boek je vakantie bij de ANWB

Sporten is gezond, maar als je dat in je eentje moet doen, dan haken veel mensen af. Gelukkig krijg je gegarandeerd plezier in meer bewegen dankzij een sportmaatje. Zoek jij een sportmaatje? Een sportpartner die de motivatie erin houdt, zodat jullie beide fysiek gezond blijven? Lees dan snel verder.

 

Inhoud

Tijd vrij maken om te sporten

We hebben het maar druk met van alles en nog wat. Ons werk houdt ons zeker 8 – 9 uur per dag bezig. Daarnaast is er misschien nog een gezin of een partner die aandacht verdient, wil je andere sociale contacten niet laten verwateren en wil je het liefst ook nog wat tijd overhouden voor jezelf.

Hoe druk je het ook hebt, sporten en bewegen is net zo belangrijk voor je algemene welzijn als werk, familie en al het andere in je leven. Maak dus wat ruimte vrij in je agenda, zodat je even lekker (intensief) bezig kunt zijn met je lichaam.

Dat is zeker na alle maatregelen extra belangrijk. Veel mensen hebben maandenlang thuis gezeten met een beperkte sociale kring. Bewegen schoot er bij in en veel mensen zien dit aan de extra kilo’s op de weegschaal. Gelukkig mogen we weer meer en daar hoort sporten zeker bij.

 

Sporten: gezond voor lichaam en geest

Dat sporten gezond is voor het lichaam weet iedereen wel. Maar wist je dat sporten ook noodzakelijk is voor je geestelijke gezondheid? Door te bewegen verminderen psychische klachten, zoals angstgevoelens en depressiviteit. Daarnaast helpt sporten of bewegen in het algemeen om minder stress te ervaren en geeft het energie. Dit in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, namelijk dat sporten alleen maar energie kost. En geloof het of niet: het kan je humeur verbeteren. Redenen genoeg dus om te gaan sporten.

 

Gegarandeerd plezier in meer bewegen dankzij een sportmaatje

Natuurlijk kun je in je eentje een blokje om wandelen of rennen. Of je gaat naar sportschool om je daar in je eentje in het zweet te werken. Maar wist je dat sporten juist vanwege de eenzaamheid voor veel mensen een drempel is? Dat is natuurlijk niet zo gek, want door in je eentje te sporten kun je al snel de motivatie verliezen. Dit terwijl bewegen juist onmisbaar is om fysiek en mentaal gezond te zijn en te blijven. Daarnaast is het veel leuker als je tussen het sporten door met iemand kunt kletsen.

Daarom is het hebben van een sportmaatje een must. Met een sportpartner aan je zijde kun je elkaar motiveren. Daarnaast is een sportmaatje niet alleen leuk om mee te sporten, het voegt ook iets toe op sociaal vlak. Je hebt ineens iemand naast je die ook fit wil worden, het nut van bewegen inziet en bovendien een leuke sparringpartner is.

Overigens: voor sommige sporten kún je gewoon niet zonder een partner. Denk aan sporten zoals tennis, squash of bijvoorbeeld badminton.

 

Gegarandeerd plezier in meer bewegen dankzij een sportmaatje community

Zo vind je de perfecte sportpartner

Heeft je vriendin geen tijd om samen met jou te sporten? Is de agenda van je partner druk bezet? Heb je een druk bezette agenda en zoek je een flexibel sportmaatje? Of ben je alleen en wil je eindelijk wat meer bewegen, maar mis je de motivatie daartoe? Via het platform sportsunited kun je makkelijk en snel een sportpartner vinden. Dit platform verbindt namelijk mensen met elkaar via sport. Bovendien willen zij een bijdrage leveren aan de gezondheid van de samenleving – binnen de community

 

Hoe werkt het vinden van een sportmaatje

Het vinden van een sportmaatje is eigenlijk heel simpel. Je meldt je aan als lid, waarna je via de app onbeperkt toegang krijgt tot de community. Daar kun je met een paar klikken een sportpartner bij jou in de buurt vinden. Word lid van een groep onderverdeeld per sport en locatie, stuur een bericht en spreek af bij een vereniging in de buurt. Er zijn diverse sporten waaruit je kunt kiezen: tennis, sqash, golf, badminton, padel en nog veel meer. Flexibel, ontspannend en vooral leuk voor jou en je sportmaatje!

 

Benieuwd hoe het allemaal werkt? Neem een premium account en krijg de eerste drie maanden gratis!

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in