boek je vakantie bij de ANWB

Lekker uit eten gaan en niet te veel betalen? Dan moet je in Duitsland zijn. Wil je genieten van lekker eten? Dan raad ik je El Toro in Kranenburg aan. Met een internationale keuken zit er voor ieder wat wils bij, ook de zo gewilde Duitse Schnitzel.

 

Inhoud

Uit eten in Duitsland

Steeds meer mensen ontdekken dat boodschappen doen in Duitsland heel veel geld scheelt. Zelfs als je in de Randstad woont scheelt het enorm veel geld als je de grens oversteekt om daar je boodschappen te halen. Juist omdat het voor veel mensen meer is dan alleen een ritje heen en terug om de voorraadskast aan te vullen, gaan veel mensen in Duitsland uit eten. Uit eten in Duitsland is duurder geworden, maar nog steeds vele malen goedkoper dan in Nederland.

Daarbij kun je de porties niet vergelijken met de porties die je in een Duits restaurant voorgeschoteld krijgt. Vooral de Griekse restaurants in ons buurland hebben er een hand van om grote porties op te dienen. Weggooien hoeft niet, want in Duitsland is het heel normaal dat je om een bakje vraagt om het overgebleven eten mee naar huis te nemen. Ideaal, want zo kun je met een zogenaamde doggybag thuis nog nagenieten van je heerlijke eten.

 

Uit eten Duitsland: El Toro in Kranenburg

Heel veel mensen steken bij Nijmegen de grens over naar ons buurland. De eerste grote plek die je dan tegenkomt is Kranenburg. Hier vind je heel veel winkels en supermarkten waar je naar hartenlust kunt shoppen. Denk onder andere aan Kik, Tedy, Rewe, Aldi, DM en nog veel meer.

Iets verder dan het winkelcentrum vind je een lange straat met wat winkeltjes (onder andere een bruidswinkel), een ijssalon en uiteindelijk kom je bij een plein aan. Hier vind je een bakker met hier tegenover restaurant El Toro. Je kunt dit overigens niet missen want op het pleintje staat een grote stier (el toro).

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg stier

Op het pleintje kun je met een beetje geluk parkeren, maar vergeet dan niet je parkeerschijf te zetten. Lukt het parkeren hier niet? Vanaf het winkelcentrum is het misschien 10 minuten lopen. Daar kun je gewoon onbeperkt en gratis parkeren.

Bij het restaurant hoort een terras, waar het bij mooi weer lekker toeven is. Er is buiten best veel ruimte en het is de aangewezen plek voor rokers. In Duitsland geldt er in de meeste gevallen namelijk geen verbod op roken op het terras. Hier baal ik overigens wel van, want ik kan hierdoor eigenlijk nooit buiten zitten. Ik krijg direct migraine van rook en mijn man en kinderen die astma hebben kunnen ook niet fatsoenlijk buiten zitten, zonder ademhalingsproblemen.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg terras
Terras van El Toro

Van buiten lijkt het restaurant niet zo groot, maar vergis je niet. Er is ruimte voor ruim 130 personen, dus genoeg plek. De ervaring leert dat het restaurant goed aangeschreven is onder Nederlanders, dus wil je echt zeker zijn van een plekje zorg dan dat je reserveert.

Anders dan de naam doet vermoeden is het overigens geen Spaans restaurant. Gezien de naam en de kaart is het eerder een Bosnisch restaurant met voldoende internationale gerechten. Ja, je kunt kiezen voor Cepavcicci, maar ook Schnitzel of zelfs Geschnetzeltes bestellen. Voor de vleesliefhebber is er meer dan voldoende keuze. Ook aan de mensen met minder honger is gedacht met zogenaamde Senioren borden.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg eten

Extra fijn: er is een saladebar waar je vrij van op mag scheppen als je een hoofdgerecht bestelt. Overigens raad ik je aan om dat opscheppen met beleid te doen. De porties zijn echt heel groot en zelfs mijn man die een goede eter is had moeite om zijn portie op te krijgen.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg saladebar
Saladebar

Tijdens het aspergeseizoen is er een speciale aspergekaart, waarbij je onder andere kunt kiezen voor asperge Schnitzel.

