boek je vakantie bij de ANWB

Nijmegen is sinds een paar weken een hotspot rijker. Een gezonde hotspot wel te verstaan, waar je de mogelijkheid hebt om volgens het Create Your Own concept je eigen menu samen te stellen. Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen.

 

Inhoud

Nijmegen, de stad van honderden eettentjes

Nijmegen is niet alleen de oudste stad van Nederland, de stad staat ook bekend als studentenstad. Niet zo gek dus dat je hier letterlijk honderden eettentjes kunt vinden. Als je in de binnenstad loopt kun je compleet aan je trekken komen. Of je nu van Amerikaans, Nederlands of Chinees houdt. Voor de fastfood liefhebbers is er eveneens voldoende keuze. Houd je echter van fast food en wil je een keer gezond genieten? Dan kan ik je de The Fresh Factory aanraden.

 

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen

The Fresh Factory is een nieuwkomer in Nijmegen. Het is een compleet nieuw en uniek concept, waarbij je je eigen eten en drinken samenstelt. Er is geen menu waaruit je kunt kiezen, wel heb je de mogelijkheid te kiezen uit 250 verse en gezonde ingrediënten. Geen idee hoe dat werkt? Ik wist het ook niet en nam de proef op de som.

The Fresh Factory zit in de Houtstraat in Nijmegen. Het is een ‘groen’ ingericht gebouw, met heel veel planten en een open ‘keuken’ waar alle ingrediënten uitgestald zijn. Omdat het gebaseerd is op het fast food concept kun je jouw bestelling meenemen of ter plekke eten. Hiervoor zijn zowel binnen als buiten een aantal zitplaatsen beschikbaar (Coronaproof).

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen groen
Heel veel (nep) planten zorgen voor een groene uitstraling

 

Voor het bestellen van je eten en drinken ga je naar de bestelautomaat. Dit is een groot beeldscherm met daarop een aantal vaste basis keuzes. Denk daarbij aan ijskoffie, salade, bio brood, yoghurt, thee, water met een smaakje, smoothie, juice (sap) en French veggie. Dit is dus de eerste keuze. Hierna kom je bij een volgende scherm waar je je keuze helemaal zelf samen kunt stellen.

Stel je kiest net als ik voor salade. Dan kun je als basis kiezen voor klein, middel of groot. Daarna stel je zelf de salade samen. Voeg bijvoorbeeld tomaten, komkommer, ei en kipreepjes toe. Niet alleen de samenstelling kun je kiezen, dat geldt ook voor de topping. Tot slot maak je jouw salade af door te kiezen voor één van de vele dressings. Voor het serveren kies je uit meenemen of ter plekke eten.

Dat van de salade was natuurlijk alleen een voorbeeld. Je kunt dit voor alle eerder genoemde basis keuzes toepassen. Op die manier stel je je eigen eten en drinken samen (Create your Own).

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen inrichting
De inrichting is een mix van industrieel en veel groen

Mijn ervaring: eten en drinken volgens het Create Your Own concept

Ik ben persoonlijk geen liefhebber van echt fast food. Zo heel af en toe ga ik naar de BK als het niet anders kan, maar verder eet ik liever gezond. Heeft ook te maken met het feit dat ik helaas op moet eten wat ik eet. Door mijn migraine moet ik op voeding letten en bovendien moet ik uitkijken met bepaalde toevoegingen en stoffen (waaronder sulfiet). Verder ben ik al een tijdje bezig om KHB (koolhydraat beperkt) te eten. Ik eet geen brood (scheelt ook heel veel in migraine) en eet vooral groente en vlees (sorry voor de vegetariërs). Verder begin ik de dag met Griekse yoghurt, fruit en noten. Je kunt je voorstellen dat het concept van zelf je eten en drinken samen stellen mij daardoor erg nieuwsgierig maakte.

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen yoghurt
Zelf samengestelde yoghurt

 

Wij zijn hier op maandag 17 augustus 2020 naar toe gegaan. We kregen een korte uitleg hoe alles werkt en toen konden we aan de slag. En dat was het moment dat de keuzestress toesloeg, vooral bij mijn zoon. Want de basis heb je, maar ineens kun je kiezen uit zo veel ingrediënten. Dus wat kies je allemaal voor je bio brood? En waarmee maak je nu je ijskoffie het allerlekkerst (keuzestress voor mijn dochter)?

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen create your own
Bezig om mijn salade samen te stellen

 

Uiteindelijk hebben we allemaal na veel wikken en wegen (dat ging bij mij overigens redelijk snel) een menu samengesteld dat iedereen aansprak. Ik koos voor een grote en goed gevulde salade met kipreepjes en een gekookt eitje, sap van sinaasappel en passievrucht (als ik daaraan denk wil ik direct weer terug, want deze was oh zo lekker!), citroenwater.

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen drinken

De French veggies trokken mijn aandacht, dus daar bestelde ik ook een portie van. Mijn dochter at een carpacciosalade met ijskoffie (volgens haar is er geen leven zonder koffie hahaha). Verder werd gekozen voor brood en yoghurt.

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen salde
Dit was mijn zelf samengestelde salade

 

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen french veggie
French veggies

 

Normaal gesproken duurt het 2 – 3 minuten voordat een bestelling klaar is. Dat vind ik persoonlijk erg snel als je bedenkt dat ze het echt op maat maken met ingrediënten die je zelf bepaalt. Het is dus niet even snel opscheppen en klaar. Alles wordt echt ter plekke vers bereid. Ons eten en drinken duurde langer, omdat we nogal een uitgebreid en divers menu hebben gekozen. Maar dat wachten mocht de pret niet drukken, aangezien het de moeite van het wachten meer dan waard was. Het eten en drinken was inderdaad vers en smaakte heerlijk. Ook al zaten er wat aparte combinaties tussen 😊

Genieten van gezond fast food van The Fresh Factory in Nijmegen biobrood
Bio brood van mijn zoon, apart, maar hij genoot ervan

 

Create Your Own bij The Fresh Factory

Het mooiste van het hele concept vind ik het feit dat iedereen hier aan zijn trekken kan komen. Dat gaf ik in mijn gesprek met de eigenaar ook aan. Doordat je je zelf de ingrediënten aangeeft kun je rekening houden met allerlei allergieën en intoleranties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor amandel of sojamelk bij het samenstellen van de koffie. Ideaal als je lactose intolerantie of een koemelkallergie hebt.

Daarnaast is het concept zowel voor vleesliefhebbers als vegetariërs en veganisten geschikt. Jij bepaalt immers zelf wat je wilt eten (en deels ook hoe je dit wilt eten). Bovendien weet je precies wat je op je bord en in je drinken krijgt, want je hebt het zelf samengesteld. En hoe handig is het dat je alles ook gewoon mee kunt nemen. Ideaal als je onderweg iets gezonds wilt eten of drinken. Liever thuis genieten? Plaats je bestelling dan via Ubereats, thuisbezorgd of deliveroo.nl

Wil je het zelf proberen? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt.

 

Adres van deze hotspot

The Fresh Factory

Houtstraat 19

6511 JK Nijmegen

 

Openingstijden

Maandag – vrijdag 10:00 – 19:00 uur

Zaterdag 10:00 – 18:00 uur

Zondag 11:30 – 17:30 uur

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in