boek je vakantie bij de ANWB

Ben je in Engeland op vakantie? Ben je een lang weekend in Londen? Bezoek dan Colchester zoo vanuit Londen. Een ontzettend leuke dierentuin, waar jong en oud volop kan genieten.

 

Inhoud

Op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk

Alhoewel Engeland geen deel meer uitmaakt van Europa en het inreizen hierdoor aan ietwat meer regels is gebonden, is het nog steeds een populaire bestemming. Niet zo gek, want je bent er zo. Vooral de hoofdstad Londen is een ware trekpleister. Hier kun je volop genieten van alles wat een grote wereldstad te bieden heeft. Engeland is een leuke bestemming voor het hele gezin. Er is zo veel te zien en te doen dat je je gegarandeerd niet gaat vervelen.

Het Verenigd Koninkrijk is makkelijk en snel per vliegtuig bereikbaar (vluchttijd naar Londen is slechts 1 uur en 15 minuten). Maar ook per trein (Eurostar) en boot kun je de oversteek naar Engeland maken. Elk vervoersmiddel heeft zo zijn voor- en nadelen.

 

Bezoek Colchester Zoo vanuit Londen

Wil je een keer iets heel anders zien en doen met de kinderen? Dan kan ik je een bezoek aan Colchester Zoo van harte aanbevelen. De dierentuin is vanuit Londen makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Met ruim 180 verschillende soorten dieren is het zeker één van de grotere dierentuinen. De dierentuin is groot opgezet, waardoor de dieren voldoende leef- en beweegruimte hebben.

Colchester Zoo otter

Waar je hier in de dierentuin vaak op flinke afstand staat van de meeste dieren, heb je hier kans om in sommige gevallen heel dicht bij de dieren te komen. Dat geldt vooral tijdens voedertijd van de olifanten en de giraffen. Het publiek mag daarbij namelijk helpen en dat is een ontzettend gave belevenis. Stel je een olifant voor die uit je hand eet. Of een giraf die eten van je aanpakt… In een ander gedeelte van het park krijg je de kans om Lori’s te voeren. Er is zelfs een kleine boerderij waar schapen en geiten zijn die ook gevoerd mogen worden. Al is dat laatste natuurlijk minder bijzonder, want kinderboerderijen zijn hier genoeg.

Het park is ontzettend mooi aangelegd met veel verschillende en verrassende routes. Ideaal om kinderen even flink uit te laten razen. Zorg er wel voor dat je een buggy of zo bij de hand hebt, want je wil niet halverwege de route al weg moeten gaan, omdat de kinderen moe zijn.

Colchester Zoo otters
Tja, ik ga ervanuit dat de otters niet kunnen lezen 😉

Onderweg zie je heel veel verschillende dieren in een mooie omgeving. Heb je even geen zin meer om te lopen? Er rijdt door een bepaald gedeelte van de zoo ook een treintje. Leuk voor jong en oud. Het treintje rijdt door een gedeelte (Lost Madagascar) waar apen loslopen. Verbaas je er dus niet over als één van de apen besluit om mee te reizen!

Heb je even genoeg van alle dieren? Ga dan genieten van een lekker hapje en drankje in één van de restaurants of koffiehoeken. Ook lekkere versnaperingen, ijsjes en koffie kun je op verschillende plekken in het park vinden.

Willen de kinderen even iets anders doen? In de Jungle Tumble kunnen ze naar hartenlust klimmen, klauteren en rennen. Daarnaast zijn er verschillende speeltuinen in de dierentuin te vinden. Verder worden voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd waaronder schminken.

Colchester Zoo speeltuin

 

Mijn ervaring met Colchester Zoo

Het is alweer een tijd geleden dat ik in Londen ben geweest en Colchester Zoo heb bezocht. Wij hebben vanuit hartje Londen gewoon de trein genomen en daarna de bus. Ging allemaal heel vlot en binnen een uur ben je in de dierentuin.

Colchester Zoo roofvogel

De kinderen waren nog iets jonger en vonden de dierentuin ontzettend leuk. Maar het meest leuke was natuurlijk de bijzondere ervaring om een giraf en olifant te voeren. Ik zie nu op de website dat je hiervoor moet betalen als een aparte ervaring. Erg jammer, want toen wij er waren hoefde je niets extra’s te betalen. Overigens gaat het om een extra donatie voor de dierentuin en betaal je £ 20 voor een groep van maximaal 5 personen. De prijs valt dus op zich nog mee. Alleen moet je dan wel kiezen of je voor het olifant voeren of giraf voeren gaat.

Colchester Zoo giraf
Toch wel interessant zo een mens met camera 😉

Het park op zich heeft een hele mooie beleving en we zijn er wel een hele dag zoet mee geweest. Mijn dochter heeft ook het treinritje gemaakt en dat was eveneens een grappige en opmerkelijke ervaring, aangezien er een brutale aap was die bij haar kwam zitten.

Verder kregen wij ook de mogelijkheid om enkele dieren van dichtbij te bekijken waaronder een roofvogel en neusbeertjes die door verzorgers aan het publiek werden getoond (aan een lijntje). Je kunt tijdens de wandeling overigens niet alleen van dieren genieten. Het park zelf is mooi aangekleed en je ziet overal prachtige bloemen en planten.

Colchester Zoo neusberen
Neusberen

 

Ik ben dol op het bezoeken van dierentuinen, zo erg zelfs dat ik vorig jaar in de dierentuin heb geslapen, maar deze dierentuin heeft mij toch aangenaam verrast. Vooral omdat de dieren echt de ruimte hebben (wat ik heel belangrijk vind en waar het helaas bij sommige dierentuinen echt aan ontbreekt) en het park eromheen zo fleurig is. De kinderen vonden het eveneens geweldig en hadden dit niet willen missen.

Algemene informatie Colchester Zoo

Wil je Colchester Zoo zelf bezoeken? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt.

Adres

Colchester Zoo

Maldon Rd, Heckfordbridge

Colchester CO3 0SL

Verenigd Koninkrijk

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9:30 – 17:00 uur

Zaterdag en zondag 9:30 – 17:30 uur

 

Toegang

Vanaf £ 22,94 (online tickets zijn goedkoopst, prijzen verschillen in het weekend)

Vanaf £ 16,14 (kinderen 3 – 15 jaar)

Gratis voor kinderen tot 3 jaar

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in