boek je vakantie bij de ANWB

Ik zat deze week ook op de piekertrein! En dit vooral door een overdosis stress…
Mijn nieuwe boekje werd vrijdag geleverd en ik moest ervoor zorgen dat iedereen die dit besteld had het boekje op tijd kreeg. Maar ik moest ook alle betalingen controleren, adressen opzoeken, labels maken om te versturen…Je kent het wel! Veel gepieker dus.

 

Niet piekeren in bed

Ik laat geen gepieker toe in bed. Omdat het heel belangrijk is dat je voldoende slaap hebt. En dit vooral voor ons mentaal en fysiek welbevinden. Je zal heel snel klachten en problemen ondervinden wanneer je te weinig geslapen hebt. De regel is als je langer dan 20 min in bed ligt te piekeren, dan moet je opstaan!

Je slaapkamer verlaten zodat deze niet gelinkt kan worden met je gepieker. Wat doe je dan midden in de nacht? Blader even in een tijdschrift, maak een woordzoekertje of misschien heb je nog een aflevering van je favoriete serie op de digibox staan. Ga niet sporten of gamen! Doe ook geen huishoudelijk werk omdat je daar de dag nadien de voordelen van zou kunnen zien en misschien de volgende nachten geneigd bent om terug op te staan om te gaan strijken of zo. Het is ook geen goed idee om op de computer te werken.

Wanneer je voelt dat je weer helemaal ontspannen bent dan pas ga je terug naar bed.

 

Laat de stress niet winnen! Ga op zoek naar ontspanning

Neem eens een ontspannend bad of douche na een stresserende dag!
Laat je bad vollopen en doe er wat badschuim bij. Steek enkele kaarsjes aan en laat wat muziek spelen op de achtergrond. Wist je dat geuren een grote invloed kunnen hebben op je humeur? Tover je badkamer dus om in een heuse spa door te kiezen voor kaarsjes en geurstokjes die heerlijk ruiken. Lavendel, sinaasappel of citroenmelisse zijn ideaal om daarna heerlijk ontspannen naar bed te gaan.

Zorg dat je badkamer verwarmd is tot ongeveer 22 graden. Zo vermijd je een te groot
temperatuurverschil als je uit bad komt. Het badwater is perfect bij 38 tot 39 graden.
Heb je geen bad? Geen nood! Je kan perfect ontspannen onder de douche!
Doe enkele druppeltjes etherische olie op een washandje samen met wat neutrale badschuim.
Indien mogelijk laat het water door het washandje op je lichaam druppelen. Of zeep je volledig in met het washandje. De geuren gaan verdampen door de warmte van het water en op die manier ruikt je badkamer heerlijk. Net alsof je in de welness bent.

Sluit af met een lichaamsolie, indien mogelijk in dezelfde geur. Je huid wordt superzacht en je geniet nog even na van de heerlijke geuren.

Wedden dat alle stress weg is? Probeer het maar eens…

Lieve groet!
Pedrouchka

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in