boek je vakantie bij de ANWB

Mannenkleding – kledingadvies voor mannen. In dit artikel vind je alle informatie over de verschillende lichaamstypes man en welke mannenkleding je flatteert of juist niet. . Kledingadvies voor mannen met verschillende lichaamstypes . Alhoewel de meeste mannen dromen van een atletisch gevormd lichaam, zullen maar weinigen gezegend zijn met een ‘goddelijk’ lichaam. Toch kun je er als man goed uitzien, ongeacht hoe je lichaam eruit ziet met de juiste mannenkleding. Lees snel verder hoe je er als man goed uit kunt zien, ongeacht je lichaamsbouw

 

Inhoud

Het zwaar gebouwde lichaamstype

In deze categorie vallen mannen die een dikke buik of zware borstkas hebben of te maken hebben met overgewicht. Wat de oorzaak ook moge zijn van het overgewicht, met de juiste kleding kan de man in kwestie er toch goed en aantrekkelijk uitzien.

 

Welke kleding is geschikt?

Voor de zwaargebouwde man is het raadzaam goed zittende kleding te kopen. Erken dat je te zwaar bent en koop kleren die goed zitten, niet te los en niet te strak. Door de juiste maat te dragen, camoufleren je kleding al een deel van je overgewicht.

Draag kleding in laagjes, waardoor je lichaamsbouw afgeslankt wordt. Dit kun je bereiken door een nauwsluitende trui te dragen (in de broek gestopt) en daar over heen een trui met knopen. Deze verticale lijn knopen laten je al langer en slanker lijken. Wie er een sportieve jas over heen draagt, zorgt dat de taille lager lijkt, terwijl de romp verlengt wordt.

Een goed passende broek zonder plooien maakt tenslotte het geheel compleet af.

Wat moet je vooral niet doen?

Veel mannen die te dik zijn verhullen zich in losse kleren, die wijd om hun lichaam zwabberen, in de hoop hun buik te camoufleren. Het tegendeel gebeurd echter: het valt nog meer op en bovendien zorgen losse kleren (die eigenlijk gewoon te groot zijn) voor een slordig uiterlijk.

In andere gevallen houden mannen die overgewicht hebben zichzelf voor de gek. Al zegt de spiegel en weegschaal duidelijk dat ze een probleem hebben, ze willen het niet erkennen. Het gevolg daarvan is dat deze mannen juist veel te strakke kleren kopen. Helaas zorgt dit voor een tegengesteld effect: de kleding zorgt ervoor dat de man in kwestie juist nog dikker lijkt dan hij in werkelijkheid is.

 

mannenlichaam kledingadvies voor mannen dik lichaam

Het gespierde mannenlichaam

Een mannenlichaam dat gespierd is, zal veel bekijks trekken. Niet alleen door vrouwen, maar zeker ook door afgunstige mannen. Mannen die beschikken over een atletisch gebouwd lichaam, zullen eveneens hun kleding keuze moeten maken op basis van hun lichaamstype. Verkeerd gekozen kleding zal de drager ervan een belachelijk uiterlijk geven en alle spierbundels ten spijt, in plaats van bekijks alleen veel gelach opwekken.

 

Welke kleding is geschikt?

Gespierde mannen doen er goed aan getailleerde kleding te kopen. Dit benadrukt het gespierde lichaam op de juiste manier. Draag overhemden netjes in de broek gestopt, zodat je bovenlichaam op de juiste manier opvalt.

 

Wat moet je vooral niet doen?

Vormeloze kleding die veel te wijd is staat absoluut slordig en doet afbreuk aan je eigen lijf. Te kleine kleren om maar te laten zien hoe gespierd je bent, zullen je niet aantrekkelijker maken, maar juist belachelijk. Hemden uit de broek dragen is not done voor mannen met dit lichaamstype.

 

mannenlichaam kledingadvies voor mannen gespierd lichaam

Slank mannenlijf

Ideaal lichaamstype, niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. De grote mode designers richten zich op het slanke lichaamstype, hetgeen terug te zien is in de modellen wereld. Ja, ook bij de mannen. Wie een slank mannenlijf heeft, kan zich kleden in haast alle stijlen, omdat kleding gewoon past en goed zal staan.

 

Welke kleding is geschikt?

Eigenlijk mag en kan alles.

Wat moet je vooral niet doen?

Als je een slanke man bent kun je er beter niet voor kiezen om oversized kleding te dragen. Te grote kleding zal je een verwaarloosd uiterlijk geven en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

mannenlichaam kledingadvies voor mannen slank lichaam

 

Welk lichaamstype heb jij? Heb je nog tips voor mannenkleding – kledingadvies voor mannen? Laat het me weten in een comment onderaan dit artikel. Mocht je nog op zoek zijn naar een kwalitatief hemd voor een man, lees dan vooral ook mijn review herenoverhemd van overhemden.com.

 

Dokteronline.com

18 REACTIES

    • Klopt, daardoor krijg je dan een meer lompe uitstraling, terwijl het met de juiste kledingkeuze niet uitmaakt of je man klein is en een buikje heeft.

  1. Leuk artikel! Hier zullen veel mannen wat aan hebben! Ik kan me goed vinden in je tips! Laat het zeker even aan mijn man lezen.

  2. Handig artikel. Mijn vriend zit overal weer tussenin, haha. Hij breed, maar niet overdreven gespierd. Maar hij heeft idd vaak wat strakke shirts aan. Staat mooi!

    • Met een beetje een buikje zou ik er in elk geval op letten dat hij niet al te strakke kleding draagt, dat benadrukt het buikje namelijk alleen maar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in