boek je vakantie bij de ANWB

Een nieuwe hotspot ontdekt: Grieks restaurant Anemos in Elst. Ben je op zoek naar een leuke hotspot waar je lekker kunt eten? Ga dan eens naar Grieks restaurant Anemos in Elst. En als je wat meer tijd hebt: Elst, tussen Arnhem en Nijmegen in, is een hartstikke leuk en gezellig dorp waar je naar hartenlust kunt winkelen en van de natuur kunt genieten.

 

Inhoud

Elst, een gezellig dorp tussen Arnhem en Nijmegen in

Veel mensen kennen Elst niet en dat is jammer. Het is een hartstikke gezellig dorp waar zeker in de zomer van alles en nog wat te zien en te doen is. De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse gaat bijvoorbeeld midden door het dorp. Er zijn heel wat winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen en tal van restaurants. In Gelderland is het dorp behoorlijk gewild en wordt het inmiddels vergeleken met Amsterdam wat betreft de huizenmarkt.

In de lente en zomer worden er bijna elk weekend activiteiten gepland in het dorp. Denk daarbij aan een grote Luikse markt (gratis toegankelijke rommelmarkt met ruim 250 kramen), er zijn dorpsfeesten en nog veel meer. Van een saai boerendorp is dus totaal geen sprake.

Naast de vele winkels is er ook een uitgestrekt natuurgebied rondom het dorp te vinden. Park Lingezegen strekt zich uit tot aan Arnhem en hier zijn talrijke wandelwegen en fietspaden te vinden. Voor de jeugd is er een kinderboerderij en voldoende mogelijkheden om te skaten.

Maar Elst heeft nog meer: het aanbod restaurants en cafés is hier overweldigend. Je hoeft echt niet naar het nabijgelegen Arnhem of Nijmegen om te kunnen genieten van een avondje uit. Je hebt keuze uit de Aziatische, Chinese, Italiaanse, Griekse, Nederlandse en Franse keuken, maar ook diverse snackbars en cafés. Er is dus voor ieder wat wils en duur hoeft het ook niet zijn.

 

Grieks restaurant Anemos in Elst

Op zaterdag 30 juni 2018 waren we 21 jaar getrouwd en zijn we uit eten geweest. De kinderen hadden het zelf druk, dus konden we heerlijk met z’n tweetjes weg. Dit keer kozen we voor Grieks restaurant Anemos in Elst.

 

grieks restaurant anemos in elst

 

Het restaurant oogt van de buitenkant behoorlijk klein, maar eenmaal binnen is er ruimte voor zeker 150 mensen. De inrichting is een mengelmoes van diverse stijlen, waarbij de ene kant van het restaurant haast luxe Amerikaans aandoet, terwijl de andere kant meer een zuidelijke sfeer uitstraalt. Het restaurant is nog geen jaar open, maar het is er altijd druk, een indicator dat het eten er wel goed moet zijn.

 

grieks restaurant anemos in elst 1
Ingang

 

Er loopt heel wat bediening rond, waaronder de eigenaresse en een aantal familieleden. Het restaurant is midden in het dorp, net naast de Dorpsstraat te vinden, waar ook volop parkeergelegenheid is. Mocht de Dorpsstraat vol staan, dan kan er achterom geparkeerd worden, waar ook de Jumbo en Aldi te vinden zijn.

Bij mooi weer kun je er ook voor kiezen om buiten te zitten, alhoewel dit met de warmte van de afgelopen dagen misschien net iets minder plezierig is. De tafels zijn zo gerangschikt dat er voor diverse groepen zitplaatsen zijn. Het maakt dus niet uit of je komt eten met z’n tweeën of een groep van 20 man.

 

grieks restaurant anemos in elst 2
De meer zuidelijke inrichting

 

Onze ervaring

Zoals gezegd zijn we op zaterdag 30 juni 2018 naar Grieks restaurant Anemos in Elst gegaan om daar onze trouwdag te vieren. De ervaring leert dat Grieks eten behoorlijk vullend kan zijn, waardoor we alleen een hoofdgerecht hebben gegeten.

Manlief voor de verrassing van de chef (vegetarisch) en ik voor de Souvlakischotel. De verrassing van de chef bestond uit allerlei groente en rijstgerechten, waaronder gevulde paprika, Griekse rijst en heel veel groente. De souvlakischotel bestond uit 2 souvlaki, gyros, rijst, tzatziki en patat. Daarnaast mochten we allebei opscheppen van het saladebuffet.

 

grieks restaurant anemos in elst 7
Souvlakischotel

 

 

grieks restaurant anemos in elst 6
Vegetarische verrassing van de kok

 

Het saladebuffet staat achterin aan de zijkant en bestond uit 5 grote bakken met verschillende salades. Onmisbaar is natuurlijk de Griekse koolsalade, maar er was ook keuze uit aardappelsalade, salade met kikkererwten, gekruide tomaten, komkommer en peperoni en nog twee salades. We hebben flink opgeschept om overal van te kunnen proeven.

 

grieks restaurant anemos in elst 5
Saladebar

 

grieks restaurant anemos in elst 4
Mijn goed gevulde bord met Griekse salades

 

Natuurlijk heb ik ook gekeken naar de porties die de mensen om ons heen kregen om een objectief beeld te hebben. Ik moet zeggen dat dat niet tegenviel, de porties rondom ons waren behoorlijk groot en zagen er eveneens heerlijk uit.

Direct nadat we zaten werd ons gevraagd of we alvast drinken wilden bestellen en nadat we onze keuze hadden gemaakt wat het eten betreft kregen we binnen minder dan 10 minuten ons eten voorgeschoteld. De bediening is heel vriendelijk en attent en zelfs de eigenaresse loopt langs de tafels om te vragen of alles naar de zin is.

Uiteindelijk waren we 38 euro kwijt voor 2 drankjes (Spa rood) en 2 hoofdgerechten. Een zeer redelijk bedrag en aangezien we zeer tevreden waren hebben we het afgerond naar 45 euro. De porties waren goed en zeker met de saladebar erbij vullend. We waren zeer verrast en zijn van plan om hier vaker te gaan eten, maar dan samen met ons gezin.

 

grieks restaurant anemos in elst 3

 

Adres van deze hotspot

Grieks restaurant Anemon

St. Werenfriedplein 3c

6661 EJ Elst

Tel: 0481 – 356487

e-mail: info@grieksrestaurantanemoselst.nl

Website: Grieks restaurant Anemos Elst

 

Heb jij een leuke hotspot voor ons? Wil je dat we jouw restaurant, cafetaria of lunchroom bespreken in de categorie hotspots? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: tipsvoorjou@tips-media.nl

 

 

Dokteronline.com

9 REACTIES

    • Ik ben helaas nog nooit in Griekenland geweest dus kan het met niets vergelijken 😉 Dit eten viel me trouwens mee: zeker niet te vet en ook niet te zwaar

  1. Das lang geleden dat ik nog grieks ben gaan eten, en is echt wel lekker. 😀 zou het dringend nog eens moeten gaan doen. Ziet er gezellig uit.

    • Voor mij was het ook alweer 4 jaar geleden, vandaar dat ik het nu toch echt weer eens wilde doen 😉 En ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb

    • Oh dat is jammer. Als je een keer in de buurt van Arnhem/Nijmegen bent kan ik je deze Griek van harte aanbevelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in