boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij weer helemaal in de mood om naar de fitness te gaan? Mooi zo! Motivatie is uiteraard de eerste stap in de goede richting. Maar om optimaal te kunnen fitnessen, is het ook nodig om je sporttas goed voor te bereiden. Door een gebrek aan planning, of vergeetachtigheid, heb je niet altijd alle items mee zoals je dat had gewild. Het hebben van de juiste spullen in je sporttas, kan dan weer een groot verschil zijn tussen een saaie training, of een effectieve en plezierige work-out. Zorg zeker dat je deze basic 5 toch in je sporttas hebt zitten.

 

Inhoud

1. Een waterfles

Op regelmatige tijdstippen een slokje water nemen in de fitnesszaal is belangrijk, want constante hydratatie is cruciaal, vooral in warme en drukke ruimtes. Tenzij je sportschool een waterkraantje heeft, is het verstandig om altijd 2 à 3 waterflessen bij je te hebben. Wanneer je traint, drink best elke 10 à 15 minuten 2 tot 3 slokken water tussen de oefeningen door. Wacht niet tot je dorst krijgt dus!

 

2. Een paar trainingshandschoenen

Deze handschoenen zijn in de meeste sportwinkels te koop en beschermen je handpalmen tegen blaren en schaafwonden wanneer je in de fitness dumbbells of andere gewichten heft. Sommige mensen willen zonder handschoenen trainen, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je een blessure oploopt en zo enkele dagen opnieuw out bent.

 

3. Een sporthanddoek

Een handdoek is essentieel om je huid droog te houden van het transpiratievocht. Ook is het in de fitness vaak zo dat je een handdoek op de machine legt voordat je hem gebruikt, om te voorkomen dat je een spoor van zweet achterlaat (een van de grootste ergernissen van fitnessers). Er zijn immers anderen die ook deze fitness en toestellen gebruiken, en net als jou willen zij liever dat de machines en gewichten schoon en droog zijn. Draag dus je steentje bij en neem zeker een handdoek mee in je sporttas.

4. Deodorant en/of douchegel

Train je vaak nog vlak voor je naar werk gaat? Dan is het handig om je na de training weer fris te voelen. Douchegel en shampoo zijn een goed idee zijn, aangezien lang niet elke fitness toiletartikelen heeft klaarliggen. De meeste hebben wel een douche, maar heb je niet genoeg tijd om je volledig te douchen, dan kan deodorant wel al helpen om je even weer op te frissen.

5. Schone kleding

Na een snelle douche, is het altijd fijn om na de training in andere kledij te springen. Vergeet dus zeker je outfit voor de dag niet mee te nemen in je sporttas. Extra accessoires zoals polsbandjes, je smartwatch en een hartslagmeter kunnen zeker helpen bij je training. Afhankelijk van de fitness waar je traint, is het slim om je pasje die je toegang geeft tot de zaal, ook altijd op een vaste plaats in je sporttas te bewaren. 

 

Zorg dat je bij je volgende training deze 5 items dus zeker meeneemt. Het verschil tussen een goede en een geweldige work-out zit hem altijd in de details.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in