boek je vakantie bij de ANWB

Je kent het wel: klusjes in huis waar je als een berg tegenop ziet! Dat kan variëren van het ophangen van een lamp tot het verven van de plinten. Met deze tips om gegarandeerd een einde te maken aan vervelende klusjes in huis kun je direct aan de slag gaan.

 

 

Inhoud

Klusjes in huis: nagenoeg iedereen heeft er last van

Je kunt nog zo georganiseerd zijn: nagenoeg iedereen heeft wel een onafgemaakte klus in huis. Bij de één is het een klein klusje dat in een paar minuten gefixed is, bij een ander moet nog een heleboel werk verricht worden. Feit is, dat als je met iemand een gesprek hebt over klusjes die nog gedaan moeten worden dat je dan al snel hoort dat je niet de enige bent die hier last van heeft.

 

Waarom worden klusjes uitgesteld?

Misschien vraag je je af waarom die (vervelende) klusjes toch telkens weer uitgesteld worden. Dat heeft met een aantal dingen te maken. Als je dingen laat liggen is de kans groot dat je er op een gegeven moment zo aan gewend bent, dat je er gewoonweg overheen kijkt. Daarnaast is het zo dat hoe langer je wacht met het oppakken van een klus dat je er steeds meer tegenop ziet. Dit kan op een gegeven moment zelfs voelen als een onoverkomelijk probleem.

Tenslotte zijn er altijd leukere dingen te bedenken die je op dat moment kunt doen. En onder leuk valt alles dat niets met de klus te maken heeft.

Tips om een gegarandeerd een einde te maken aan vervelende klusjes in huis

 

Tips om gegarandeerd een einde te maken aan vervelende klusjes in huis

Is voor jou nu de maat wel vol? Wil je een einde maken aan al die vervelende klusjes die je maar uit blijft stellen? Dan zijn onderstaande tips echt iets voor:

  • Deadline: stel een deadline op en zorg dat je een stok achter de hand houdt, mocht de deadline naderen zonder dat je de klus opgepakt hebt.
  • Maak een to do lijst: vaak helpt het om een to do list of een stappenplan op te stellen, zodat je voor jezelf overzichtelijk ziet hoe lang de klus duurt en wat je er allemaal voor moet doen
  • Beginnen en afmaken: heb je eenmaal een dag en tijdstip gepland om een klus op te pakken? Zorg dat er niets tussenkomt en je de klus zonder onderbrekingen af kunt maken
  • Beloon jezelf: heb je de klus geklaard? Beloon jezelf dan! Het maakt niet uit of dit een grote of kleine klus is, je hebt iets gedaan waar je al lang tegenop keek. Nu is de klus geklaard en kun je achterover leunen. Tijd dus om jezelf te belonen met een lekkere taart, een drankje of gewoon me-time

 

Hulp inschakelen voor de klus

Soms kan het lastig zijn om een klus zelf uit te voeren. Dan is het handig om externe hulp in te schakelen. Een handig platform hiervoor is bijvoorbeeld Belfix.nl. Hier vind je allerlei betrouwbare specialisten die hun diensten aanbieden, zoals bijvoorbeeld een loodgieter, schoonmakers en tuiniers.

 

 

 

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in