Wij bestelden na veel wikken en wegen (en gebruik maken van Google om een nummer van de kaart te kiezen, omdat we er echt niet uitkwamen) een Mixed Grill teller (potpourri el toro) en een Schnitzel (Holstein). Het mixed grill bord was rijkelijk gevuld met filet, cevapcicci, kipfilet, kotelet en meer. Hierbij kreeg ik patat.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg mixed grill

Ook werden er twee kommetjes met sausjes op tafel gezet samen met wat zakjes mayonaise.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg sausjes

 

De Schnitzel was ontzettend groot, hierop was een laag gebakken uien (dit was uiteindelijk wel echt te veel, laag van 2 cm is te veel van het goede) en hierop een gebakken eitje. De Schnitzel werd geserveerd met gebakken aardappelen.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg schnitzel

Direct bij binnenkomst werden wij begroet en samen met de menukaarten naar een tafel gebracht. Kort daarop werd al het drinken als bestelling opgenomen en niet veel later het eten. Het eten stond in ons geval overigens binnen 10 minuten op tafel. Wij waren amper terug van het opscheppen van de salade en wilden net aan de salade beginnen toen was het eten er al.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg vijver ingang
Vijver bij de ingang van El Toro

De bediening zelf spreekt zowel Duits als Nederlands, waardoor je geen moeite hoeft te doen om je verstaanbaar te maken. Wel vond ik het personeel erg gehaast door het restaurant lopen (het was wel druk, maar hun haast zorgde wel voor wat onrust bij mij) en over de saladebar mag net wat meer uitleg zijn. Wij wilden vragen stellen over de saladebar en terwijl de ober wegliep mompelde hij dat we gewoon op mochten scheppen. Als mijn man niet toevallig gezien had waar de saladebar was hadden we dat dus niet geweten.

De prijzen vielen overigens mee, als moet je het niet vergelijken met bijvoorbeeld restaurant Athen in Kleve of Steakhouse Hotel zur Post. Denk eerder aan 18 – 20 euro per gerecht inclusief saladebar. Houd er wel rekening mee dat je mayonaise krijgt, maar deze uiteindelijk gewoon in rekening worden gebracht, ongeacht of je deze eet of niet. Dat is best jammer, want hier wordt niet over gecommuniceerd. Je ziet dit dus pas achteraf op de rekening.

Uit eten Duitsland El Toro in Kranenburg zitplaats
Mooi zithoekje in het restaurant

Ook een kleine tegenvaller: wij bestellen altijd grote flessen water bij ons drinken (voor ons geen drank). Normaal betalen we hiervoor 5 – 6 euro per fles, maar bij El Toro kost een grote fles gewoon 7,50 euro (dit staat ook niet op de menukaart aangegeven).

Dit waren de mindere punten die direct opvielen, maar voor de rest is er niets op aan te merken. Het eten is lekker en vers en vooral aan de ruime kant. Grote kans dus dat je om een bakje moet vragen om de restjes mee te nemen. De saladebar is heerlijk en voorzien van voldoende keuze. Extra pluspunt is natuurlijk dat het personeel gewoon Nederlands spreekt. We hoefden niet lang te wachten op ons eten (dat kan bij drukte bij andere restaurants namelijk nogal eens tegenvallen) en ook het drinken werd snel gebracht.

Wij komen hier zeker nog eens terug en dan gaan we andere gerechten op de kaart proberen. Een aanrader dus als je in Duitsland bent om boodschappen te doen.

@tipsvoorjou_anja

Restaurant tip over de grens met Duitsland Net iver de grens Nijmegen/Duursland vind je in het plaatsje Kranenburg El Toro. Hier kun je heerlijk eten van een internationale keuken, met vooral veel vlees, specialiteiten als Schnitzel, Geschnetzeltes, maar ook Blakan food zoals Cevapcici (Bosnie, Kroatie gerecht). Voor alle hoofdgerechten geldt dat je op mag scheppen bij de saladebar. De service is super, ze spreken Nederlands en je bestelde eten is er binnen 10 minuten 😱. Eten is super lekker, heeeeel veel (vraag gerust om left overs mee te geveb, dat us in Duitsland heel gewoon) en betaalbaar. #foodie #food #uiteten #restaurant #duitsland #lifestyleblogger #foodtiktok #lifestyle #genieten

♬ Good Days – Rodell Duff

Algemene informatie

Restaurant El Toro

Grosse Strasse 78-80

Kranenburg

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 14:30 – 23:00 uur

Zaterdag, zondag en op feestdagen: 11:30 – 23:00 uur

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in