boek je vakantie bij de ANWB

Speciaal voor alle make up liefhebbers: de make up trends lente zomer 2018. Benieuwd welke make up onmisbaar is de komende twee seizoenen? Wat dacht je van opvallende zwarte eyeliner, veel glitter, metallic en wimpers waar je u tegen zegt, je ziet het allemaal voorbijkomen in de make up trends lente zomer 2018.

 

Inhoud

Glitter is back

Glitter was een tijdje niet meer populair, maar komt in 2018 weer helemaal terug. Het is de make up trend lente zomer 2018! Geen kleine glittertjes dit keer, maar grote steentjes die je rondom je ogen kunt plakken. Natuurlijk kun je heel bescheiden voor 1 steentje gaan, maar waarom niet drie op een rij om het effect te versterken?

 

de make up trends lente zomer 2018
Shutterstock

 

Ultra highlighter

Voor sommigen kan het nooit sprankelend genoeg zijn! Ben jij ook dol op alles wat glinstert en vind je de eerder genoemde glitters en de gouden make up niet genoeg? Haal je hart dan op, want ultra highlighters zijn de hit. Je hoeft dus niet terughoudend te werk gaan met de highlighter, maar kies voor opvallende glitter kleuren zoals bijvoorbeeld paars.

Gouden make up

Je houdt ervan of niet, maar deze lente en zomer zul je veel goud terug zien in de make up. Een nieuwkomer daarbij is de gouden highlighter. Overigens hoef je je niet te beperken tot goud in de vorm van een highlighter. Goud staat immers ook mooi op je ooglid en je bovenlip. Leef je uit met goud en zorg dat je het gouden meisje bent de komende twee seizoenen.

 

de make up trends lente zomer 2018
Shutterstock

 

 

Ronde ooghoeken

De bekende cat eye look wordt in 2018 drastisch veranderd. De eyeliner wordt in de ooghoeken gewoonweg afgerond als een soort van bolletje. Tip: om de ronde vorm in je ooghoek te creëren kun je gebruik maken van een kleine make-up spons applicator die je als een soort stempel gebruikt.

 

Dramatische zwarte eyeliner

Zwarte eyeliner is in 2018 helemaal hot. Het woord zuinig is daarbij niet aan de orde. Een dramatische look rondom je ogen creëren daar draait het om. Een dikke lijn boven en onder je wimpers en lekker doortrekken naar de ooghoek. Of ga aan de slag met grafische vormen om de eyeliner tot eyecatcher te maken. Let er wel op dat je niet nat wordt of gaat huilen, want dan krijgt je look een horror drama look.

 

de make up trends lente zomer 2018
Shutterstock

 

Metallic

De beauty industrie is nog lang niet klaar met de metallic kleuren en deze trend zet zich ook in 2018 voort. Deze trend is ideaal voor de fashionista die zich graag uit wil leven met make up. Kies voor een vleugje holografische lipgloss over je normale lippenstift. Of ga helemaal los en kies voor een statement lippenstift in een metallic kleur.

 

 

Dikke opvallende wimpers

De tijd dat je alleen aandacht aan je bovenwimpers hoefde te besteden is definitief voorbij. De make up trends lente en zomer 2018 zorgen ervoor dat je wimpers in de spotlights staan. Volle wimpers zijn het helemaal. Dus gebruik die mascara, zowel op je bovenste als onderste wimpers. Misschien is het even wennen, maar je zult zien dat het onwijs mooi kan zijn. Niet gezegend met volle wimpers? Geen nood, er zijn gelukkig altijd nog nepwimpers die je een handje kunnen helpen.

 

Ultra violet make up

Tja, het kon natuurlijk niet uitblijven: ultra violet is door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar en dat zie je ook terug in de make up trends. Maak je op voor veel ultra violette make up. Denk aan oogschaduw aangebracht in de binnenste hoeken van het oog, maar ook lippenstift in deze knallende kleur.

 

De make up trends lente zomer 2018
Shutterstock

 

Minder is meer

Geen zin in al deze trends? Geen nood, dan kies je voor naturel met veel huidskleur. Om deze look te onderstrepen maak je optimaal gebruik van een highlighter die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur komt. Je huid mag daarbij ook lichtelijk glanzen. Tijd dus om dit jaar te investeren in een paar goede maskers.

 

Lipgloss is back

Deze make up trend past perfect bij de all natural look: glimmend sensuele lippen. Lip gloss maakt zijn rentree in de make up wereld, niet in de laatste plaats omdat lipgloss voor een jeugdige uitstraling zorgt. Lipgloss is natuurlijk met net dat beetje extra zullen we maar zeggen.

 

De make up trends lente zomer 2018
Shutterstock

 

Kleur, kleur en nog eens kleur

Oké, je hoeft je niet zo uit te leven als in de jaren ’80, maar lippenstift en oogschaduw in knallende kleuren zijn trendy. Kies voor gewaagde combinaties en kom uit je comfortzone. Ga voor opvallende blauwe oogschaduw of leef je uit met het eerder genoemde ultra violet.

 

Welke van de make up trends lente zomer 2018 spreekt jou het meest aan en waarom?

*Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in