boek je vakantie bij de ANWB

Aziatisch eten is iets dat we in Nederland meer dan eens eten. Of je dat nu in een restaurant doet, thuis laat bezorgen, zelf maakt of kant-en-klaar koopt. Er zijn allerlei producten die je kunt gebruiken in je gerechten van Aziatische oorsprong. Neem bijvoorbeeld de Japanse panko. Dit is een Japanse variant van paneermeel, die natuurlijk ook net iets anders werkt en smaakt. Of de geliefde edamame boontjes. Die zijn ook met name populair in Japan, maar vinden hun oorsprong in breder Aziatisch gebied.

 

Inhoud

Panko

Panko is iets dat uit de Japanse keuken komt. Het wordt gebruikt om een knapperige laag over eten heen te maken. Wat dat betreft lijkt het dus op paneermeel. Je kunt het gebruiken voor gerechten om te frituren of gerechten die je wil bakken maar waar je een knapperige laag op wil. Panko is grover in structuur dan paneermeel zoals wij dat gewend zijn. Dat kan je voorkeur hebben of juist niet. Je kunt panko ook minder grof maken door het eerst met een deegroller plat te rollen.

 

Hoe gebruik je panko

Je doet met panko hetzelfde als dat je met paneermeel zou doen. Je bestuift eerst je vlees of vis met bloem en losgeklopt ei. Dan kan de panko goed aan je etenswaren blijven zitten. Daarna rol je het in de panko. Die kun je dus al vermalen hebben met een deegroller of juist lekker grof houden. Daarna kun je beginnen met frituren of je met panko ingerold eten bakken in de pan. Hoe dan ook eindig je met een knapperig eindresultaat.

Eten bereiden met Aziatische producten panko
Panko

 

Edamame boontjes

Een ander geliefd product uit de Aziatische keuken is de edamame boon. Deze bonen zijn onrijpe, jonge sojabonen die nog in hun schil zitten. Ze worden in Japan bijvoorbeeld bij een biertje gegeten als snack. Ook bij sushi kiezen veel mensen voor een bijgerecht van edamame bonen. Je kunt ze gewoon zo opeten, je hoeft er dus helemaal niets mee te doen. Veel mensen eten ze met een beetje zout. Dat is maar net waar je zelf van houdt. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zonder zout eten of juist door een salade doen.

 

Bezorging van edamame boontjes

Edamame boontjes moeten ingevroren naar Nederland komen, omdat ze anders niet meer goed zijn voordat de reis voorbij is. Ze worden dan ook bevroren verzonden als je ze online bestelt. Dat betekent dat het belangrijk is dat je thuis bent als de edamame bonen bezorgd worden. Ze blijven namelijk in de vrieszak waarin ze geleverd worden maar 48 uur goed. Die tijd gaat natuurlijk al in vanaf het moment dat ze in de vrieszak gedaan worden. Dus niet vanaf het moment dat ze bij je bezorgd zijn. Wel worden ze de volgende dag nog geleverd als je voor 1 uur in de middag bestelt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in