boek je vakantie bij de ANWB

Een serre is een mooie toevoeging voor elk huis. Niet alleen gaat de waarde van je huis omhoog, het verhoogd ook het algemene woongenot. Geen idee waar je moet beginnen? Ontdek hier inspiratie, tips en ideeën voor het inrichten van een serre.

 

Inhoud

Wat is een serre?

Een serre is eigenlijk een aanbouw van glas of in elk geval met veel glas. Doordat een serre aansluit is het eigenlijk gewoon een verlengstuk van je huis. Een serre is in tegenstelling tot een gewone veranda of aanbouw verwarmd, waardoor je de serre het hele jaar door kunt gebruiken. Het is daardoor ook de ideale plek om planten te laten overwinteren, dankzij de combinatie van warmte en voldoende lichtinval.

 

Inspiratie, tips en ideeën voor het inrichten van een serre

Juist vanwege het feit dat een serre een verlengstuk van je huis is en de beschikking heeft over veel licht kun je deze voor diverse doeleinden gebruiken.

 

De serre als groene oase

Ben je dol op planten? Dan kun je de glazen veranda inrichten als een groene oase. Hier kunnen planten staan die veel licht nodig hebben en tegen warmte kunnen. Je kunt het effect een beetje vergelijken met een kas. Ook ideaal om planten zoals olijfbomen te laten overwinteren. Wil je het hele jaar door genieten van verse kruiden? Dan is dit de meest ideale plek in huis. Overigens kun je in een glazen verande zelfs beperkt moestuinieren, zelfs hartje winter!

Leestip: Top 10 makkelijke kamerplanten

 

Plek om tot rust te komen

Juist omdat het als groene oase gebruikt kan worden is dit de perfecte plek om je terug te trekken na een lange dag hard werken. Planten onderstrepen het rustgevende gevoel. Ben je dol op dieren? Dan zou je kunnen overwegen om hier een kleine vijver te maken of in een hoekje een grote volière te zetten. Op die manier creëer je een ruimte die je ongeacht het seizoen dicht bij de natuur laat zijn. Ideaal als je even behoefte hebt om je terug te trekken uit de dagelijkse beslommeringen.

Vergeet niet om er een lekker zittende stoel of een bankje neer te zetten. Een paar leuke kussens, eventueel een plaid en natuurlijk een mooi vloerkleed zorgen voor de finishing touch.

 

Thuiskantoor of studieruimte in de serre

Veel mensen werken (nog steeds) thuis en dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Voor de meesten is dat fijn, want als je werk gedaan is ben je direct thuis zonder te hoeven reizen. Thuiswerken kan echter ook lastig zijn, zeker als je met beperkte ruimte zit. Hetzelfde geldt natuurlijk voor iedereen die studeert: een aparte studieruimte in hetzelfde huis is ideaal. In beide gevallen kan het bouwen van een serre uitkomst bieden.

Naast een groot bureau en een ergonomische bureaustoel die helemaal past bij jou heb je voldoende plek voor overige zaken zoals studieboeken en werkspullen nodig. Vergeet ook niet dat je over voldoende stopcontacten moet beschikken om je laptop of pc aan te sluiten. Ook moet je de telefoon binnen handbereik hebben en zo nodig makkelijk en snel op kunnen laden. In de winter komt extra verlichting van pas, houd hiermee rekening bij het inrichten.

Omdat een serre voor een groot deel uit glas bestaat kan het licht overdag erg fel zijn. Dit los je op door het plaatsen van zonwering aan de buitenkant of jaloezieën of gordijnen aan de binnenkant. Tegenwoordig hoef je dit allemaal niet meer handmatig te bedienen, maar kun je met schakelaars niet alleen het licht aan en uit doen, maar ook bijvoorbeeld jaloezieën en ventilatie bedienen. Goede ventilatie is overigens ook een must in de glazen veranda!

 

Extra leefruimte creëren

Heb je in huis eigenlijk net te weinig ruimte voor het plaatsen van een mooie eethoek? Of zoek je naar een mogelijkheid om gasten te ontvangen? Of wil je voor de kinderen extra ruimte om te spelen? In alle gevallen biedt een glazen veranda uitkomst. Deze kun je immers naar eigen inzicht en wens inrichten.

Maak er een gezellige eethoek van, waarbij je profiteert van de mooie lichtinval. Plaats er een bankstel, wat stoelen en een fluffy vloerkleed, zorg voor de juiste accessoires en je hebt een extra kamer waar je eindeloos kunt genieten samen met je gasten.

Je kunt de uitbouw natuurlijk ook gewoon gebruiken als extra speelruimte voor de kinderen. Het is zelfs mogelijk om deze ruimte met de kinderen mee te laten groeien door telkens kleine veranderingen aan te brengen. Zorg er in de zomer wel voor dat het niet te warm wordt, zodat je kind hier ook echt kan genieten.

Inspiratie, tips en ideeën voor het inrichten van een serre zakelijk

De glazen veranda gebruiken voor je bedrijf

Heb je een bedrijf aan huis? Overweeg dan je bedrijfsactiviteiten te verplaatsen naar de glazen veranda. Je blijft ongemerkt onderdeel uitmaken van het huis, maar dan wel op een afgezonderde plek. Hier kun je ongestoord werken en zelfs klanten ontvangen. Stem de inrichting af op je bedrijfsvoering en het gevoel dat je bij eventuele klanten over wil brengen. De meeste klanten zullen het waarderen dat je een aparte bedrijfsruimte hebt, terwijl je een zaak aan huis hebt.

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in