boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu trek hebt in een lekker glaasje bubbelwater of je kinderen wil verrassen met een gezonde frisdrank, lekker bruisende drankjes maak je met de SodaStream. Met ruime keuze uit verschillende modellen, zodat je zowel gebruiksgemak als design af kunt stemmen op je eigen wensen en behoeften.

 

Inhoud

Het verhaal van SodaStream

Wist je dat het bedrijf SodaStream al heel lang bestaat? Veel mensen denken bij bruisend water of drankjes met bubbels aan een uitvinding die recentelijk is gedaan, maar niets is minder waar. SodaStream bestaat namelijk al sinds 1903 en begon als een Israëlisch frisdrankenbedrijf. Overigens werden toen al sodrastream apparaten om thuis zelf frisdranken te maken op de markt gebracht. Toen het bedrijf in 1988 fuseerde met Soda-Club werd de overstap gemaakt naar gezondere dranken.

Het bedrijf is nog steeds operationeel vanuit Israël en geniet wereldwijd bekendheid. Het is zelfs zo populair dat het in 2010 op de NASDAQ beurs is gegaan. Deze populariteit bleef natuurlijk niet onopgemerkt, want in 2018 heeft PepsiCo het bedrijf voor een slordige 3,2 miljard overgenomen.

Overigens was er in de jaren ’90 al en soortgelijk apparaat op de Nederlandse markt. Helaas weet ik zelf niet of dit ook van SodaStream was. Wat ik nog wel weet is dat het apparaat met ampullen gebruikt werd om zodoende de bubbels in het water te krijgen.

 

 

Wat is SodaStream?

SodaStream is eigenlijk de naam voor het hele bedrijf. Het bedrijf dat SodaStream apparaten op de markt brengt. Deze apparaten zijn voorzien van een gascilinder, waarmee je koolzuur in het water pompt. Er hoort een speciale plastic of glazen fles bij dat gevuld wordt met normaal water uit de kraan. Door een paar keer op een knop te drukken verandert het water is bruisend water.

Door de knop vaker of juist minder vaak in te drukken kun je de hoeveelheid bruis bepalen. Ideaal om zo af te stemmen op je eigen smaak en wensen. De gascilinder is geschikt voor het maken van 50 – 60 liter water, afhankelijk van hoeveel bubbels je erin wil hebben.

Naast de gewone fles die je thuis kunt gebruiken zijn er ook een accessoires zoals handige meeneemflessen, Sodastream glazen en glazen karaffen.

 

SodraStream verkrijgbaar bij de Hema

Goed nieuws, want vanaf nu kun je de SodaStream gewoon kopen bij de Hema! Naast het SodaStream apparaat zelf vind je in de verpakking een bijpassende Hema fles. Deze is hervulbaar en duurzaam, zodat er minder afval weggegooid wordt. Mocht je meer flessen nodig hebben, dan shop je deze makkelijk en snel online of in de winkel. De cilinderfles maakt 60 liter bruisend water en daarna moet deze omgeruild worden. Ook dat kan vanaf nu gewoon in je vertrouwde Hema winkel.

 

De nieuwste modellen SodaStream

Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en heeft aan het eind van vorig jaar maar liefst drie nieuwe toestellen op de markt gebracht. Dat waren de  TERRA, ART en DUO. Alle drie vernieuwende apparaten met elk hun eigen design en voordelen.

SodaStream TERRA is de opvolger van de eerder op de markt verschenen Spirit. Bij dit toestel staat vooral gebruiksgemak en comfort voorop. In tegenstelling tot zijn voorganger is dit apparaat voorzien van een speciale quick connect cilinder die aan de roze kleur te herkennen is. Je kunt deze dus niet gebruiken met de bekende blauwe cilinder.

SodaStream DUO is een primeur en kan zowel met glazen als plastic flessen gebruikt worden. Ideaal als je maar in je eentje bent en trek hebt in een glas bruisend water, zonder daarvoor een hele grote fles te moeten maken.

SodaStream ART is de meest geavanceerde in het rijtje met een retro look. Het toestel heeft geen drukknop aan de bovenkant, maar een hendel aan de zijkant die je makkelijk en snel op en neer beweegt. Vooral handig als je kinderen hebt die zelf frisdrank willen maken.

Lekker bruisende drankjes maken met de SodaStream 2
SodaStream TERRA

 

Lekker bruisende drankjes maken met de SodaStream

Je kunt met de SodaStream dus in eerste instantie bruisend water maken. Op die manier maak je het drinken van water al een stuk aantrekkelijker. Wil je het nog lekkerder maken, ook voor kinderen? Dan heb je de mogelijkheid om allerlei smaken toe te voegen aan het water. Van het bekende Pepsi tot andere, meer gezonde varianten (dit zijn de zogenaamde fruit drops). Je kunt er werkelijk alle kanten mee.

Lekker bruisende drankjes maken met de SodaStream 1

 

Ook een heerlijke mocktail maak je met een Sodastream in een handomdraai. Toen ik kennismaakte met de Sodastream werd ik getrakteerd op een heerlijke mocktail. Deze was gemaakt met vlierbloesemsiroop (verkrijgbaar bij de Ikea), wat limoensap (vers) en aangevuld met bruisend water. Het was een heerlijk verfrissend drankje dat ook nog eens leuk staat tijdens een feestje. Zwanger en kidsproof, dus ideaal!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anja (@tipsvoorjou1)

 

Wat kost een SodaStream?

Waarschijnlijk vraag je je nu af wat die allemaal mag kosten. Een nieuw SodaStream apparaat koop je voor 50 – 100 euro, afhankelijk van het model en de kleur. De cilinders kosten per keer 12 – 13 euro. Het is de bedoeling dat je de cilinders omruilt voor een gevulde fles. Op die manier wordt de stroom afval beperkt en is het kosten besparend. Hier vind je uitleg over wat een liter SodaStream bubbelwater nu echt kost.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in