boek je vakantie bij de ANWB

Het voorjaar komt er weer aan, tijd om deze DIY Minion bloempot te knutselen. Deze vrolijke DIY Minion bloempot is een absolute eyecatcher, zowel in als buiten het huis. Met de stap voor stap handleiding kan iedereen een Minion bloempot knutselen. Ook leuk om te doen samen met kinderen.

 

Benodigdheden Minion bloempot

  • 2 grote aardewerk bloempotten (Ø 15cm)
  • 4 aardewerk bloempotten (Ø 8 cm)
  • 2 aardewerk bloempotten (Ø 7 cm)

Mocht je geen keramiek bloempotten vinden dan  is dat geen probleem, je kunt ook gewoon plastic bloempotten gebruiken.

  • Verf: geel, blauw, zwart, wit
  • stuk touw/wol
  • 4 houten kralen
  • draad
  • plant

 

DIY Minion bloempot knutselen 1

 

DIY Minion bloempot knutselen

Om te beginnen worden de grote en twee van de bloempotten met een doorsnee van 8 cm compleet geel geverfd. Kies je voor plastic bloempotten dan kun je deze natuurlijk ook met een spuitbus in de gewenste kleur spuiten.

Schilder de overige twee bloempotten van Ø8 cm compleet zwart

De kleinste bloempotten krijgen een zwarte rand van ongeveer 2 cm, terwijl de rest van de pot blauw geschilderd wordt. Je kunt eventueel de binnenkant ook schilderen

Is de verf helemaal gedroogd dan kun je de broek op een van de grote bloempotten schilderen. Ik heb dit uit de vrije hand gedaan: begin met rechts en links een schuine, ongeveer 1 cm brede streep en teken dan de rest van de overall. Aan de onderkant van de bloempot rondom een blauwe streep trekken van ongeveer 4 centimeter. Dat is dan de broek.

 

DIY Minion bloempot knutselen 3

Het gezicht bestaat uit een lachende mond (een dunne zwarte streep) twee grote witte ogen met een grijze rand eromheen (meng je wit en zwart, dan krijg je grijs), een brede zwarte streep die de ene kant van de bril met de andere verbindt en aan elke kant twee wenkbrauwen boven de ogen. Ik heb een aantal trucs toegepast omdat ik geen zin had om alles te schilderen. De bril heb ik gemaakt van grijze Duct tape en de mond, pupil, wenkbrauwen en de brillenband heb ik heel eenvoudig uit zwarte isolatietape geknipt. Dit kan natuurlijk alleen als je de Minion bloempot binnenshuis neerzet omdat de lijmlaag onder invloed van regen en zon te snel los zou laten.

DIY Minion bloempot knutselen 5

DIY Minion bloempot knutselen 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu wordt het tijd om de armen van de Minion in elkaar te zetten: schuif hiervoor een zwart geverfde en een geel geverfde bloempot bijna helemaal in elkaar en verbindt deze met een stuk wol of touw (zorg dat dit touw lang genoeg is, want je moet beide armen hieraan bevestigen en het touw wordt uiteindelijk tussen de twee grote potten geschoven). Zorg ervoor dat de zwarte bloempot voor ongeveer 2 cm zichtbaar blijft (dit zijn de handen van de Minion). Om de bloempotten op hun plek te houden dien je de afstand met een houten kraal aan te geven (hiermee voorkom je dat de potjes in elkaar schuiven). Doe dit voor allebei de armen. Als het goed is heb je nu een touw met daaraan rechts en links vier potjes.

 

DIY Minion bloempot knutselen 2

 

Neem weer een stuk touw of wol (ik heb zwarte wol gebruikt) en bevestig hieraan de kleinste bloempotten (een rechts, een links). Zorg ervoor dat het touw lang genoeg is, want dit wordt in het midden van de grote potjes bevestigd.

Hang nu de voetjes van de Minion bloempot in het midden van de grootste bloempot (waar je de broek op getekend hebt). De voeten kun je al naar wens rechts of links schuiven of gewoon lekker laten bungelen.

Maak vervolgens de twee grootste bloempotten op elkaar vast door deze met ijzerdraad te binden

 

DIY Minion bloempot knutselen 6

Schuif het touw met de armen via de voorkant tussen de twee grote bloempotten totdat deze naar wens hangen

 

DIY Minion bloempot knutselen 7

Plaats ten slotte een leuke plant aan de bovenkant

 

DIY Minion bloempot knutselen

 

 

Het is niet alleen leuk om deze DIY Minion bloempot te knutselen, maar dankzij de leuke uitstraling kun je de interesse van kinderen wekken, zodat ze liefde krijgen voor planten en de natuur.

 

Algemene banners

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in