam. In plaats van dat er spullen bij het afval terecht komen, krijgen ze via deze manier van recyclen een tweede leven.

 

Shoppen bij kringloop duurder

Dat shoppen bij de kringloop duurder is geworden is overigens ook mijn eigen ervaring. Bij een kringloop bij mij in de buurt (2 Switch) kost een paar tweedehands schoenen met een beetje pech gewoon 50 euro (en nee, dat zijn geen bijzondere schoenen). En ook andere kleding kan al gauw oplopen naar 10 euro of meer per stuk.

Ik snap dat je kosten hebt voor het pand, elektra en dergelijke, maar het personeel bestaat uit mensen met weinig kansen op de arbeidsmarkt en vrijwilligers (wat overigens helemaal niet zo vrijwillig is weet ik uit ervaring). Maar als je vanuit de gemeente ondersteuning krijgt en spullen zo duur verkoopt sla je de plank volledig mis.

Er wordt namelijk heel veel niet verkocht en dan komt het alsnog in de vuilcontainer terecht. Daarnaast is er een constante aanstroom van spullen, waardoor je nooit een tekort zult hebben. En wat het aanleveren betreft zijn ze ook nog eens heel kieskeurig en worden veel spullen niet aangenomen (rondvraag gezien hierover).

Het uitzoeken van spullen, de originele prijs enz. kost bovendien ontzettend veel tijd, terwijl er een heel groot magazijn is met voorraad die nog in de winkel gezet moet worden. Ik denk dat het veel productiever zou zijn om spullen tegen lage prijzen aan te bieden om zo de doorstroom op gang te houden. Mochten er bijzondere items tussen zitten, dan kun je deze apart aanbieden tegen een wat hogere prijs. Maar kleding, servies, boeken enz. zouden gewoon tegen een standaard bedrag aangeboden moeten worden in plaats van alles apart te prijzen en dan amper van de nieuwprijs af te wijken.

Op die manier zorg je voor veel meer flow, verdien je nog meer en kun je het duurzame aspect zelf naleven.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in