boek je vakantie bij de ANWB

In een nieuwe reeks vertelt Lindsey over haar avonturen als stewardess. Je maakt nogal eens wat mee tijdens een vlucht van hilarisch tot ernstig. Van passagiers die je nooit meer vergeet tot situaties die je liever niet mee had willen maken. Vandaag trapt Lindsey af met aparte vragen van passagiers.

 

Wie is Lindsey?

Ik ben Lindsey (37) en reeds 15 jaar in een relatie met Geert (44) Samen hebben we 3 leuke kinderen van 5-7-9 jaar. We hebben elkaar leren kennen in Gent en in 2008 zeiden we België vaarwel om aan een nieuw avontuur te beginnen met een nieuwe job in de luchtvaart als steward en stewardess. We hebben samen in Zweden en Sicilië gewoon en ondertussen wonen we met ons gezin al 10 jaar in Tenerife. Na 13 jaar in de luchtvaart hebben we een collectie aan leuke, grappige en gekke verhalen vergaard. Zelf houden we van avontuurlijke reizen met onze 3 wereld kinderen en delen we graag leuke tips over reizen.

 

Avonturen van een stewardess: aparte vragen van passagiers

Als passagier heb je alle recht om vragen te stellen aan stewardessen. Daarvoor zijn ze er en het is onderdeel van hun werk. Sommige vragen zijn echter heel… apart en hilarisch. Ook de reacties op een antwoord van de stewardess zijn soms heel bijzonder te noemen. Hieronder een kleine greep uit vragen die Lindsey tijdens haar werk voorgeschoteld heeft gekregen.

Passagier: Waarom is Parijs verder vliegen dan Madrid? (Vanuit Tenerife )

Passagier: Om hoe laat landen we? Ik: Binnen 1:05 min …5min later… Passagier: om hoe laat landen we dan echt ?

Passagier: Mogen we roken in de toiletten? (Sinds 1998 is het verboden om in het vliegtuig te roken en dat geldt ook voor de toiletten)

Passagier: Bent u Pools? Ik: Nee van België. Passagier: Bent u zeker dat u niet Pools bent ??🤔 Passagier: Begint te praten in het Russische. Ik: sorry ik spreek geen Russisch. Spreekt u Engels, Frans, Spaans, Italiaans…?? Passagier: spreekt gewoon verder in het Russisch, alsof ik haar maar moet verstaan…. (op een vlucht van Londen naar Tenerife )

Passsagier: Mag ik het toilet doorspoelen?? Of kan dat een crash veroorzaken?

Passagier tijdens de vlucht: Kunt u mijn koffer eens uithalen, want mijn gsm zit er nog in? Ik: natuurlijk meneer, in welk overhead locker (bagage rek) zit uw koffer? Passagier: die is niet hier, die koffer heb ik ingecheckt bij de balie.

Passagier: Als ik de Bluetooth aan zet is hij dan in flightmode ? Ik: Nee, sorry, Bluetooth is voor connectie met een ander apparaat en heet daarom Bluetooth en niet flight mode. Passagier: Ja maar is dat dan ook flight mode ?

Terwijl we aan het vliegen zijn vraagt er een passagier. Zijn we al aan het vliegen want ik voel het vliegtuig niet bewegen

Passagier: Waar zijn we nu? Ik: Geen idee ik kan geen wegmarkeringen zien van hieruit, maar ik kan het de captain (gezagvoerder) vragen. Passagier: kijkt uit het raam, kijkt terug naar mij en zegt: Het is toch een klare dag kan je dan niet zien waar we zijn? (Kleine tip: bij langere afstanden kun je op het scherm voor je stoel zien waar je precies bent)

Vlucht boven open zee. Passagier: Waar zijn we ? Ik: In een vliegtuig op 11km hoogte ongeveer.

Passagier: Wanneer landen we in Madrid? Ik: Euh niet… dit vliegtuig is opweg naar Tenerife niet naar Madrid.

Passagier: Waarom hebben we vertraging. Ik: Omwille van de hevige sneeuwval. Passagier: Zou je dan niet beter opstijgen, daarboven sneeuwt het niet!

Passagier: Ik heb een noten allergie, kunt u dit omroepen. Ik: Natuurlijk kan ik dat, bent u allergisch aan alle noten of alleen bepaalde noten zoals kokosnoot? Hebt u een epi-pen bij u? En waar is uw exacte zitplaats, zodat ik die kan noteren. Passagier: Ja alle noten, nee geen pen bij, zitplaats…. 3uur later tijdens de service…. Passagier met alle noten allergie (die geen epi-pen bij zich heeft voor het geval hij in shock zou raken) zit een zak M&M’s te eten !!!! Ik: (bijna in paniek) Meneer daar zitten pinda noten in! Passagier: Ja geen probleem hoor, de chocolade zorgt er voor dat het zout niet prikt in mijn mond…

 

Zoals je ziet komen passagiers met de meest vreemde uitspraken en vragen. Het is ieders goed recht om vragen te stellen en domme vragen bestaan niet. Maar soms vraag je je wel af hoe mensen het verzinnen.

Tot de volgende keer met nieuwe avonturen van een stewardess!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in