boek je vakantie bij de ANWB

LED verlichting is enorm in opkomst geweest de afgelopen jaren. En nog steeds zien we een enorme groei in de hoeveelheid bedrijven en particulieren die van LED verlichting gebruikmaken. Toch is nog lang niet voor iedereen duidelijk waar die populariteit vandaan komt. Want waarom wordt er steeds vaker voor LED verlichting gekozen? En waarom zien we in bedrijven steeds vaker dat TL voorgoed van haar troon gestoten wordt en LED haar plaats inneemt? In dit artikel leggen we dit uit aan de hand van vier goede redenen om op LED verlichting over te stappen.

 

Inhoud

1. Eenvoudig te vervangen

Er zijn tegenwoordig zogenaamde LED TL buizen verkrijgbaar. Deze buizen maken het een stuk makkelijker om de TL verlichting te vervangen. Zo is het niet meer noodzakelijk om de TL armaturen compleet te vervangen, maar kunnen deze gewoon blijven zitten. De LED TL buizen kunnen namelijk gewoon in het bestaande armatuur geplaatst worden. Zo hoeven er geen grootschalige aanpassingen gedaan te worden om de overstap te wagen.

2. Constant licht

Een van de grootste nadelen van TL verlichting is dat het licht nooit constant is. Er kunnen regelmatig flikkeringen optreden. Dit is natuurlijk zeer onwenselijk wanneer je aan het werk bent. Zeker bij secure werkjes. Dan wil je niet ook nog eens extra gehinderd worden door het licht. Met LED TL buizen is dit probleem voorgoed verleden tijd. LED staat er namelijk om bekend dat het zeer constant licht afgeeft. Ook wanneer de lichtbron zo goed als opgebrand is, zal dit niet resulteren in het flikkeren van de lamp. Je beschikt dus altijd over een betrouwbare lichtbron.

3. Sfeervol licht

Voorheen dacht je misschien niet direct aan LED verlichting bij het kopen van sfeerverlichting in de woonkamer, elders in huis of op kantoor. Vroeger had LED verlichting immers het imago weinig sfeervol te zijn. Dit kwam doordat het enkel verkrijgbaar was in één lichtkleur. Hierbij zagen we een wit en bovenal soort blauwig licht. Dat was misschien goed op kantoor, maar niet wanneer je extra sfeer wilde creëren in een ontvangstruimte. Inmiddels beschikt LED net als andere lichtbronnen ook over diverse lichtkleuren. Hierdoor pas je de sfeer geheel naar eigen wens aan en is LED net zo sfeervol als iedere andere lichtbron. Ook als het gaat om TL-verlichting.

4. Lager energieverbruik

Een te hoog energieverbruik op kantoor is niet wenselijk. Zeker niet in de huidige tijden. De energieprijzen rijzen immers de pan uit. Hoe meer energie je verbruikt, hoe hoger de maandelijkse kosten zullen zijn. Dit resulteert uiteindelijk ook in het feit dat je dit door moet berekenen in de prijzen die jouw klanten betalen. Die prijzen mogen niet te rap stijgen om je concurrentiepositie te behouden. Een lager energieverbruik is dan ook goud waard.

Dit is dan ook direct het grootste voordeel wanneer je wilt overstappen van TL verlichting naar LED verlichting. Hoewel TL verlichting al een stuk energiezuiniger was dan conventionele verlichting, doen ledlampen daar nog eens een stokje bovenop. Door over te stappen op LED, bespaar je namelijk maar liefst 50 procent op je energierekening. Dat is snel verdiend! 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in