boek je vakantie bij de ANWB

Kerst nadert en dat betekend dat er weer overal in binnen- en buitenland Kerstmarkten te vinden zullen zijn. Bijna iedereen kent de markten in Nederland en Duitsland wel, maar wist je dat je ook heel goed kunt Kerstshoppen op de Kerstmarkt in Londen?

 

Londen is the place to be

Londen is de toeristische trekpleister van Engeland en kan het hele jaar door bezocht worden. Londen heeft tal van bezienswaardigheden, verdeeld over de hele stad. Zelf zijn wij tijdens onze vakantie in 2014 in Londen geweest. Wij hebben over de beroemde Londen Tower Bridge gelopen, zijn langs Buckingham Palace en de Big Ben gelopen en hebben Piccadilly Circus bezocht.

De stad heeft tal van musea waardoor het kiezen best lastig was. Uiteindelijk hebben we het Natural History Museum bezocht en Ripley’s Believe it or not. Laatstgenoemde was een doorslaand succes met onze twee tieners. Een echte aanrader als je dol bent op rariteiten en kinderen hebt die een museum eigenlijk maar saai vinden.

Londen is ook dé plek bij uitstek als je van uitgaan houdt. Talloze restaurants, bioscopen, theaters en nachtclubs bieden bezoekers dag en nacht vertier. Vervelen is er dus zeker niet bij.

 

Kerstshoppen op Kerstmarkt londen tower bridge
Londen Tower bridge 2014 ©tipsvoorjou

 

Kerstshoppen op de Kerstmarkt in Londen

Engelsen zijn gek op Kerst en dat is duidelijk te zien. Vanaf november zijn de winkelstraten in de Engelse hoofdstad een ware sensatie. De ene etalage is nog mooier dan de andere. Het bekende Harrod’s met de speciale Kerstafdeling is een must om te zien als je rond Kerst in Engeland bent. Naast de vele (bekende) winkels en winkelstraten moet je ook de Londense Kerstmarkten niet vergeten te bezoeken.

De twee bekendste Kerstmarkten in Londen zijn Winter Wonderland in Hyde Park en Winter Market in Southbank Centre. Winter Wonderland is een groot feest voor jong en oud. Er is een heuse Duitse Kerstmarkt, maar liefst twee kerstcircussen, een echte ouderwetse kermis en ijsbaan. De inwendige mens komt niets tekort en kan zich tegoed doen aan allerlei typische Kerstlekkernijen, zoals glühwein en Duitse Bratwurst. Vervelen is er in elk geval niet bij tijdens een bezoek aan deze Kerstmarkt in Engeland.

 

kerstshoppen op kerstmarkt londen hyde park
Kerstmarkt Hyde Park

 

Op de Winter Market in Southbank Centre vind je 50 houten kraampjes waar je naar hartenlust kunt Kerstshoppen. Er is volop entertainment van live muziek tot koren, er zijn ijssculpturen en als je even bij wilt komen dan kun je ontspannen in de Finse sauna met gratis uitzicht over de rivier de Thames. Ideaal, want het weer in Engeland kan behoorlijk koud en nat zijn. De perfecte plek om nog even de laatste cadeautjes voor Kerstavond te kopen.

 

Ben jij wel eens gaan Kerstshoppen op de Kerstmarkt in Londen? Of ben je wel eens in Engeland geweest tijdens Kerst?

 

kerstshoppen op kerstmarkt londen sfeerfoto
Kerst in Londen

 

 

Dokteronline.com

16 REACTIES

    • Is in elk geval weer eens wat anders dan de bekende Kerstmarkten in de buurlanden (oke, Engeland is ook een soort van overzees buurland 😉 )

  1. Och, wat leuk lijkt me dat. Gewoon een dagje, met koffertje op wieltjes. Lekker shoppen bij Harrods… Volgend jaar denk ik want dit jaar kun je me rollen! Leuk artikel, love de pictures.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in