boek je vakantie bij de ANWB

Luxemburg is redelijk dichtbij. Of je er nu voor een dagtrip naar toe gaat of een weekendje weg, dit zijn handige tips voor als je Luxemburg wilt bezoeken.

 

Inhoud

Luxemburg als bestemming

Luxemburg is geen groot land en is daardoor perfect geschikt als tussenstop op weg naar Duitsland of Frankrijk. Ook ideaal als je in één van de buurlanden verblijft en zoekt naar een dagje weg over de grens. Luxemburg heeft veel te bieden: van ongerepte natuur tot de hoofdstad waar je kunt shoppen. Verder zijn er veel historische gebouwen te vinden waaronder kastelen. Het heuvelachtige landschap met geweldig uitzicht is een ervaring op zich.

handige tips luxemburg stad kathedraal

Handige tips voor als je Luxemburg wilt bezoeken

Hieronder vind je een aantal tips voor als je Luxemburg wilt bezoeken. Ik ben er eind juli/begin augustus geweest en deel mijn tips en ervaringen met jullie.

 

1. Luxembourg card

De Luxembourg card schaf je eenmalig aan. Daarna kun je er 1, 2 of zelfs 3 dagen lang gebruik van maken. Met de card heb je gratis toegang tot verschillende musea, kastelen en andere toeristische bezienswaardigheden. Ideaal als je meerdere dingen op een dag wilt doen bijvoorbeeld. Je hebt de keuze uit individuele kaarten en familiekaarten. De laatstgenoemde zijn in verhouding veel voordeliger en kunnen gebruikt worden door 3 – 5 personen. Voor sommige attracties geldt dat je korting krijgt op de entree, deze zijn dus niet gratis.

 

2. Gratis openbaar vervoer

Het OV in heel Luxemburg is gratis. Ga je met de auto naar Luxemburg? Zet deze dan aan de kant en pak het OV. Je kunt overal gratis in- en uitstappen. Het maakt daarbij niet uit of je in het land woont of op visite bent. Daarnaast kun je kiezen uit bussen en treinen. Op die manier kun je je gratis verplaatsen.

 

3. Goedkoop tanken

Een eigen auto is natuurlijk hartstikke handig, omdat het op plekken komt waar het OV minder makkelijk kan komen. Of omdat je daarmee gewoon meer flexibiliteit hebt. Goed nieuws: benzine en diesel zijn in Luxemburg belachelijk goedkoop. Je tankt er voor amper 1,00 euro per liter! Het is er zelfs nog goedkoper dan tanken in Duitsland.

 

4. Eten en drinken zijn duur

In bepaalde opzichten mag Luxemburg zeer betaalbaar zijn, onder andere vanwege een veel lager BTW tarief, in de praktijk vind ik dit echter behoorlijk tegenvallen. Eten en drinken zijn peperduur en wat ik in de winkels zag was ook niet goedkoop te noemen. Wil je uit eten gaan? Als je in de buurt van Duitsland bent, dan zou ik de kans grijpen om daar uit eten te gaan.

Wij hebben in Luxemburg stad bij de McDonalds gegeten, omdat de rest echt niet te betalen zo duur was. Overigens was de Mac ook niet goedkoop en was ik daarna ziek van het eten. Verder hebben we nog drinken gekocht in een supermarkt en ook daar wist ik niet wat ik zag wat de prijzen betrof. Een beetje water ben je al gauw 2 – 3 euro per fles kwijt. Houd hier in elk geval rekening mee.

Handige tips Luxemburg natuur

5. Uitgestrekte natuur

Wij zijn een paar uurtjes in Luxemburg stad geweest, maar hebben heel snel het besluit genomen om weg te gaan uit de stad. Als je wilt genieten van Luxemburg, doe dit dan buiten de hoofdstad om. Er is volop natuur waar je echt helemaal tot rust komt en optimaal kunt genieten.

 

 

6. Frans en Duits

In de buurt van de Duitse grens wordt overwegend Duits gesproken. In de rest van het land moet je je met Frans zien te redden. Nu is Duits geen probleem voor mij, maar mijn 4 jaar Havo Frans is ergens in mijn hersenen opgeslagen en wil er niet altijd even goed uit komen. Had ik me beter op moeten voorbereiden.

Engels is en blijft lastig. Ik weet niet wat het is met mensen die Frans als moedertaal spreken, maar het lijkt alsof ze nooit Engels hebben geleerd. Of beter gezegd: ze vertikken het om Engels te spreken. In elk geval een punt waar je rekening mee moet houden.

 

7. Meerdere bezienswaardigheden/tripjes op één dag

Het feit dat het een redelijk klein land is heeft een heel groot voordeel. Je kunt probleemloos meerdere activiteiten of tripjes op een dag plannen. Wij bezochten eerst Luxemburg stad en zijn vervolgens doorgereden naar het Mullerthal om de Schiessentümpel waterval te bezoeken. Hierna hadden we nog heel wat tijd over en zijn we naar Trier (Duitsland gereden). Als je je tijd maar goed indeelt kun je best veel zien en doen tijdens een dagje Luxemburg.

Handige tips luxemburg mullerthal

Luxemburg uitje of vakantie

Luxemburg is echt een land dat je gezien moet hebben. Zeker als je dol bent op bergen (heuvels) en natuur. Het land leent zich perfect voor een uitje (dagtrip), een citytrip (al zou ik de hoofdstad alleen kortstondig bezoeken) of een kort weekendje weg. Of je er echt een hele vakantie door kan brengen betwijfel ik. Tenzij je dit combineert met uitstapjes naar Duitsland of genoeg hebt aan een camping midden in de natuur.

 

Ben jij wel eens in Luxemburg geweest?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in