boek je vakantie bij de ANWB

Niets zo fijn als even uitwaaien. Wij gingen heerlijk een weekendje weg in eigen land bij Landal Landgoed ’t Loo. Even bijkomen van de dagelijkse beslommeringen en met z’n allen genieten van een paar dagen rust.

 

Inhoud

Vakantiepark Landal Langoed ’t Loo

Wij mochten een weekendje weg naar Landal Landgoed ’t Loo. Een fijn vakantiepark op de Veluwe niet zo ver van Hanzesteden als Kampen en Zwolle. Het park zelf ligt dus midden in de natuur en dat zie je al als je onderweg bent naar het park.

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land ingang
De prachtige ingang van Landal Landgoed ’t Loo

Op het park zelf vind je naast de mooie natuur ook een prachtig recreatiemeer, waar in de zomer veel te doen is. Wij zijn in het voorjaar geweest, dus zwemmen in een natuurplas was er niet bij. Rondom het meer zelf vind je nog een kabelbaan en wat andere toestellen, daar kun je het hele jaar door gebruik van maken.

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land

Andere outdoor activiteiten zijn onder andere een tennisbaan, voetbal/basketbalveld en een midget golf baan. Je kunt fietsen huren om de omgeving te verkennen of een skelter om over het park te rijden. Kleintjes kunnen een bezoekje brengen aan het huisje van Bollo of de dierenweide.

Het weer viel helaas wat tegen tijdens ons bezoek, maar dat mocht de pret niet drukken. Er is een leuk vernieuwd zwembad met vermaak voor jong en oud. Van glijbanen tot een baby zwembad: in het zwembad kun je urenlang genieten, zelfs als het buiten met bakken uit de hemel komt.

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land zwembad

Daarnaast vind je in de Park Plaza een indoor speelplaats, bowlingbaan en pooltafels voor de kleine en grote kinderen (en volwassenen). Verder kun je genieten van lekker eten bij de brasserie, pizzeria (helaas slechts zeer beperkt open), bar en de snackbar. Er is een supermarkt en een winkeltje, dus vervelen is er zeker niet bij.

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land park plaza

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land park plaza supermarkt

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land park plaza brasserie
Brasserie

Ook de omgeving van het park is meer dan de moeite waard om te verkennen. Grote en kleine plaatsen die er gewoon om vragen om bezocht te worden. Ideaal voor cultuur liefhebbers, mensen die van shoppen houden en foodies. Liever weg uit het geroezemoes van de steden? Dan kun je gewoon de natuur intrekken om daar helemaal tot rust te komen.

 

Landal Landgoed ’t Loo: heerlijk een weekendje weg in eigen land

Zoals gezegd zijn we er een weekendje tussenuit gegaan. Vanaf vrijdagmiddag tot maandagochtend even niets moeten en vooral ontspannen. Eigenlijk wilden we vrijdag al veel eerder uit huis vertrekken en eerst nog een middagje Zwolle doen, maar dat is er op de één of andere manier niet van gekomen.

Dus zijn we  (mijn man, zoon en ik) iets eerder naar Landal Landgoed ‘t Loos gegaan om daar alvast alles te verkennen en onze spullen in de bungalow te zetten. Ook hebben we op het bungalowpark een hapje gegeten als lunch.

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land bungalow

 

Later in de middag kwam onze dochter met haar man en onze kleindochter. Alhoewel de kleine nog net geen 7 maanden oud was, keek ze direct bij binnenkomst haar ogen uit en was ze amper te houden van enthousiasme. En dat zelfs voordat ze haar oma en opa zag!

Omdat het settelen met een kleine toch iets langer duurt, besloten we daarna in de brasserie te eten. Nu kun je je in Park Plaza prima vermaken na het avondeten, maar wij gingen lekker terug naar het huisje om van onze avond te genieten.

Landal Landgoed ’t Loo weekendje weg eigen land laan
Lekker lopen op het park

 

Zaterdag was het druilerig weer en bleven we lekker in en om het huisje hangen. Daar kregen we ook bezoek van een eekhoorntje. Mijn dochter en schoonzoon zijn nog gaan skelteren, dus wij mochten even genieten van onze kleindochter. In de middag zijn we in de auto gestapt om even naar Kampen te rijden. Een rit van ongeveer 20 minuten. Kampen is een mooie Hanzestad, waar genoeg te zien is. Uiteindelijk hebben we bij Grandcafé Efes avond gegeten.

Zondag was het de bedoeling om met z’n allen naar verschillende kringloopwinkels in Deventer te gaan, maar mijn dochter wilde toch liever rustig aandoen. Dat is nou het fijne van een bungalowpark: je kunt namelijk ook gewoon in het huisje blijven en toch ben je er tussenuit. Zij bleven dus achter en wij reden richting Deventer.

Maandag in de ochtend was het nog even flink aanpoten, omdat je voor 10:30 uur uitgecheckt moet zijn. Lijkt laat, maar met een baby is het altijd afwachten of je het op tijd red. Het is gelukt, maar was wel veel stress. Daarna zijn we nog lekker uit gaan waaien bij de Apenheul, waarna het richting huis ging.

Al met al was het een super geslaagd weekendje weg en kan ik een verblijf bij Landal Landgoed ’t Loo van harte aanbevelen.

 

Weekendje weg? Kies voor een vakantiepark

Wil je er even tussenuit tijdens het weekend? Boek dan een huisje op een vakantiepark. Je hebt dan de beschikking over een volledig ingericht huisje, voorzien van alle gemakken en ben toch even weg van huis. Alle vakantieparken liggen in de natuur, waardoor je echt helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten. Daarnaast is een vakantiepark de perfecte accommodatie voor een multigeneratie vakantie: samen met oma, opa, ouders en kinderen naar een vakantiepark om met en van elkaar te genieten.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in