boek je vakantie bij de ANWB

Elk jaar staan jongeren voor dezelfde keuze; welke opleiding ga ik volgen? Er zijn zoveel opleidingen dat het moeilijk is om een keuze te maken en je misschien ook niet weet wat er precies bij jou past. Houd je van rekenen of ben je goed in het werken met cijfers? Dan vind je deze opleidingen waarschijnlijk wel interessant.

Inhoud

Finance en control

Bij opleidingen van finance en control, ook wel bedrijfseconomie genoemd, leer je hoe de balans van een bedrijf in elkaar zit. Dit is een erg brede financieel-economische opleiding waar je naast het financiële gedeelte ook veel leert over het technologisch vakgebied. Zo krijg je ook vakken als ICT en management.

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag in de zakelijke dienstverlening. Functies die hierbij passen zijn onder andere: business controller, financieel adviseur of hoofd van de administratie.

Finance, Tax and Advice

Bij de opleiding Finance, Tax and Advice leer je na te denken over ingewikkelde vraagstukken. Het is een erg brede opleiding waar veel verschillende vakgebieden voorbij komen. De opleiding richt zich op het formuleren van een goed financieel advies waarbij je ook de fiscale gevolgen ervan weet.

Na afronden van de Finance, Tax and Advice opleiding kun je aan de slag als financieel adviseur, vermogensbeheerder of verzekeringsadviseur. Wil je na afronding van deze opleiding nog doorstuderen en je specialiseren in belastingen? Dan is er bij burgerzaken opleiding, een korte opleiding die je kunt volgen wat dieper in gaat op de kennis van belastingen.

Accountancy

Tijdens een accountancy opleiding leer je financiële berekeningen te maken en grote organisatorische vraagstukken te beantwoorden. Je leert te kijken naar organisaties van buiten af. Na het afronden van een accountancy opleiding weet je organisaties te adviseren over financiële zaken en controleer je de inkomsten en uitgaven. Functies die hierbij horen zijn assistent-accountant, controller en auditor.

Fiscaal recht

Heb je een goed gevoel voor cijfers en ben je geïnteresseerd in een rechtvaardige verdeling in de maatschappij? Dan is de opleiding fiscaal recht misschien een goede keuze. Tijdens deze opleiding leer je hoe de belastingheffing in Nederland zo rechtvaardig mogelijk verdeeld kan worden over de maatschappij. Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag als belastinginspecteur, belasting fiscalist, maar ook als advocaat. Wil je na de opleiding nog doorstuderen en gespecialiseerd fiscalist worden? Dan is het aan te raden om nog een master te gaan volgen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in