boek je vakantie bij de ANWB

Zoals je weet hou ik ervan om zo nu en dan uit eten te gaan. Dit keer lees je alles over onze ervaringen met Grieks restaurant Alexandros Wageningen. Wij zijn hier op eerste Kerstdag geweest, zodat ik niet in de keuken hoefde te staan.

 

Inhoud

Grieks eten, ik ben er dol op

Mocht het je ontgaan zijn: ik ben dol op Grieks eten. Vooral tzatziki vind ik heerlijk. Ik geloof dat je me hiervoor bijna wakker kunt maken (oke, niet helemaal, ik slaap namelijk al slecht dus mijn slaap is mij heilig hahaha). Inmiddels heb ik al heel wat Griekse restaurants bezocht, waaronder Grieks restaurant Anemos in Elst en Grieks restaurant Santorini in Waalwijk. De lijst wordt nog aangevuld, maar ik wil jullie niet vervelen met elke week een review van een Grieks restaurant.

 

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen 2
Leuk detail dat geweer boven de menukaarten en bestek

 

Grieks restaurant Alexandros Wageningen

In Wageningen vind je Grieks restaurant Alexandros. Een authentiek, door Grieken gerund restaurant. Het is een niet al te groot restaurant met een leuke inrichting. Twee keer per maand kun je er ook genieten van live muziek uit de jaren ’80 en ’90. Voor de exacte data kun je een kijkje nemen op de website. Als er geen live muziek afgespeeld wordt, maken ze gebruik van een playlist en worden er verschillende muziekstijlen en genres gedraaid. Je kunt hier a la carte eten of je kiest voor een driegangen diner. Momenteel geldt er een actie: je bestelt 2 driegangen diners en betaalt slechts 1.

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen 9

 

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen

Zoals gezegd kozen wij ervoor om op eerste Kerstdag uit eten te gaan. Duur? Helemaal niet, want ik heb gebruik gemaakt van Social Deal waardoor we per 3 gangen diner slechts 12,95 euro hebben betaald. De deal was gelukkig ook tijdens de feestdagen geldig en kwam ons goed uit. Ik wilde dit restaurant al lang uitproberen, omdat het veelbelovend was.

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen 1
Heerlijk: mandje brood met olijven en verse tapenades

 

We kregen van het huis een voorafje met boord en verschillende tapenades en olijven. Heerlijk, er waren garnalen bij en laat ik daar nou net dol op zijn. Daarna was het tijd voor het voorgerecht. Er was genoeg keuze en het werden gevulde wijnbladeren en tonijnsalade. Als ik bij de Griek eet kies ik als hoofdgerecht bijna altijd een mixed grill. Ik ben dol op vlees en geniet hier het meest van. Ook voor vegetariërs is er volop keuze.

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen 6
Heerlijk lekker veel vlees

 

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen 5
Vegetarisch, was ook goed en lekker

Bij de meeste restaurants krijg je standaard een dame blanche als nagerecht als je gebruikt maakt van hun Social Deal aanbieding. Helemaal niet erg, want ik ben niet alleen dol op Grieks eten, maar ook op ijs. En ja, daar ben ik een keer midden in de nacht voor opgestaan (jammer, dat mijn moeder doorhad dat ik om 3:00 uur in de nacht stiekem ijs ging halen hahaha).

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen 10
Dame blanche extra feestelijk opgediend

Al met al was het eten heel goed en vooral meer dan voldoende. Soms vallen de porties tegen en ben je amper het restaurant uit en heb je alweer honger. Dat was hier niet het geval. UPDATE: ik had hier geschreven dat de drankjes vrij duur waren. Bleek dat we stokbrood vooraf hadden gekregen en dat we daar extra voor moesten betalen. Het drinken was gewoon 2,50 euro per drankje (wij namen water).

Genieten van heerlijk eten bij Grieks restaurant Alexandros Wageningen
Gezellig in kerstsfeer

 

De bediening was erg vriendelijk en we hebben niet al te lang op het eten moeten wachten. Het smaakte allemaal even goed. Omdat het eerste Kerstdag was, was het wel vrij druk. Wij zaten daarbij helemaal vooraan, precies daar waar de bediening de hele tijd langs moest. Juist omdat de ruimte niet al te groot is zit je vrij dicht op elkaar. Persoonlijk ben ik niet zo een fan van drukte en lawaai, dus dat was even wat minder, maar nogmaals heel begrijpelijk.

Zou ik het restaurant aanraden? Absoluut. Het eten is veel en smaakt lekker en vers. De bediening is vriendelijk en snel, dus dat is geweldig.

 

Adres van deze hotspot

Grieks restaurant Alexandros

Spelstraat 1

6707 ER Wageningen

Tel: 0317 418 535

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 16:00 – 22:00 uur

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in