boek je vakantie bij de ANWB

Pinksteren 2021 evenementen uitjes festivals. Tips en ideeën voor het Pinksterweekend 2021. Leuke uitjes voor Pinksteren 2021. Weet je niet wat je kunt doen op zondag 23 mei en maandaag 24 mei 2021? Lees dan snel verder om er een geslaagd Pinksterweekend van te maken

 

Inhoud

Wat is Pinksteren?

Precies 50 dagen na Pasen komt eerst Hemelvaart en dan Pinksteren. Voor veel mensen is de ware betekenis niet meer van belang. Belangrijk is het feit dat het veelal om een extra lang weekend gaat. Tijd dus om een leuk uitje met het hele gezin te plannen. Ik heb de leukste evenementen en festivals voor jong en oud op een rijtje gezet.

Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met alle geldende Coronamaatregelen. Als de maatregelen vanaf woensdag 19 mei versoepeld worden kun je samen met je gezin genieten van uitjes naar diverse pretparken en dierentuinen. Met deze tips krijg je korting bij dierentuinen en pretparken.

 

Jazz in Duketown Den Bosch – online

Omdat het nog niet mogelijk is om live naar festivals te gaan, kun je vanaf 21 mei t/m 24 mei 2021 genieten van de livestream editie van Jazz in Duketown. Vanuit de Verkadefabriek en Willem Twee kun je genieten van maar liefst 30 verschillende jazzconcerten. En dat helemaal gratis!

Wanneer: 21 mei t/m 24 mei 2021

Waar: online

Tijd: 18:00 uur

Toegang: Gratis

 

Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag 24 mei 2021 is het weer Dag van het Kasteel. Het thema van dit jaar is: ‘Wat? Water!: De rol van water op kastelen en buitenplaatsen. Het Pinksterevenement wordt online georganiseerd, zodat je ongeacht de maatregelen kunt genieten. In samenwerking met maar liefst 100 vrijwilligers maak je kennis met bijzondere monumenten en het verhaal erachter. Trek eropuit met de Spacetime Layers app en ontdek al wandelend of fietsend de leukste kastelen en buitenplaatsen. Of blijf gewoon thuis om te genieten van deze dag.

Wanneer: maandag 24 mei 2021

Waar: hele land

Tijd: hele dag

Toegang: gratis

Pinksteren 2021 evenementen uitjes festivals dag van het kasteel

 

Festival Worteldagen

Het kleinschalige beeldend theater festival Worteldagen vindt dit jaar compleet online plaats van 21 mei t/m 24 mei 2021. Via de camera wordt je langs vier verschillende optredens gebracht. Er zijn maar liefst negen verschillende routes, die door 40 studenten van verschillende kunstacademies in heel Nederland zijn uitgezet.

Wanneer: 21 t/m 24 mei 2021

Waar: online

Tijd: zie website

Toegang: zie website

 

 

Funcarrun Amsterdam

Heb je een auto van 20 jaar of ouder? Dan kun je op Tweede Pinksterdag meedoen aan de Funcarrun Amsterdam. Dit leuke evenement wordt helemaal Coronaproof georganiseerd. Het gaat hierbij om een introductiedag met een route die de deelnemers in en rond Amsterdam laat rijden. Je krijgt bij aanvang een opdrachtenblad mee. Aan het einde van de dag heb je 120 – 180 kilometer afgelegd. Aan de rit zijn prijzen gekoppeld! Het thema wordt nog even geheim gehouden. Bij de start krijg je een promotiepakket en een drankje ‘to go’.

Wanneer: tweede Pinksterdag maandag 24 mei 2021

Waar: Haarlem (zie website)

Tijd: zie website

Toegang: 34,95 euro per team/voertuig

 

KunstRAI online

Op donderdag 20 mei as. opent de online preview voor KunstRAI 2021.KunstRAI Connected is het digitale programma van de gelijknamige beurs voor moderne en hedendaagse kunst in Amsterdam. Het verbindt galerie en kunstenaar met bezoekers door middel van inspirerende interviews en dagelijks nieuwe content.

Het platform maakt het mogelijk om de werken van ruim tachtig deelnemende galerieën en de vele makers te ontdekken. De online exposities bieden bezoekers daarnaast de kans om de kracht van kunst vanuit huis op een unieke manier te beleven.

In deze tijden is kunst relevanter dan ooit tevoren. De KunstRAI wil met haar online campagne verbindingen creëren, de dialoog starten en opzoek gaan naar de vele mogelijkheden die de kunst ons brengt.

Wanneer: 20 mei t/m 9 juni 2021

Waar: online

Tijd: hele dag

Toegang: gratis (kunstwerken diverse prijzen)

 

Aangezien er versoepelingen op de agenda staan, kan het zijn dat er meer uitjes en evenementen georganiseerd zullen worden. Heb je zelf nog een leuke aanvulling? Zet het dan gerust hieronder in de comments.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in