boek je vakantie bij de ANWB

De temperaturen gaan op de betere dagen flink de hoogte in en dan kun je er met enkele slimme tips voor zorgen dat je je in je eigen woning op een tropisch eiland waant. Door elementen in je interieur te pimpen, hoef je niet af te tellen tot de hoogzomer. Breng de zon binnen in je woning en je kunt elke dag genieten van heerlijke ontspanning gewoon bij je thuis.

Inhoud

Groen in huis

Zorg voor een paar leuke planten in je interieur. Het is niet alleen een trend maar ook gezond omdat planten de lucht zuiveren. Kies voor een exemplaar dat rekening houdt met de mate waarin je groene vingers bezit. Wil je een tropische plant met prachtige bloemen, dan zal je deze net wat meer zorg moeten geven dan een vetplant die amper opvolging vraagt.

Ben je geen fan van planten in huis, ga dan voor een heerlijk zomers boeket. Helemaal hip zijn zelfgekweekte bloemen die je los in een vaas schikt. Zo creëer je de ideale connectie tussen buiten en binnen. Wanneer de bloemen bovendien nog heerlijk ruiken, breng je een natuurlijk parfum in huis.

Zonovergoten interieur

Een lichtrijke omgeving is goed voor je mindset. Denk maar aan die druilerige dagen waarbij er toch een streepje zon door de wolken schijnt. Dan zou het zonde zijn als je raam decoratie niet afgestemd is op die momenten waarop je volop kunt genieten van wat zonneschijn.

Om je interieur lekker luchtig en licht te houden, kun je best kiezen voor een pastelkleur op de muren. Denk maar aan roze of terracotta tinten die je interieur een zomers karakter geven. Serveer een lekker aperitiefje met hapjes en de zon doet de rest!

Kies ook zeker voor lichte stoffen zoals gordijnen in het wit of beige die het natuurlijk licht filteren maar anderzijds ook voldoende zonneschijn binnenlaten. Plaats een comfortabele zetel bij het raam en lees een zomerse roman. De ideale manier om te ontspannen en intussen te genieten van een heerlijke zomerdag zonder dat je zonnebrand oploopt!

Souvenirs

Ging je vorige zomer naar zee of naar een verre bestemming en bracht je souvenirs mee? Dan heb je misschien wat drijfhout of schelpjes meegebracht. Decoreer ze in een leuk kistje en je brengt het strand naar binnen. Of heb je kleine souvenirs meegebracht van een verre reis? Stel ze tentoon in een glazen kistje met gouden details. Het zal niet alleen zorgen voor een mooie herinnering maar deze spulletjes brengen je interieur echt tot leven. Let the summer begin!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in