boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij dol op make-up? Ga je niet zonder mascara, oogpotlood en concealer de deur uit? Lees dan snel verder, want deze make-up trends 2023 mag je niet missen. Van populaire TikTok trends zoals mid-tone blushing en underpainting tot jaren ’90 look en dramatische wing eyeliner.

 

Inhoud

Trends in de modewereld

Elk jaar en eigenlijk elk seizoen worden trends in de modewereld aangepast. De aanpassingen hebben te maken met de omstandigheden waarin we leven, modekleuren die hip zijn, maar ook terugkerende trends die één keer in de zoveel tijd hun kop opnieuw opsteken. Dat zie je bijvoorbeeld heel goed terug in de haartrends 2023: daar komen kapsels terug uit de jaren ’70. Wat de make-up trends 2023 betreft gaan we terug naar de jaren ’90.

 

Deze make-up trends 2023 mag je niet missen

Steeds vaker worden trends beïnvloedt door TikTok. Niet zo gek, want vooral jonge mensen gebruiken dit platform als inspiratiebron en zoekmachine. Het is dus niet meer dan logisch dat hier nieuwe trends ontstaan die inspireren en uitnodigen om na te doen. Denk maar aan de bekende butterfly cut die iedereen ineens na ging doen (en waar menig kappershart van gebroken moet zijn geweest door alle thuiskappers waarbij het gruwelijk mis ging). Haal je lipstick, concealer en oogmake-up tevoorschijn en ga aan de slag met onderstaande make-up trends.

 

1. Underpainting

Een trend die nu al groot is vanwege de populariteit op TikTok. Mocht je het gemist hebben, hieronder vind je een filmpje, zodat je zelf kunt zien hoe je underpainting toe kunt passen. Het doel is in elk geval om de contouren van je gezicht op een natuurlijke manier te benadrukken. Daarom worden bij deze techniek eerst de contouren benadrukt voordat je je foundation aanbrengt.

@maj.beauty

Really hope I find my ppl with this one. Definitely trust the process 😉 #scottbarnesmakeup #scottbarnesglow #underpainting #underpaintingmakeup #celebmakeuprecreation #jlomakeuptransformation #jlomakeup #jlomakeuproutine #kendalljennermakeuplook #haileybiebermakeup #kendalljennermakeup #makeuptips #makeuphacks #contouring101 #contourtips #concealertips #surrealskinfoundation #surrealskinliquidfoundation #scottbarneschallenge #scottbarnes #makeupchallenge

♬ original sound – MAJ 🖤

 

2. Mid-tone blushing

Nog een trend die een grote hype is op Tiktok is mid-tone blushing. Het gaat daarbij om de finishing touch van je make-up look, waarmee je eigenlijk de blush en onder ogen make-up op perfecte manier bij elkaar brengt. Omdat beelden meer zeggen dan woorden vind je hieronder een TikTok filmpje met uitleg hoe je dat precies moet doen.

@makeupbylexh

Replying to @sun_eater_4_life updated midtone blushing explanation/tutorial— keeping it short and sweet 💖 #midtoneblush #midtoneblushing #blushundereye #kyliepinkpower #makeuptipsandtricks

♬ original sound – lex

 

3. Dramatische wing eyeliner

Ben jij fan van eyeliner? Goed nieuws, want dit jaar mag je compleet uitpakken wat het gebruik van eyeliner betreft. Geen simpele lijn die nauwelijks te zien is. In 2023 is de dramatische wing eyeliner hot. Zeker als je dit combineert met kunstwimpers of het gebruik van een goede mascara die je wimpers voller en langer laat lijken.

Deze make-up trends 2023 mag je niet missen winged eyeliner

 

 

4. Creëer een koele oogopslag door de juiste oogschaduw

Voor de make-up trends 2023 geldt dat je ogen een grote rol spelen. Dat is niet vreemd, want ogen spreken tot de verbeelding en zijn vaak het eerste dat je opvalt als je iemand nieuws ontmoet. Kies dit jaar voor minder opvallende kleuren oogschaduw, maar meer voor kleuren als zacht roze, smokey grijs en natuurlijke lichtbruin/beige tinten.

Deze make-up trends 2023 mag je niet missen koele oogopslag

 

5. Minimalistische make-up

De kunst om eruit te zien alsof je geen make-up draagt, terwijl dit wel het geval is, dat is de minimalistische make-up trend 2023. Vergeet een dikke laag foundation, waardoor je huid amper kan ademen. Kies voor een dunne laag die zo dicht als mogelijk bij je eigen kleur ligt. Hoe natuurlijker hoe beter.

 

6. Opvallende glimmende jukbeenderen

Hou jij meer van glitter en glam? Dan is deze trend iets voor jou. Dit jaar mogen je jukbeenderen in de spotlight gezet worden. Dat doe je door subtiele licht glimmende poeder op je jukbeenderen aan te brengen. Als je het goed doet, lijkt het alsof je gezicht extra diepte en dimensie krijgt.

@cocoaswatches

you just can’t go wrong with somethin bronze and shimmery on the cheeks ! 🙌🏿In the shade “Bronzite” #cocoaswatches #makeupswatches #darkskinmakeup #blackgirltiktok

♬ original sound – ForTunes

 

7. Kies voor lekker veel kleur

Ben jij niet zo van minimalistisch en vind je dat je make-up op mag vallen? Dan kom je dit jaar gegarandeerd aan je trekken. Ga helemaal los met kleuren voor je oogleden of kies voor een opvallende kleur zoals paars op je jukbeenderen, voorhoofd en kind. Of zet je lippen in de spotlights met een felle neon roze lipstick.

https://www.instagram.com/p/CD6y0phB2Jx/?utm_source=ig_web_copy_link

 

8. Gecamoufleerde wenkbrauwen met concealer

Ben jij niet blij met je wenkbrauwen? Zou je deze het liefst willen bleken, maar gaat je dat net te ver? Probeer het dan met deze trend: camoufleer je wenkbrauwen dan gewoon met concealer. Bevalt het niet dan kun je het met een simpele handgreep ongedaan maken.

 

9. Jaren ’90 make-up

Zoals gezegd komen trends één keer in de zoveel jaar terug. Dit jaar mag je voor een jaren ’90 make-up look gaan. Gelukkig wel wat verfijnder met een kleine upgrade. Denk daarbij aan het gebruik van bruintinten voor je oogleden en je lippen. Iets minder modellenachtig, maar meer grunge-achtig.

https://www.instagram.com/p/ClHLyNkvqp0/?utm_source=ig_embed&ig_rid=dbb2701d-d811-450e-be03-83ebb985b58a

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in