boek je vakantie bij de ANWB

*Wij mochten de Hello Fresh Box uitproberen. Een box gevuld met die verschillende recepten en alle benodigdheden om deze maaltijden te maken. Met de Hello Fresh Box elek avond een heerlijke maaltijd op tafel.

 

Inhoud

Wat is de Hello Fresh box?

Foodboxen of maaltijdboxen zijn al een hele tijd helemaal trendy. De ene na de andere foodbox wordt op de markt gebracht, allemaal met hun eigen samenstelling, voorwaarden en prijs. Wil je meer informatie? Deze foodboxvergelijker vergelijkt alle foodboxen die momenteel verkrijgbaar zijn.

De Hello Fresh is een maaltijdbox samengesteld met verse ingrediënten genoeg voor het bereiden van drie maaltijden. Elke week worden er online 12 recepten geplaatst waaruit een keuze gemaakt kan worden. Er zijn verschillende boxen beschikbaar, die ook nog eens geschikt zijn voor huishoudens van 1 – 6 personen. Ideaal voor singles, maar ook gezinnen met (kleine) kinderen.

In principe ga je een abonnement aan, waarbij je elke week drie maaltijden geleverd krijgt. Dit abonnement kun je echter altijd stop zetten of pauzeren (om op een ander moment ermee door te kunnen gaan).

De box wordt samengesteld aan de hand van de keuzes die je maakt. Met elke week maar liefst 12 verschillende recepten is er eigenlijk altijd wel genoeg keuze, ongeacht je voorkeur. Kies voor een family box, vegetarische, quick & easy of originalbox en kies de gerechten die jij erbij vindt passen.

De box wordt op de door jou gewenste dag en tijdstip geleverd. Het enige dat jij dan nog moet doen is de maaltijd bereiden en genieten.

 

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel 1

 

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel

Zoals aangegeven mocht ik de Hello Fresh Box voor mijn gezin uitproberen. Omdat het met twee tieners altijd een verrassing is wie er nog meer aanschuift (vriend van dochter) en twee tieners ook best veel kunnen eten, heb ik het zekere voor het onzekere gedaan en een 6-persoons familybox besteld. Omdat we hier in huis te maken hebben met wat voedselintoleranties en allergieën (onder andere pinda en sulfiet) moest ik de gewenste recepten tot in de puntjes nalopen.

Uiteindelijk is dit gelukt en heb ik eigenlijk vooral echt Hollandse maaltijden gekozen. Althans, twee Hollandse maaltijden en één buitenlandse. Eerlijk is eerlijk: het was voor mij de eerste keer dat ik zo puur Hollands heb gekookt. Dat komt omdat ik van oorsprong geen Nederlandse ben en ook nog eens tot vorig jaar in Suriname heb gewoond. Hollandse pot was gewoon nooit aan de orde van de dag.

Het werden dus de volgende maaltijden:

 • Varkensworst met broccolipuree
 • Andijviestamppot en schouderkarbonades
 • Kruidige jambalaya met pittige kip

 

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel 7

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel 5

 

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel 6

 

 

Alle maaltijden worden nagenoeg compleet geleverd. Dat betekend dat er niet alleen de hoofdingrediënten bij zitten, maar ook alle benodigde kruiden. Het enige dat je dan nog nodig hebt is zout en peper naar eigen smaak, olie, boter en azijn. Alles is per maaltijd verpakt en er zit een handige kaart bij met daarop aangegeven wat je nodig hebt voor die dag.

 

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel 3

 

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel 1 2

 

Ik heb de recepten stipt opgevolgd, vooral omdat het allemaal nieuwe dingen voor me waren. Alles wordt duidelijk en helder uitgelegd en de maaltijden vielen duidelijk in de smaak. Meer dan een snelle foto van een bord nemen, terwijl ik net op had geschept zat er dan ook niet in. De borden vlogen de keuken uit en waren binnen no time leeg.

Ik ben nogal nauwkeurig in de keuken en ruim tussendoor ook op, waardoor de aangegeven bereidingstijden bij mij helaas niet klopten. Stond er vor een maaltijd 25 minuten aangegeven, dan was dat bij mij al gauw 45 minuten. Niet zo handig als je rekening houdt met de aangegeven tijden. Maar zoals gezegd, dat was waarschijnlijk gewoon mijn eigen schuld.

 

Hello Fresh Box elke avond een heerlijke maaltijd op tafel 4

 

Voordelen maaltijdbox

 • Niet na hoeven denken wat je eet
 • Bijna alle ingrediënten worden meegeleverd
 • Er zit genoeg groente bij
 • Zowel met vlees als vegetarisch verkrijgbaar
 • Geschikt voor 1 – 6 personen
 • Abonnement is altijd op te zeggen of te pauzeren

 

Nadelen

 • Het is niet goedkoop
 • Je moet niet vergeten om abonnement te pauzeren of stop te zetten
 • De bereidingstijd kan afwijken (zoals dat bij mij het geval was)

 

 

Algemeen oordeel

De Hello Fresh Box is bij ons thuis goed in de smaak gevallen. De maaltijden waren makkelijk te maken en zijn volgens mij ook best goed gelukt. Van ons krijgt de Hello Fresh box een dikke 9,5.

 

 

50% Korting voor jou als lezer

Ben je niewsgierig geworden naar de Hello Fresh Box? Wil jij deze box ook eens proberen? Probeer ‘m nu met 50% korting https://www.maaltijdbox.net/hellofresh/kortingscode/. Je kunt de box elk gewenst moment opzeggen en zit nergens aan vast (ik heb het geprobeerd).

*dit is een samenwerking

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in